98 Vitara (Efsane Kasa) V6 Radyatör arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minemanager Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,719

minemanager

Yeni Üye
Merhaba Gezenbilir dostlarım;
kış ile birikte radyatör sorunları da bir hayli çoğaldı sanırım. başlıkta da belirttiğim üzere 98 model V6 2.0 Vitara mın radyatörü delinmiş. Plastik olduğu için de tamir olmuyor. bu nedenle yeni bir radyatör almak hasıl oldu. bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
saygı ve hürmetle

Etiketler

Ynt: 98 Vitara (Efsane Kasa) V6 Radyatör arıyorum

İlginiz için teşekkürler
Aracın önünde bulunan ana radyatörden bahsediyorum. Sanırım bir de klima ve kalorifer radyatörü var küçük ebatlarda. Bana lazım olan öndeki buyuk radyatör.
teşekkür ederim

Yetsan marka tamamı bakır olanı 300tl civarı yerli ben bundan aldım ve taktım.

yalnız araştırmalarım sonucu bazı noktalara dikkat cekmek isterim >>> dünyada bakır radyatör tarih olmuş durumda ...

aliminyum metalinin özelligi soguk metal olması cabuk soguyup cabuk ısınmasıdır ..hatta elektronik devrelerde sogutuçu olrakta aliminyum kullanılır.

günümüzde tüm üretiçiler aliminyum kazanlı ve alt üst kapaklarıda plastik olan radyatörleri tercih ederler.

plastık kapaklarında özelligi hararet yükseldiginde genleşme yapıp şişmesi oluşan basıncı üzerine almasıdır .

bakır radyatörler aşırı isinmada şişip basıncı üstüne alamadığından zayıf buldugu hortum benzeri bazı ufak tefek yerleri patlatma durumu yaşatabiliyorlarmış..

yan sanayii taiwan malı olanlar 170 tl gibi biraz yandan ince görünsede iç dolaşım boruları kalınmiş..orjinalide 1000tl üzerinde diye biliyorum ..

araba eskir bakır radyatör eskimez mantıgınla ben aldım ..cıvalı fanı iptal ettim .. elektirikli ile kullanıyorum..hararet kontrolum altında ..radyatör bana kelek atamaz pozizyonya görevini yapıyor benim aracımda ..

kararı size bıraktım>> ;) :smiley:

Tüm dostlarımıza merhaba
Paylaşımlarınız için herkese teşekkür ederim
Arkadaşlar ben de yetsan a bakır radyatör yaptırdım. Nasip olursa bugun alacağım aracımı, Henüz ne gibi bir durum ile karşılaşacağımı bilmiyorum. olumlu yada olumsuz sizlerle paylaşırım. Bakır radyatörü burada bulamadım ve sipariş ile yetsan a yaptırdım. Fiyatı da 370 tl olmuş bu arada,

Herkese selamlar

yedek parça ve servisle ilgili bana ulaşabilirsiniz 532 320 85 35 ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.