Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,102
Ynt: Acımasız Avcılar

eftaLYa' Alıntı:
E işte anlaşamadığımız nokta burası.. Soyu tükeneni öldüren zaten avcı değildir.. En azından benim saygı duyuyorum dediğim avcı grubundan değil. Benim tanıdıklarım doğaya ağaç dikiyor. Yavru salıyor. Yasak dönemlerde kesinlikle avlanmıyor. Ve yönetmelik 5 adet vuracaksın en fazla diyorsa 6.yı vurmuyor.. Böyle yapılan av sanmıyorum ki zarar versin doğaya. Faydası olur tam aksine..
bence noktanın konulması yer burasıdır arkadaşlar

saygılar

eftaLYa' Alıntı:
E işte anlaşamadığımız nokta burası.. Soyu tükeneni öldüren zaten avcı değildir.. En azından benim saygı duyuyorum dediğim avcı grubundan değil. Benim tanıdıklarım doğaya ağaç dikiyor. Yavru salıyor. Yasak dönemlerde kesinlikle avlanmıyor. Ve yönetmelik 5 adet vuracaksın en fazla diyorsa 6.yı vurmuyor.. Böyle yapılan av sanmıyorum ki zarar versin doğaya. Faydası olur tam aksine..
Avcı olmayıpta böyle bilinçli düşünen ve bu işe objektif bakan az kişilerden birisiniz doğruları söylediğiniz için doğru bildiğiniz bir şeyi savunduğunuz için sonsuz teşekkürler selamlar :smiley:

Yaşar Ergün bey keklik tavşan azalmış diyor öyle olsaydı bunların avlanması Tüm Türkiye'de yasaklanırdı tıpkı sülün,suna angıt ördeği alageyik anadolu parsı vaşak bağırtlak toy ve daha birçokları gibi ayrıca kınalı keklik avı serbesttir limiti 2 tanedir çünkü çok kıymetli bir kuştur kınalı limiti en az olan kuştur 81 ilin 30 undan fazla ilinde kınalı yasaktır sayıları çok az diye çil keklik ise tümTürkiye'de yasaktır sebebi ise tarlalarda yaşadığı için zirai zehirlerdir zehirler yok etmiştir bu güzeli bu kurallara uymayanda avcı değil katliamcıdır şahsen ben avcıyım ömrüm yettiği müddetçe de avcı olarak kalacağım saygılar selamlar.

KILINÇ' Alıntı:
Yaşar Ergün bey keklik tavşan azalmış diyor öyle olsaydı bunların avlanması Tüm Türkiye'de yasaklanırdı tıpkı sülün,suna angıt ördeği alageyik anadolu parsı vaşak bağırtlak toy ve daha birçokları gibi ayrıca kınalı keklik avı serbesttir limiti 2 tanedir çünkü çok kıymetli bir kuştur kınalı limiti en az olan kuştur 81 ilin 30 undan fazla ilinde kınalı yasaktır sayıları çok az diye çil keklik ise tümTürkiye'de yasaktır sebebi ise tarlalarda yaşadığı için zirai zehirlerdir zehirler yok etmiştir bu güzeli bu kurallara uymayanda avcı değil katliamcıdır şahsen ben avcıyım ömrüm yettiği müddetçe de avcı olarak kalacağım saygılar selamlar.

Köyde Doğdum bayağı bir süre orada yaşadım, 42 yıllık hayatımın büyük büyük kısmında doğayla iç içe oldum azalma şahsi gözlemimdir. "Sayımların nasıl yapıldığını da biliyorum". Lafı ve tartışmayı uzatmak anlamsız. Kimsenin fikrini değiştirmek gibi bir hedefim de yok ancak zaman benim haklı olduğumu gösterecek. O delikli demir elde gezenler de gelecek nesillerin lanetinden başka şeye muhatap olamayacaklar. Amik gölünü kurutan zatın Antakyadaki tetikçisinin, o projeyi doğanın aleyhine düşüncesizce ve fütursuzca uygulayan zatın son 10 küsur yıllık hayatına şahit oldum vaktim olsa kitaplaştırsam da okusanız. Boşuna konuşuyorum biliyorum zaten bu ülkede kimse okumuyor. Pardon herkes akşam tv yi kapatıp kitap okuyor. Bu sırada mutlaka tv de belgesel açık oluyor. Herkes doğayı sever ve korur her sene ağaç diker çocuklarına doğayı anlatır öğretir. Biz cühela kesim de cehl-i mürekkep içinde gelip millete iftira atarız kan döküyorsunuz son keklikleri vuruyorsunuz diye. Sanki devletten daha iyi bileceğim ya kaç tane keklik ya da tavşan kaldı diye. Ben de çok oluyorum biliyorum.

Arkadaşlar,

HİÇ BİR SURETTE ÖLDÜRMEYELİM...
Öldürmenin hiç bir mazereti olamaz,

Kimsenin atan bir kalbi durdurma hakkı yoktur.

Yolda yürürken BİR KARINCAYA BASMAKTAN, ONU İNCİTMEKTEN DAHİ KAÇINMALIYIZ...

AV, NE BİR SPOR NE DE BİR HOBİ OLAMAZ...

Elinizde ölü hayvanlarla eve döndüğünüzde bu hadiseyi çocuğunuza nasıl izah edeceksiniz ?
Bu halinizle ona nasıl bir rol model oluşturduğunuzu bir kez daha düşünün...

Vurduğunuz hayvanın da yavruları olabileceğini nasıl unutursunuz ?

Hesabını veremeyiz arkadaşlar...Kimse veremez...kendimizi kandırırız...

Öldürmeyelim arkadaşlar Öldürenleri uyaralım...

Sağlıcakla kalın...

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar,

HİÇ BİR SURETTE ÖLDÜRMEYELİM...
Öldürmenin hiç bir mazereti olamaz,

Kimsenin atan bir kalbi durdurma hakkı yoktur.

Yolda yürürken BİR KARINCAYA BASMAKTAN, ONU İNCİTMEKTEN DAHİ KAÇINMALIYIZ...

AV, NE BİR SPOR NE DE BİR HOBİ OLAMAZ...

Elinizde ölü hayvanlarla eve döndüğünüzde bu hadiseyi çocuğunuza nasıl izah edeceksiniz ?
Bu halinizle ona nasıl bir rol model oluşturduğunuzu bir kez daha düşünün...

Vurduğunuz hayvanın da yavruları olabileceğini nasıl unutursunuz ?

Hesabını veremeyiz arkadaşlar...Kimse veremez...kendimizi kandırırız...

Öldürmeyelim arkadaşlar Öldürenleri uyaralım...

Sağlıcakla kalın...
Beyhude bir çaba hocam, her türlü kılıfı hazır .siz ne söylerseniz söyleyin, alacağınız cevap SİZ ET YEMİYORMUSUNUZ olaçaktır.

Merhabalar,
Yaşar beyi bende birçokları gibi yazılarını okuyarak tanıdım.Dileğim bir yerlerde yüz yüze görüşmek.Bir arkadaşımız (hunter06_1)<<siz doktor değil edebiyatcı olmalıymışsınız yada politikacı >> demişdoğrudur.Yaşar bey Aydın Ortaklar Köy Enstitüsü'nün devamı olan Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu mezunudur.
Bilenler için sorun yok,hatırlatmam bilmeyenlere.
Evet hunter06_1 arkadaşımız çok doğru söylemiş; güzel ülkemizde aradan yıllar geçtiği halde günümüzde bile okunan yazarlar ve bu ülke için canını dişine takıp çalışan (kendi şahsi kesesi hiç olmayan bakın onların çocukları arasında patron olan veya şirket yönetim kurulu üyesi olan varmı) ülke insanlarını daha aydın yarınlara taşımak için çalışan politikacılar işte onlar Yaşar beyin okuduğu okulda okumuş kişilerdir.İşte o yazarlar ülkesi alehinde yazı yazıp servet edinmedi,politikacılar ise ülkesi için yapılabileceklerin en doğrusunu yapmaya çalıştı,ihale ve hakediş takip etmedi.
Dürüst olan yazar ve politikacılara saygı duyuyorum,keşke yaşar bey veya onun eğitildiği okul mezunlarıda günümüz politikacıları arasında bulunsa inanın ülkemiz bügün çok farklı yerlerde olurdu.Tanışmak,tanışabilmek dileğiyle.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Yaşar beyi bende birçokları gibi yazılarını okuyarak tanıdım.Dileğim bir yerlerde yüz yüze görüşmek.Bir arkadaşımız (hunter06_1)<<siz doktor değil edebiyatcı olmalıymışsınız yada politikacı >> demişdoğrudur.Yaşar bey Aydın Ortaklar Köy Enstitüsü'nün devamı olan Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu mezunudur.
Bilenler için sorun yok,hatırlatmam bilmeyenlere.
Evet hunter06_1 arkadaşımız çok doğru söylemiş; güzel ülkemizde aradan yıllar geçtiği halde günümüzde bile okunan yazarlar ve bu ülke için canını dişine takıp çalışan (kendi şahsi kesesi hiç olmayan bakın onların çocukları arasında patron olan veya şirket yönetim kurulu üyesi olan varmı) ülke insanlarını daha aydın yarınlara taşımak için çalışan politikacılar işte onlar Yaşar beyin okuduğu okulda okumuş kişilerdir.İşte o yazarlar ülkesi alehinde yazı yazıp servet edinmedi,politikacılar ise ülkesi için yapılabileceklerin en doğrusunu yapmaya çalıştı,ihale ve hakediş takip etmedi.
Dürüst olan yazar ve politikacılara saygı duyuyorum,keşke yaşar bey veya onun eğitildiği okul mezunlarıda günümüz politikacıları arasında bulunsa inanın ülkemiz bügün çok farklı yerlerde olurdu.Tanışmak,tanışabilmek dileğiyle.
Kalın sağlıcakla.
avcılarla pek anlaşamam fakat ,gerçekten sizinle tanışmak, benim için bir kazanım olacaktır ,yazılarınızı dikkatle takip ediyorum.ve hayata baktığımız
pencere birbirine çok benziyor ,umudun bittiği yerde sizin gibi insanlara ,ihtiyaç var,hoşçakalın :smiley: :smiley:

Merhaba ORHANBIYIKLI bey,
Dünya herkese yetecek kadar büyük,her an herkesle biryerlerde karşılaşılacak kadar da küçük.Belki bir ağaçın gölgesinde kitap okurken veya kimselerin gitmediğ bir yerde başımda yere düşmüş yaprak ve otlardan ördüğüm şapkayla gelincik tarlasını seyrederken belkide üzerine basılabilecek biryerde yaşama tutunmaya çalışan destek verilirse yaşayabilecek bir fidanın çevresine dikkat çeksin ezilmesin diye çit yaparken tanışırız.Hiç biri olmasa bile gönülden tanışmış olmak bile bence iyidir tanışmıyor olmadan.
Kalın sağlıcakla.

yasarergun' Alıntı:
Köyde Doğdum bayağı bir süre orada yaşadım, 42 yıllık hayatımın büyük büyük kısmında doğayla iç içe oldum azalma şahsi gözlemimdir. "Sayımların nasıl yapıldığını da biliyorum". Lafı ve tartışmayı uzatmak anlamsız. Kimsenin fikrini değiştirmek gibi bir hedefim de yok ancak zaman benim haklı olduğumu gösterecek. O delikli demir elde gezenler de gelecek nesillerin lanetinden başka şeye muhatap olamayacaklar. Amik gölünü kurutan zatın Antakyadaki tetikçisinin, o projeyi doğanın aleyhine düşüncesizce ve fütursuzca uygulayan zatın son 10 küsur yıllık hayatına şahit oldum vaktim olsa kitaplaştırsam da okusanız. Boşuna konuşuyorum biliyorum zaten bu ülkede kimse okumuyor. Pardon herkes akşam tv yi kapatıp kitap okuyor. Bu sırada mutlaka tv de belgesel açık oluyor. Herkes doğayı sever ve korur her sene ağaç diker çocuklarına doğayı anlatır öğretir. Biz cühela kesim de cehl-i mürekkep içinde gelip millete iftira atarız kan döküyorsunuz son keklikleri vuruyorsunuz diye. Sanki devletten daha iyi bileceğim ya kaç tane keklik ya da tavşan kaldı diye. Ben de çok oluyorum biliyorum.
Devletin sayımları nasıl yaptığını bende biliyorum envanter diyorlar demesi kolay yapması çok zor sadece söylüyorlar bir yazıda okumuştum bakanlık Erzinacana yazı gönderiyor domuzları sayın diye adamların sayım yaptıkları felan yok diyorlarki domuzlar Erzuruma geçtiler Erzuruma yazı gönderiliyor Erzurumlu yetkililer diyorki domuzlar başka ile geçti hikaye daha uzun ama özetledim envanteri Ankara bilmiyor ama Taşraya sayım yapın diyor trajikomik bu olay gerçektir. Bir örnek vereyim Amerikada ise beyaz kuyruklu geyik avlama limiti geyiklerin besin kaynaklarının azlığı çokluğu belirlenip ona göre belirleniyor. buda envanter

Kızılderili bir kabile şefi Biz hayvanları atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık diyor.

Saygılar,selamlar

Araya bi resim sıkıştıralım ;D ;D ;D
Yurdum insanı ;D ;D ;D

ayı avı.jpg

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba ORHANBIYIKLI bey,
Dünya herkese yetecek kadar büyük,her an herkesle biryerlerde karşılaşılacak kadar da küçük.Belki bir ağaçın gölgesinde kitap okurken veya kimselerin gitmediğ bir yerde başımda yere düşmüş yaprak ve otlardan ördüğüm şapkayla gelincik tarlasını seyrederken belkide üzerine basılabilecek biryerde yaşama tutunmaya çalışan destek verilirse yaşayabilecek bir fidanın çevresine dikkat çeksin ezilmesin diye çit yaparken tanışırız.Hiç biri olmasa bile gönülden tanışmış olmak bile bence iyidir tanışmıyor olmadan.
Kalın sağlıcakla.
inşallah bir gün . :smiley: olamıyacaksa'da sizin gibi bir avcının var olduğunu bilmek'te güzel. ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.