Selam aslında genel olarak yazdım

Silah kullanak herkezın harcı degildir tecrube ister bilgi ister ben şahsen yakınlarıma allh kullanmak nasıp etdirmesin nasıl calıştıgını gösterip ve öğrenilmesinden yanayım av yapar yapmaz o ayrı mesele. Av hayvanlarının populasyonu yanı avlanma lımıtleri avcılar kulupleri federasyonları dolayısıyla avcılar kendi aralarında istişare ederek o yıl ki iklim baharın yada kış ayının nasıl gectigi va hayvanarının yeterli besin bulup bulamaya cagı dolayısıyla iki yada duruma göre üç kulucka cıkarabilecegi belirlenerek ve avrupadakı federasyonlar la iletişimle oluyor RAMSAR ve bunun gibi dunya sulak alanlar ve av alanları potokolu gereyinnce belirleniyor. Dolayısıyle bizlergibihafta içi calışıyor olsakta fırsat buldukca gece gündüz av, fotograf cekmek, yeni yerler keşfetmek gözlem yapmak için arazide dogada olan bizlerin istişareleriyle belirleniniyor limitler. Avcıların gözlemleri farklı olur dogadaki işaetler izleri dogayı farklı okuruz

Belki yetenek bekli kabiliyet belki araştırmacı bi gözle baktığımızdan. Bakmayın ben avcıları savunuyor gibi oluyorum avcıyım aslında ama bemın icin arazıde olmak bir tutku av önenli degil yani. Yazmamin sebebi bılgi paylaştıkca büyür Aramızda yokmu sanki kötü acımasız insanlar elbetde var malesef bu işi iş ise surdürebilirliğini bizde herkezden cok istiyoruz . Askerilk on yıl önceydi doktorluk cok uzunyıllardır arkadaşalarımında bana verdikleri bi isim

Orhan Bey saygılar.