acil destek bekliyorum 97 zj 5,2 için hidrolik direksiyon pompası lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,221

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar hidrolik direksiyon pompam su koyvermek üzere pompa kasnak rulmanını kayışı çıkartıp elimle kontrol ettim boşluk ve şık şık şık ses yapıyor biraz yagla filan besledim ama dikiş tumuyor aracı çalıştırdıgımda bir şakımadır başlıyor cark cark cark bunun sonu kötü yolda kalabilir kasnagı kırabilir kayışı filan koparabilirim dolayısıyle söküp bilyayı degiştirmeyi deneyecegim bilya 6202 skf 10 tl gibi bir rakam kasnagı gerdirmeyle söktür taktır yagıydı tuzuydu olsun olsun 100 tl ya mal olur başarırsam ne ala başaramazsam bana masraf kapısı açılıyor malzemenin fiyatı bir sitede 600 tl fakat ikinci elden güvenilir yerden saglam bir çıkma arıyorum ban bu konuda adres ve fikir verebilirmisiniz.hepinize selamlar

Etiketler
Ynt: acil destek bekliyorum 97 zj 5,2 için hidrolik direksiyon pompası lazım

öncelikle kolay gelsin diyorum..ben pompanın değil ama diğer kasnakların bilyalarını değiştim ve sorunu çözdüm seninki de eğer başka noktada arıza yoksa çözülecektir..bilyayı da almanın fag marka bilyasını kullan..umarım sorununu çözersin..

ben 2 kayış gergisinin ve şarj dinamosunun bilyalarını değiştim.tabiki direksiyonun sistemi daha farklı ama eğer usta direksiyon pompası konusunda deneyimli ise çok zorlanmıyacağını tahmin ediyorum.tüm pompaların çalışma sistemi aynıdır nede olsa...yapılmayacak birşey değil yani..bilyayı tornacıda aldırmanı öneriyorum,zaten tornacının yapacağı bir iştir.ben bu tür sıkıntıları kendim gidermeye çalışırım.kendim söker yapılacak işlemide yaptırırım ama pompaya hiç dokunmadığım için fazla birşeyde diyemiyorum..ama abartılacak kadar büyük bir arıza değil kolayca giderlir..tekrar kolaygelsin diyor..rulmanı tornacıda söktürmeyi unutma...

selamlar
pompayı sökmeye sökerimde bilya işi tornacının tabii çünki kasnak çektirmeyle çıkyor zor bir iş bende çektirme filanda yok hadi kasnagı çıkardın diyelim bilyada öyle ortada durmuyor sonra bilyayla beraber ortadaki nüvede çıkıyor nüvede içerdeki açılır kapanır bıçakları taşıyor kısaca işi bilen birinin yapması şart merak ettim klimanınA/C kasnagını sizmi söküp bilyasını sizmi degiştirdiniz hani sökülebilecek birşeyse bende sökeyim diye düşünüyorum yok sökerken ayar mayar gerdirme filan gerklimi bir hesabı varda kaçırırsak ellemiycem ..

Bend bir adet direksyon power var aracima aldirmistim sonra sorun cozuldu oylece duruyor.isini gorurse 0532 403 90 63 tlf ulasabilirsin.saygilar

direksiyon power dediğiniz direksiyon pompasımı yoksa başka bir şey mi. birde fiyat ve foto verirseniz seviniriz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Çevrimiçi üyeler

Geri