98 CRV'nin lastik ebadını Büyütmek İstiyorum yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taylantgov Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,707

taylantgov

Yeni Üye
Selamlar bende 98 model honda crv var Aracın 2. sahibiyim normalde karda arazide iyi ama dün fethiyede pilaja kuma girdim kum çok ince ve çok derindi işin aslıda lastikler iyi değildi hatta yola çıkarken arkalar dişli diye önle yer değiştirtmiştim yani 2006 da taktığım lastikler michelin (205*70*15) lerinden kumda güzel giderken kumsalın kaba ve ince topraklı yerinde önler battı e tabi bende okadar insanın içinde kendime yediremeyip baya 4 çekerde kaldım tabi zorladımda bide bilirsiniz crvlerde dual pomp sistemi olduğu için çok fazla 4 çekerde zorladığınız zaman 4 çeker devreden çıkıyor araç sadece önden çekiyor tabi bu zorlama benim 4 tekeride gömdü ve ısınmadan 4 çeker devreden çıktı sadece ön teker döndü e bende dahada zorlamaya devam ettim ve önleri daha fazla kuma gömdüm artık zorlamadan artık debriyaj balatasında yanık kokusu geldi ve duman çıktı bende durdum indim tekerlerin altını temizlediğimde ve biraz bekleyip 4 çeker sisteminin soğumasını bekleyerek oradan kurtuldum şimdi
1. Acaba Lastik ebadımı büyütsem az kalınlık azda çapından büyütsem faydası olurmu 1 crvde gördüm 225*75*15 takmıştı çok güzel görünüyordu.
2. O plajdaki zorlamamdan dolayı debriyaj balatamdan duman ve yoğun bi balata kokusu gelmişti ama sonra sorunsuz kalktım ve ilerledim acaba balata yanmışmıdır bu ilerde bana bi problem çıkartırmı.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR