98 vitara v6 gaz kelebek pozisyon sensörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitroces Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,556

nitroces

2009/L200 4*4
Yer
Akşehir
Web
yalinsumer.com.tr
Aynı konuyu garaj kısmında da açtım ancak cok acil ihtiyac olunca bir de burada açayım dedim.

Bir arkadaşımın aracı için ,98 vitara v6 2000motor manuel, gaz kelebek pozisyon sensörü arıyorum

ruhsatta yazan motor no:H20A152317

Parca kodu :hitaci AFH55M/13 7508 potansiyometre veya gaz kelebek pozisyon sensörü.

İlgili olan veya nereden bulacağımız hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.

Etiketler
Ynt: 98 vitara v6 gaz kelebek pozisyon sensörü

http://www.ebay.com/itm/SUZUKI-MASS-AIR-FLOW-SENSOR-METER-MAF-96-03-AFH55M-13-/150534567527

serviste hazır rafta olmaz sanırım oda siparişle gelir..

cıkmacılardan dan da yenisinden daha pahalıya almak mümkün tabii.. :smiley:

arkadaşım aynı arıza geçen sene benim başımada geldi ancak komple değişmesi gerek dediler ben aracın hava kütle ölçerini e bay den sipariş vererek getirtdim.100 dolar sadece bana 2.500 tl dedikleri sorunu sadece 10 gün içinde 2 sene garantili olarak amerikadan geldi ve 100 dolara kapıma teslim. şu an herhangi bir problemim yok çok şükür. yardım gerekirse mail atman yeterli.

Ancak şu var.Servis bile hangi parça olduğu konususunda emin değil parça numarası vermeme rağmen.

Ben bu parçayı güvenle getirtip takabilirmiyim.Yani ebay de satılanlar bizim araca uygun mudur?

Ebay den bu parçayı getirten arkadaşların ,deneyimini ve önerilerini öğrenmek isterim.

İlginize teşekkürler.

ebay den getirdik parçayı kargo dahil 75 dolar ödedik.1 haftada newyork dan geldi.

takar takmaz check engine uyarısı söndü.rolanti 800 lere düştü.yakıt sarfiyatı gaz ayarı henüz yapılmamasına karşın arazi (dağ yolları)şehir içi yaklaşık 40 kuruş civarı.

ilgilenenlere teşekkürler.

merhabalar ya banada 1999 suzuki grand vitara gaz kelebeği sensörü lazım ebay sitesine baktım teslimat adresinde ülke olarak sadece abd ve kanada var türkiyeye nasıl getirtibilecez bunu

ancak parça kodu önemli bizimkinde kod AFH55M-13 bu idi parçayı söküp koda göre arayabilirsin.parça koduna dikkat et.

amerikada vitaralar, sidekick adı ile üretiliyor.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=AFH55M13%20AFH55M-13%20Mass%20Air%20Flow%20Sensor%20Meter&_sop=15&_clu=2&_fcid=204&_localstpos&_stpos&gbr=1
9 adet var nakliyesi dahil 110.usd. den başlıyor..219 dalora kadar cıkıyor..fiyatı..
alışverişi gercekleştirmek için..>>
önce bir bankada hesabınız olacak ..+ o bankadan kredi kartı alıp kullanıyor olmanız lazım..>>ordan internet sifresi alıp ınternet bankacılığı işlemleri yapabilir olmanız..lazım..>> sonra aynı bankada usd hesabı acmaz iseniz kur farkından hep taklaya gelirsiniz.. ;) ..> + sanal kart ta yapıp limitlide kullanabilirsiniz..
sonrada paypala üye olup paypal hesabı ve şifresine sahip olmanız gerekiyor.. ;D
ebayde bir cok satıcı illede paypal olsun diyor bilğinize.. ;)
paypala üye olunca sizin hesaptan ufak bir para cekiyor 5-10 tl gibi ..hesabınız gercekmi diye kontrol amaclı ..sonra o parayı size geri verecem diyor..o parada arada helak oluyor hesabınız calışır hale gelmesi 15-20 gün sürüyor..
75 euro bedeli gecen alışverişler gümrüge takılıyor birde gidip gümrük ödediğinizde olyor..gönderiyi posta ile isteyin..kargo derseniz fedex, vs gibi onlara gümrük kesin cıkıyor..+ gümrük komisyoncusuda gerekiyor..kargo ile gelenlere.. ;) astarı yüzünü kurtarmazda olabiliyor..bir bilenle yapın..heleki y. dil de yok ise derim.. :smiley:

ilginize teşekkürler, bana cmpsensörü (eksantrik mili pozisyon sensörü) tp sensörü (gaz kelebeği pozisyon sensörü) bana bu 2 parça lazım ikitelli sanayide çıkmasını bulsam ne kadar sağlıklı olur sizce birde arabanın motorunu yıkatmıştım ondan olduğunu söylediler bu iki parça aynı anda arıza yaparmı,aracı kullanırken bi sıkıntı yok ne zaman devir yükseldimi 1ci vitersten 2ci vitese alırken gaza yüklendimmi arabaka kapanıyor birden hız kesiyor sorun bu,birde bu ebayda yukardada söylediğim gibi teslimat adresine sadece abd ve kanada var türkiye yok nasıl türkiyeye getirticez bu parçayı aksarayı altını üstüne getirdim nasıl bişeyse yok serviste astronomik bir rakam diyor işin içinden çıkamadım birtürlü

teslimat adresine sadece abd ve kanada var türkiye yok nasıl türkiyeye getirticez bu parçayı aksarayı altını üstüne getirdim

yukarıda anlattım ama eksik olmuş. ;)

ebaye üye olup şifre ile gireceksiniz sizin türkiyeden alışveriş ypacagınızı bilecek..ona göre listeleyecek.. ;)verdiğim linke üye olup tıklayın..

bostncıda cakır oto hasan cakır var o temin edebilir..

ikitellide serkan kara var bu ikiside konularında bilğilidir.

aksarayda yan sanayi dandık parcalr olur..sensör vs olmaz servise şipariş..

Bakın bizede gaz sensörü için yaklaşık 1000 1500 tl arasında bir ücret istediler servis elemanları.
.

,Ancak parça kodunu sanayide söküp aldım üzerinden .Daha sonra ebay den sipariş verdim.Ebay e kayı olup üyelik aldığınızda üyelik bilgilerinde ülke adres bilgileri işleniyor.

Sipariş verirken sistem eğer yurdışına göndericini yollama seçeneği açıksa ücretsiz veya göndericin belirlediği ücreti ekliyor.

Karmaşık gibi gelebilir ancak bilen birisi ile kolay.Ancak parça adı ile araştırma yapmayın parça kodu ile araştırma yapın.

1000-1500 tl istenilen parçaya 74 dolar karşılığında araca taktık check engine yazısının sönmesi dahil gaz ile ilgili tüm aksaklıklar anında düzeldi.

Buradan şu çıkıyor:Doğru bir şekilde arıza tesbiti ve arızalı parça numarası bilinmeli.

arkadaşlar sipariş versek kaç güne geliyor eve teslim ediyorlarmı site yazan fiyatlarmı geçerli yoksa gümrükte ekleme yapıyormu

arkadaşlar kusura bakmayın ama bi şey rica edicem sizden bu ebaydan siparişi nasıl vericem aradığım parçayı nasıl bulucam nereden aratıcam bu gaz kelebek sensörüni yardımcı olursanız çok sevinirim bide kaç güne gelir parça

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler