'99 Forester S-Turbo aldım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mfthk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,085
Ynt: '99 Forester S-Turbo aldım

@mfthk, geçmiş olsun, turboda nasıl bir sorun çıktı ve nasıl fark ettiniz merak ettim.

Hatalı ilanları, ikinci elde yer alan vasıtalar bölümüne yazıyoruz ve oldukça faydalı oluyor, bilginize.
 

Etiketler
Ynt: '99 Forester S-Turbo aldım

işlerimden dolayı sık giremediğim ve sorularınıza cevap veremediğim için tekrar özür dilerim.

forester' ın düşük devirlerde tekleme problemi vardı, bunu daha önce de paylaşmıştım. Bunun üzerine aracın knock (vuruntu) sensörünü değiştirdim. Bu değişiklikten sonra araç kendini topladı ve olması gereken gibi çalışmaya - gitmeye - devirlenmeye başladı. Meğer bu sensör arızasından dolayı motor kendini geri çekiyor, bir nebze olsun korumaya alıyormuş.
bu mutlu halimiz uzun sürmeden 2 gün içerisinde tekrar benzer problemi yapmaya başladı. Turbo devreye girene kadar tekleyerek ilerliyordu. Bunun üzerine lpg ile ilgili araştırmalara başladım, yok o ayar ı, yok bu ayarı derken ayarlanmayan bir yeri kalmadı. Acaba lpg kitinde komple mi bir problem var derken elime -şans eseri diyeyim- lpg nin garanti belgesi geçti. Kim tarafından hangi tarihte ve kaç km de takıldığı yazılıydı bu belgede. LPG kitinin takıldığı an itibari ile araç 263.000 km imiş, ancak aracın gözüken km si 141.000 km idi.

olasılıksız ın dedikleri doğru olmakla beraber benim değer yargılarıma uygun bir hareket değildi. Ceza kanununda bile nitelikli dolandırıcılık diye geçen bu olayın üstü kapanmamalıydı elbette. İsterse o yaşta bulabileceğim en iyi forester olsun böyle bir ahlaksızlık yapılmış ise ben o arabayı kullanamam. Forester dan da gayet memnundum aslında, uğraşıyordum sağıyla soluyla.

kendi aracımla takas yapmış ve üstüne 3 5 kuruş para almıştım. Paralarını da iade etmeden tekrar kendi aracımı aldım.

selamlar..
Fatih..
 

Ynt: '99 Forester S-Turbo aldım

Gelmiş geçmiş olsun...

Paralarını geri istemediklerine göre kendileri değiştirmiş sanki km'yi.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst