99 Vitara jlx Vagon Geri Giderken 4 Çekiş Olmuyor?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cadcam17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,730

cadcam17

Yeni Üye
Yer
istanbul
merhaba yakın bir zaman önce aranıza katılmak güzel oldu.
bilgileriniz ve tecrübelerinizden faydalanmak ne güzel...
benim sorunum otomatik vites aracım geri gelirken 4*4 özellliğini yitiriyor. yalnızca ileri giderken aktif oluyor. sizce sorun ne olabilir.
birde çıt çıt çıt çıt diye bir ses 4 çekişteyken sürekli duyuluyor sanki bir sorun var gibi...
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 99 Vitara jlx Vagon Geri Giderken 4 Çekiş Olmuyor?..

ön porya kilitlerine (hub) bir baktırın ayrıca konu ile ilgili ön hub diye ya da otomatik hub ya da manuel hub diye forumda arama yaparsanız 3 gün sürekli okuyacak malzeme çıkar size

özetin özeti için şenol eşiyok beyefendinin açmış olduğu suzuki ana başlığı altındaki ilgili konuyu önce okuyun sonrasını da gerekirse okursunuz

dört çekere alınca hareket anından iitbaren gelen çt çıt çıt ses hayra alamet değil sesi duyduğunuzda , ses kesilene kadar dört çekere alın yarm metre gidin dört çekerden çıkın, geri gelin tekrar dört çekere alın hareket edin....ses kesene kadar ytekarlayın kesmezse durum kötü demek, keserse bir süre daha götürecektir. ( türk işi tedavi) ...(dişlinin kendine uygun yerini bulması gerekir)

Merhabalar,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
4x4 özelliğinin ileri giderken faal olup geri giderken olmadığını nasıl tespit ettiniz?

cadcam17' Alıntı:
benim sorunum otomatik vites aracım geri gelirken 4*4 özellliğini yitiriyor. yalnızca ileri giderken aktif oluyor. sizce sorun ne olabilir.

MERHABA ŞENOL BEY ÇAĞLAR BEY...
BEN ARACIN İLERİ GİDERKEN 4 ÇEKER OLDUĞUNU YEŞİL ÇİMENLER ÜZERİNDE 45 DERECEYE YAKIN BİR EĞİMDE TEST ETTİM... ÇIKILMAYACAK BİR YERE DÖRDÜDE BADANAJA KALKTI. BU İYİYE İŞARETTİ.. AMA GERİ GELİRKEN KUMSALDA ANLADIMKİ ÖNLER İPTAL OLUYOR... ASLINI İSTERSENİZ SİZLER BUNDA KESİN SORUN VAR DERSENİZ BEN BUNU SANAYİDE SÖKER KENDİ ÇALIŞTIĞIM KALIPHANEDE SERT MALZEMEDEN NE KADAR DİŞLİ VARSA BOZULMUŞ YENİLEYEBİLİRİM... YADA BU PARÇALAR ÇOK PAHALI ŞEYLER DEĞİL SATIN ALABİLİRSİN DERSENİZ O BAŞKA. O ZAMAN ALIRIM... 4 ÇEKER BİR ARACA DAHA YENİ SAHİP OLDUM.. O YÜZDEN YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN...

ben çok uğraştım, tornadan tut da yeni diş yapmaya kadar herşeyi denedik, tat vermiyor, orjnalini tutmuyor, 2 çalışırsa 1 çalışmayabiliyor, ben de tam tersi oluyordu, ileri kilitlemiyordu porya kilidi, geriye kilitliyordu, tak tak dişli sesleri geliyordu, tar oto dan avm marka manuel hub aldım sonunda, çok memnunum, eskisini tamir edeceğim inadıyla o kadar para harcadım bir de... tavsiyem sen de manuel bir hub ve huzur al :D sonra vay kilitlediydi, vay kilitlemedi mi acaba diye aklın kalmasın bence...

yerbezi nikli arkadaşımız en güzelini söylemiş. hiç uğraşmayın .alın manuel hub'u kontrol sizde,aklınızda rahat olsun...

Merhaba,
Çalıştığınız yerde imkanlar müsaitse önce bir açıp bakın derim, arızalı parçayı tespit ederseniz çözümü için yolun yarısını katetmiş olursunuz. Ama en temizi, arkadaşların da belirttiği gibi manual porya kilidi almak, ben mevcutları tamir ettirmiştim ancak o süreçte temin ettiğim warn marka kilitleri taktığımdan beri çıkarıp eskilerini takma gereği hissetmedim.
Bu arada, manual hub bulduğunuz vakit bozuk olanları değerlendirmek isterseniz benimle irtibat kurun lütfen.
Selamlar

şenol bey manuel hupları nereden alabilirim.... yada bulabilirim mi demeliyim... sorun değil sanırım dışarıdan manuel müdahale gerektiriyor bu iş... daha basit ve sorunsuz olur tabii...
büyük ihtimal öyle yapacağım beyler çok sağolun...

bu arada manuel hupların fiyatı nedir? bir kaç saatte değiştirilebilirmi?

ben avm marka manuel hub ı 350 ytl ye almıştım 2-3 ay önce dolara bağlı fiyatlar, 15 - 20 dk da kendin değiştirirsin allen anahtar lazım olcak...

Sertan & Şebnem Ustaoğlu
ilginiz için teşekkürler. sanırım taktıracağım

işte budur....
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler.
ATÖLYEDE PORYALARI SÖKÜP TAMİR ETMEYİ BAŞARDIM TEK KELİME İLE CANAVAR OLDU...
SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖZMÜŞ DURUMDAYIM. OTOMATİK PORYADA SORUN YAŞAYANLARA UZUN YILLAR ÇALIŞACAK ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLİRİM...
SEVGİLER

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR