Ynt: Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)
güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık...dikkatimi çekti de aslında biz türkler nispeten ne kadar az gezsek de o yaşanılan anları iyi yazıya dökebiliyoruz...
ben de kısmet olursa başlangıç olarak 15 günlüğüne bir taylandd gezisi yapmayı düşünüyorum...bangkok gidiş phuket dönüş olmak üzere singapur havayolları ile biletimi aldım...
gezeceğim yerler arasında bangkok, samui, phuket ve phi phi var...eğer beğenirsem -ki % 99,9 beğeneceğim gibi gözüküyor- döndükten sonra uzunca bir süreliğine tekrar gideceğim...muson yağmurlarının da mayıs gibi gelmesiyle kalabalığın azalacağını ve dolayısıyla güzelliğin artacağını düşünüyorum...o dönemi muhtemelen 4-5 ay gibi phi phi adasında geçirmek istiyorum...
önce bir test gezisi yapacağım için aslında ilki turistik olacak ikincisinin ise aradığım gezi olacağını düşünüyorum...son 5-6 ayını turist gibi gezmeye vermiş biri olarak ne yalan söyleyeyim bazı güzellikler kesmemeye başladı...3-5 günlüüne yaşayıp normal hayata dönmek gidilen yerlerin güzelliğini fikren de olsa çalmaya mı başladı ne...o yüzden daha uzun süreliğine gitmek için ilk kararımı phi phi için verdim...az çok kafa yapımı anlatabilmişimdir bu durumda ilk aklına gelebilecek olumlu ve olumsuzlukların ne olduğunu öğrenebilir miyim...
aslında ilk kararım maldivler idi ama burasının hem ekonomik olması hem de sualtı kadar yeryüzü güzelliklerinin de olması neticesinde rotayı buraya çevirdim...
ilk gidişte otellerde kalacağım tabii ki ama ikinci gidişte mesela bir tekne alıp ya da kiralayıp 3-5 ay daha farklı bir tecrübe yaşamak istiyorum...tekne dediysem taka tarzı bişey...