Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan corrado41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,376
Ynt: Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)

teşekkürler, uçaklarla aram iyi olmadığı için içime en sineni bulmam lazım. benim için uçağın düşme şansı 10 milyonda 1 değil. 1/2 ya düşer ya düşmez şeklinde ;D

Etiketler

barisercetin' Alıntı:
teşekkürler, uçaklarla aram iyi olmadığı için içime en sineni bulmam lazım. benim için uçağın düşme şansı 10 milyonda 1 değil. 1/2 ya düşer ya düşmez şeklinde ;D

o zaman türkmenistan hava yolları .tarifinize uyuyor :smiley:

Ellerine sağlık.
Deniz seviyesinden çektiğin fotoğraf çok gzüzel olmuş.
Sualtında çektiğin makinen neydi?

ssbb' Alıntı:
Ellerine sağlık.
Deniz seviyesinden çektiğin fotoğraf çok gzüzel olmuş.
Sualtında çektiğin makinen neydi?
teşekkürler bora bey.
sizin notlarınız kadar olmasada bizde bir şeyler karaladık :smiley:
makinayı bir arkadaşımdan ödünç almıştım.
markası pentax ama model uzantısını hatırlamıyorum.
öğrenir mesaj atarım.

kısa bir ada turu yapıp geldim abdullah :smiley:
dilediğin istediğin yerleri gider görürsün inş.

merhabalar

cok guzel bır gezı olmus

ozellıklede samui deki havaalanı gıbı bır yer gormedım

antalyayı bılenler ıcın sankı beach park ın gırısı gıbı bır dıs hatlar termınalı var:smiley:

evet havalimanı gerçekten ilginç.
dünyada bir benzeri daha varmıdır bilmiyorum.
sadece çimlerde ki karıncalara dikkat.ufacıklar ama
şöyle bir uzanayım dediğinizde fena ısısrıyorlar :smiley:

qob0pv.jpg

PICT0426.jpg
qq+024.jpg
Atıf abi selamlar Tayland ile ilgili fotoğraflara bakarken 2.fotoğrafa rastladım Türk bir gezgin çekmiş senin fotoğraf çekildiğin yer galiba görünce hemen tanıdım aklıma oraları nasıl kazıdıysam:smiley:

dediğin gibi fena kazımışın aklına :smiley:
bu sky train hattı şehrin merkezinden geçiyor.o sebbele benzer bir çok foto ile karşılaşabilirsin.
veya gidersen hattın kendisi ile :smiley:

güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık...dikkatimi çekti de aslında biz türkler nispeten ne kadar az gezsek de o yaşanılan anları iyi yazıya dökebiliyoruz...

ben de kısmet olursa başlangıç olarak 15 günlüğüne bir taylandd gezisi yapmayı düşünüyorum...bangkok gidiş phuket dönüş olmak üzere singapur havayolları ile biletimi aldım...

gezeceğim yerler arasında bangkok, samui, phuket ve phi phi var...eğer beğenirsem -ki % 99,9 beğeneceğim gibi gözüküyor- döndükten sonra uzunca bir süreliğine tekrar gideceğim...muson yağmurlarının da mayıs gibi gelmesiyle kalabalığın azalacağını ve dolayısıyla güzelliğin artacağını düşünüyorum...o dönemi muhtemelen 4-5 ay gibi phi phi adasında geçirmek istiyorum...

önce bir test gezisi yapacağım için aslında ilki turistik olacak ikincisinin ise aradığım gezi olacağını düşünüyorum...son 5-6 ayını turist gibi gezmeye vermiş biri olarak ne yalan söyleyeyim bazı güzellikler kesmemeye başladı...3-5 günlüüne yaşayıp normal hayata dönmek gidilen yerlerin güzelliğini fikren de olsa çalmaya mı başladı ne...o yüzden daha uzun süreliğine gitmek için ilk kararımı phi phi için verdim...az çok kafa yapımı anlatabilmişimdir bu durumda ilk aklına gelebilecek olumlu ve olumsuzlukların ne olduğunu öğrenebilir miyim...

aslında ilk kararım maldivler idi ama burasının hem ekonomik olması hem de sualtı kadar yeryüzü güzelliklerinin de olması neticesinde rotayı buraya çevirdim...

ilk gidişte otellerde kalacağım tabii ki ama ikinci gidişte mesela bir tekne alıp ya da kiralayıp 3-5 ay daha farklı bir tecrübe yaşamak istiyorum...tekne dediysem taka tarzı bişey...

tek bir erkeğin gitmesinde zorluklar var mı mesela...biraz saçma oldu galiba ama taciz edilmekten fazla hoşlanmam...japonya ve bali seyahatlerimde tek olduğumu gören ne kadar seyyar satıcı pezevenk varsa mıknatıs gibi çektim üzerime...hani tipim yerinde istesem bedavaya da buluyorum diyeceğim ama zaten biz para istemiyoruz gel bak iç eğlen beğenirsen ver tarzı yaklaşımlara maruz kalacağımı/kaldığımı bildiğimden sadece teşekkür edip yola devam ediyorum...tayland bu konuda biraz fazla nam yaptığından hani ölçü kaçıyor mı diye öğrenmek istedim...sırf bu yüzden geziye pattaya koymadım...hatta orası hakkında yorum da okumuyorum ki görecek çok güzel şeyler varsa gitmeyi istemeyeyim diye...

uzun sözün kısası kafayı dağıtayım diye kendimi gezmeye vermiştim şimdi kafayı toplayayım diye gezmeye/beğendiğim yerde en az 3-5 ay kalmaya başlayacağım...o yüzden bu tayland gezisi benim için çok önemli...işler istediğim gibi giderse değmeyin keyfime yok diğerleri gibi turistik olursa tam kabus olacak...

yarın güney afrika'ya gidiyorum zerre kadar bir heyecan yok...çünkü 1 hafta kalıp döneceğim...tam turistik...bir yerlere gitmesem kafayı yiyeceğim için turistik gezilerle idare ediyorum şimdilik...o yüzden bu phi phi'yi çok kafama taktım...

neyse konuyu dağıtmayayım...sualtı ve yeryüzü güzelliklerinin olduğu ve mümkün mertebe doğayla yalnız kalınabilecek en iyi yer sence neresi...en azından gezerken daha bir alıcı gözle bakarım senin seçimine....:smiley::smiley:

biraz ruh halimden bahsetmemin ana sebebi en iyi yer neresi sorusuna cevap verilirken ölçünün farklı olması...

en işlek, kızların en fazla bulunabileceği, en iyi otellerin/restoranların/barların olduğu yere genelde en iyi bölge dendiğini ve böyle yerler bende artık hayal kırıklığına neden olduğundan biraz içinde bulunduğum haleti ruhiyeyi anlatmak istedim...kastını aşan birşey varsa affola...

bu başlığı okuduğumda ''uçurumun kenarına gelene kadar insan kanatlanamaz'' tarzı güzel bir yazı çıktı tepede...iyice gaza getirdi beni...:smiley::smiley:

phi phi muhtemelen benim uçurum kenarım olacak...uçtum uçtum yoksa sıçtım...:smiley::smiley:

cast away tarzı bir yaşam hala zor gelse de en azından lost tadındaki bir yaşam çok kıyak olur...beach filmi seyrettiğim zaman bu açıdan çok etkileyici değildi ama phi phi bölgesinde geçmesi hayatın bir cilvesi olmuş...filmin üzerinden on yıl geçmiş ama leonardo'suz phi phi'yi anan nadir yazı var nette...çoğu da birbirinin kopyası yazılar...bu durumda senin yazın her ne kadar phi phi'den fazla bahsetmese de ççok özgün olmuş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR