Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,092

Ynt: Acımasız Avcılar

Merhabalar,
Bir dönem bende heves etmiştim ve tüfek bile satın almıştım hende çifte, birtanede doğduğum ilçenin el sanatlarından biri olan (12 eylül darbesinden sonra imalatı yasaklanan) ilçe ekonomisine yıllarca katkı sağlayan yerli ustalarımızın el emeği göz nuru olan tek kırma bir tüfek sahibi oldum.Avlanabilmek için tüm yasal belge ve izinlerimi aldım gittiğim av sırasında Bayburt dağlarında keklikleri avlayıp satamak için ilçeye gönderip ava devam edenleri görünce (bunlar maddi durumları gerçekten iyi olan kişilerdi) aman dedim ben katliam yapamam geri geldim hemen o çifteyi sattım ve av olayını bitirdim.Diğeri bölgemin insanının göz nuru olarak duruyor,duracakta.
Kalın sağlıcakla.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
kaçanmı daha tehlikeli kovalayanmı ? ;D ;D Allah ömrünüzü uzun etsin,ğüzel foto.

Masum bir foto daha var Orhan abi ;D ;D ;D

[attachment=1]

kuş avı.jpg

Bu konuyu diyer sporlar bölümü atıcılık alt başlığına taşısak olmaz mı ? Konuya akademik ve bilimsel acıdan yaklaşıyoruz sizler duygusal acıdan. Herkez hafta sonları dogaya cıkıp hafta ici masa başında calışıp şehir merkezlerinde oturuyorsunuz sanırım? Askerde bile tüfek atmamış tarım ve cıftcilikden yana pek bilginizde yok anladığım kadarıyla, siz avlanmayı sevmezsiniz saygı duyarım anlarım ben futbol sevmem izlemem av yaparım herkez özgür... sezon acılsada daglarda bi tüfekle dolaşsak:smiley:

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Bu konuyu diyer sporlar bölümü atıcılık alt başlığına taşısak olmaz mı ? Konuya akademik ve bilimsel acıdan yaklaşıyoruz sizler duygusal acıdan. Herkez hafta sonları dogaya cıkıp hafta ici masa başında calışıp şehir merkezlerinde oturuyorsunuz sanırım? Askerde bile tüfek atmamış tarım ve cıftcilikden yana pek bilginizde yok anladığım kadarıyla, siz avlanmayı sevmezsiniz saygı duyarım anlarım ben futbol sevmem izlemem av yaparım herkez özgür... sezon acılsada daglarda bi tüfekle dolaşsak:smiley:
Doktorum, komutanım muhatabınız kim kime yazdınız :smiley: :smiley:cahilliğimize ver anlayamadık ;)

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Doktorum, komutanım muhatabınız kim kime yazdınız :smiley: :smiley:cahilliğimize ver anlayamadık ;)
Slm aslında genel olarak yazdım :smiley: Silah kullanak herkezın harcı degildir tecrube ister bilgi ister ben şahsen yakınlarıma allh kullanmak nasıp etdirmesin nasıl calıştıgını gösterip ve öğrenilmesinden yanayım av yapar yapmaz o ayrı mesele. Av hayvanlarının populasyonu yanı avlanma lımıtleri avcılar kulupleri federasyonları dolayısıyla avcılar kendi aralarında istişare ederek o yıl ki iklim baharın yada kış ayının nasıl gectigi va hayvanarının yeterli besin bulup bulamaya cagı dolayısıyla iki yada duruma göre üç kulucka cıkarabilecegi belirlenerek ve avrupadakı federasyonlar la iletişimle oluyor RAMSAR ve bunun gibi dunya sulak alanlar ve av alanları potokolu gereyinnce belirleniyor. Dolayısıyle bizlergibihafta içi calışıyor olsakta fırsat buldukca gece gündüz av, fotograf cekmek, yeni yerler keşfetmek gözlem yapmak için arazide dogada olan bizlerin istişareleriyle belirleniniyor limitler. Avcıların gözlemleri farklı olur dogadaki işaetler izleri dogayı farklı okuruz ;) Belki yetenek bekli kabiliyet belki araştırmacı bi gözle baktığımızdan. Bakmayın ben avcıları savunuyor gibi oluyorum avcıyım aslında ama bemın icin arazıde olmak bir tutku av önenli degil yani. Yazmamin sebebi bılgi paylaştıkca büyür Aramızda yokmu sanki kötü acımasız insanlar elbetde var malesef bu işi iş ise surdürebilirliğini bizde herkezden cok istiyoruz . Askerilk on yıl önceydi doktorluk cok uzunyıllardır arkadaşalarımında bana verdikleri bi isim ;) Orhan Bey saygılar.

Tarım konusuna gelince de iç anadoluda aslında heryerde olan bişey ekin tarlalarını domuz sürüleri talan ediyor. Kuluplerde surek avı düzenleniyor tabi hepsi katledilmiyor. buda bizlere ihtiyacınız olacka ilgili bolum aslında.Besin zinciriniz bozulması sadece avcılar tarafından da degil farklı sebebleri de var daha önceki yazılarında da belirtdim yanı fare populasyonunun artması tilki ve cakalların daha iyi yavru bakabilecegi için daha cok yavrulamasına sebep oluyor birsene sonra ise yine yılanların cogalması bunuda tetikliyor bir cift keklik biryılda 7 adet yavru cıkarır bunların % 60 telefolur artan tilkiler ve zirai ilaclar yüzünden yanı tikli ava yapılmalıdır; tiltilerin cok sayıda avlanması domuzların cogalmasına sebep oloyor tilkiler donuz yavrularınada zarar veriyor ;) Canada ve güney amerikada kaz surulerinin ekintarlalarına resmen saldırıp talan ediyor artık sigorta şirketleri para ödemekten bıkmş durumdaydı. Atıcılık kuluperi ve avcılara sınızsız vurma izni ve bir miktar fisek verip avlandırıyorlardı.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Selam aslında genel olarak yazdım :smiley: Silah kullanak herkezın harcı degildir tecrube ister bilgi ister ben şahsen yakınlarıma allh kullanmak nasıp etdirmesin nasıl calıştıgını gösterip ve öğrenilmesinden yanayım av yapar yapmaz o ayrı mesele. Av hayvanlarının populasyonu yanı avlanma lımıtleri avcılar kulupleri federasyonları dolayısıyla avcılar kendi aralarında istişare ederek o yıl ki iklim baharın yada kış ayının nasıl gectigi va hayvanarının yeterli besin bulup bulamaya cagı dolayısıyla iki yada duruma göre üç kulucka cıkarabilecegi belirlenerek ve avrupadakı federasyonlar la iletişimle oluyor RAMSAR ve bunun gibi dunya sulak alanlar ve av alanları potokolu gereyinnce belirleniyor. Dolayısıyle bizlergibihafta içi calışıyor olsakta fırsat buldukca gece gündüz av, fotograf cekmek, yeni yerler keşfetmek gözlem yapmak için arazide dogada olan bizlerin istişareleriyle belirleniniyor limitler. Avcıların gözlemleri farklı olur dogadaki işaetler izleri dogayı farklı okuruz ;) Belki yetenek bekli kabiliyet belki araştırmacı bi gözle baktığımızdan. Bakmayın ben avcıları savunuyor gibi oluyorum avcıyım aslında ama bemın icin arazıde olmak bir tutku av önenli degil yani. Yazmamin sebebi bılgi paylaştıkca büyür Aramızda yokmu sanki kötü acımasız insanlar elbetde var malesef bu işi iş ise surdürebilirliğini bizde herkezden cok istiyoruz . Askerilk on yıl önceydi doktorluk cok uzunyıllardır arkadaşalarımında bana verdikleri bi isim ;) Orhan Bey saygılar.
bu mesajından sonra, askerlik çifçilik avcılık yöneticilik offroard sosyal hayat ve surumlu'luklarımı ,buradan dile getirmemim yanlış olocağını düşündüm ,akademik ve bilimsel alanda sana başarılar dilerim.doktorum sağlıcakla kal.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Tarım konusuna gelince de iç anadoluda aslında heryerde olan bişey ekin tarlalarını domuz sürüleri talan ediyor. Kuluplerde surek avı düzenleniyor tabi hepsi katledilmiyor. buda bizlere ihtiyacınız olacka ilgili bolum aslında.Besin zinciriniz bozulması sadece avcılar tarafından da degil farklı sebebleri de var daha önceki yazılarında da belirtdim yanı fare populasyonunun artması tilki ve cakalların daha iyi yavru bakabilecegi için daha cok yavrulamasına sebep oluyor birsene sonra ise yine yılanların cogalması bunuda tetikliyor bir cift keklik biryılda 7 adet yavru cıkarır bunların % 60 telefolur artan tilkiler ve zirai ilaclar yüzünden yanı tikli ava yapılmalıdır; tiltilerin cok sayıda avlanması domuzların cogalmasına sebep oloyor tilkiler donuz yavrularınada zarar veriyor ;) Canada ve güney amerikada kaz surulerinin ekintarlalarına resmen saldırıp talan ediyor artık sigorta şirketleri para ödemekten bıkmş durumdaydı. Atıcılık kuluperi ve avcılara sınızsız vurma izni ve bir miktar fisek verip avlandırıyorlardı.
aslında o fişekleri kulüpler değil devlet veriyordu hatta araç ekipmanını bile seferber ediyordu sürek avı için

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Bir dönem bende heves etmiştim ve tüfek bile satın almıştım hende çifte, birtanede doğduğum ilçenin el sanatlarından biri olan (12 eylül darbesinden sonra imalatı yasaklanan) ilçe ekonomisine yıllarca katkı sağlayan yerli ustalarımızın el emeği göz nuru olan tek kırma bir tüfek sahibi oldum.Avlanabilmek için tüm yasal belge ve izinlerimi aldım gittiğim av sırasında Bayburt dağlarında keklikleri avlayıp satamak için ilçeye gönderip ava devam edenleri görünce (bunlar maddi durumları gerçekten iyi olan kişilerdi) aman dedim ben katliam yapamam geri geldim hemen o çifteyi sattım ve av olayını bitirdim.Diğeri bölgemin insanının göz nuru olarak duruyor,duracakta.
Kalın sağlıcakla.
Sayın Niyazi Uzun onlar avlayıp satıyorlar diye sizinde katliam yapma zorunluluğunuz yok limitler dahilinde avlanıp avcılık etik kurallarına uyar ve onları uyararabilirdiniz ayrıca avcılığı bilinçli olarak yapanlar var diyebilirdiniz o kişileri avcı olarak göstermeyebilirdiniz anlaşılan onlar etçil ve paracıl insanlar avcı değiller
Selamlar

Syın Hüseyin Özcan bey,
Benim tarif ettiğim avcı sayısı okadar çokki bunu sizde biliyorsunuz.Benim bölgemde önce tilkileri, çakalları öldürdüler ardından domuz sürüleri artık deniz kenarına kadar indi araç sesinden kaçmıyorlar.Çakal ve tilki ne yapardı hastalıklı ve kaçamayan domuz yavrusunu yerdi, yılan fareyi yerdi siz avcı sınız bunları iyi bilirsiniz haliyle doğa kendini yenilerdi.Bazı sürüngenler kuş yumurtalarını yerdi vs.vs. hayat devam ederdi.Ya şimdi?Size dostça bir soru TOY kuşunu bilirsiniz enson ne zaman gördünüz veya gören birini biliyormusunuz?İşte bilinçsiz avcılar ve bilinçsiz tarım ilacı kulananlar onlarcasını olduğu gibi TOY kuşunun da neslini kuruttu.Tesellim karga ve ailesinin yenmediği.
Ben bunları yazarkende sanmayınki eline tüfek almamış birisiyim.Köyde olduğum dönemde maç sonrası tüfek atanlara karşılık vermek için bende bir otomatik tüfek almıştımöyle alışmıştımki havaya atılan boş kovanı fişekler bitene kadar yere düşürmüyordum,işte o tüfekle ben bahçeme gelen domuza bile atmadım onları kurusıkıyla kaçırdım.İşte tek tatmin yolu öldürmek olanlar ve ormanları yakıp kesip tarla ev yapanlar onların yaşam alanlarına girdiler o hayvanlar aç kalınca ne yaptılar onlarda bizim yaşam alanlarımıza girdiler.
Avcı olduğunu söyleyen birisi oturan, dala konmuş, uyuyan,.... hayvanları öldürüyorsa işte o şahıs bence sadece katildir.
Adam gibi avcılara sevgim hep vardır ve devam edecektir.
Kalın sağlıcakla.

Merhabalar olaya bu denli güzel ve objektif yaklaştığınız için çok teşekkürler yazdıklarınızdan anlıyorum ki bence sizde avcılık yapmış ve doğayı iyi gözlemlemişsiniz tıpkı gerçek avcılar gibi yanlız şöyle birşey var malesef domuz bir süre sonra sese de alışıyor çiftçi amacalarımdan da çok duydum tüplü patlangaçlara bir süre sonra alışıyormuş hiç aldırış etmiyormuş son iki senedir de domuz sürek avı yasak avcı olmayıpta tarlasında bekleyene hak veriyorum sonuçta bir yıllık emek kolay değil çiftçilerin hali perişan dedemden biliyorum Allah yardımcıları olsun

Selamlar :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Syın Hüseyin Özcan bey,
Benim tarif ettiğim avcı sayısı okadar çokki bunu sizde biliyorsunuz.Benim bölgemde önce tilkileri, çakalları öldürdüler ardından domuz sürüleri artık deniz kenarına kadar indi araç sesinden kaçmıyorlar.Çakal ve tilki ne yapardı hastalıklı ve kaçamayan domuz yavrusunu yerdi, yılan fareyi yerdi siz avcı sınız bunları iyi bilirsiniz haliyle doğa kendini yenilerdi.Bazı sürüngenler kuş yumurtalarını yerdi vs.vs. hayat devam ederdi.Ya şimdi?Size dostça bir soru TOY kuşunu bilirsiniz enson ne zaman gördünüz veya gören birini biliyormusunuz?İşte bilinçsiz avcılar ve bilinçsiz tarım ilacı kulananlar onlarcasını olduğu gibi TOY kuşunun da neslini kuruttu.Tesellim karga ve ailesinin yenmediği.
Ben bunları yazarkende sanmayınki eline tüfek almamış birisiyim.Köyde olduğum dönemde maç sonrası tüfek atanlara karşılık vermek için bende bir otomatik tüfek almıştımöyle alışmıştımki havaya atılan boş kovanı fişekler bitene kadar yere düşürmüyordum,işte o tüfekle ben bahçeme gelen domuza bile atmadım onları kurusıkıyla kaçırdım.İşte tek tatmin yolu öldürmek olanlar ve ormanları yakıp kesip tarla ev yapanlar onların yaşam alanlarına girdiler o hayvanlar aç kalınca ne yaptılar onlarda bizim yaşam alanlarımıza girdiler.
Avcı olduğunu söyleyen birisi oturan, dala konmuş, uyuyan,.... hayvanları öldürüyorsa işte o şahıs bence sadece katildir.
Adam gibi avcılara sevgim hep vardır ve devam edecektir.
Kalın sağlıcakla.
demiştim ya penceremiz aynı, bu arkadaşlar bizi birşey bilmemekle yargılıyorlar, eline bir tekkırma alan, parasını verip ruhsatı cebine koyan, bir iki av kitabından süslü sözler yakalayan, ben avcıyım diyor ,spor yapıyorum ,doğayı seviyorum,doğa dostuyum,deme hakkını elde ediyor ,sonuç yok olmuş hayatlar, bilinen silahların çoğunu kullandım,Tanrıya çok şükür kaza ile bile hiç bir hayvana zarar vermedim yılana bile tetik düşüren ,köpeğine küflü ekmeği çok gören, yaraladıkları hayvanı biraz zoru görünce sürmekten vaz geçen ,avcı arkadaşlarım
etmeyin eylemeyin,yazıktır ,onlar geleceğimizdir onlar bize çoçuklarımızın emanetidir,şu sattırları yazarken bile içim daralıyor,çünkü konu öldürmek yok etmek. ben yaşatmayı ,korumayı,varetmeyi tercih ederim,deneyin sizde seveceksiniz.

Silah kullanmayı hangi erkek sevmez... Ama bir canlı vurmak :( tek kırmayı elime almadan önce ben vururum acımam diyodum ama öyle olmuyormuş... Bir kuşa bile atamadım Allah şükür paramız var karnımız aç değil gider kasaptan alrım etimi ama ATIŞ yapmak ayrı bir zevk.. ::smiley:

Kapalı ortamlarda sigara içilmesi yasaklanacak dense inanırmıydınız ?
Ama oldu...

Açık havada da avlanmayı yasaklamalı ;)
Bakalım ne zaman olacak ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR