Ynt: Actyon Sports mu Grand Vitara 1.9 DDiS Mi ?
bu hafta sonu karadeniz sahillinde bir kumsaldaydım, aracımı kuma 400-500 mt girerek kumsal boyunca kumsala park ettim ve gittim denize girdim, döndüğümde baktım ki benim aracın 15-20 mt önüne bir lada niva park etmiş, uzun lafın kısası akşam üzerine doğru mangalı yakmaya başladım ama kömürüm yetmedi kömür satılan yere 400-500 mt yürümektense arabayla gideyim dedim bastım çıktım, kömürü aldım geldim aşağı yukarı aynı yere ama biraz daha yan bir yere park etmişim ve arabada kuma biraz gömüldü ( kum orada fazlaca yoğunmuş ) neyse o arada lada niva nın sahibleri geldi ve tpolanıp gitmek istediler, bir ileri bir geri sağa sola derken denemedikleri kalmadı ama araba bir türlü ilerleyemiyor, batıp duruyor biraz geri alıyor bu sefer geri geri giderken batıyor, en sonunda benim mangal kömürü almaya giderken yaptığım izden gitmeye başladı, yarıyı tam geçiyorduki hafif tepeye gelince yine battı, sonuçta 10-15 dk debelendi en sonunda ite kaka çıkardılar, beni de bir korku sardı lada niva dediğin araca göre benim araç nerdeyse 2.5 kat daha ağır benimki 2.200 kg boş hali ile ıvır zıvırla sen tahmin et, bide son park ettiğim yerde kuma fazla batar gibi olunca tırstım, dedim dur bi döneyim çıkabilecekmiyim acaba dedim lada nın o hallerini görünce yarım saat önce dümdüz geçtiğim yerler birden gözümde büyüdü, neyse bastım gaza ilk çıktığım yerden lada nın battığı yerden yine dümdüz hiç zorlanmadan geçince tamam dedim yine aynı yerime gittim park ettim, ama yanarım yanarımda o anları videoya çekmediğime yanarım anti parantez ( lada niva nın sürücüsünde de hata vardır tabiki ) ama benimde bir kez hafif off-road ve bir iki kumsal deneyimimden fazla bir şeyim yok 4 çeker araçla,
bu vakıadan sonra benim gözümde lada niva ların keçilik ünvanı geri alınmıştır, kumda actyon sports un 2-3 kat ağırlığına rağmen 2-3 kat rahat ve iyi performans sağlaması ne kadar doğru bir seçim yaptığıma dair bir tasdik daha oldu benim için...