Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adrenalin zeynep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,566

adrenalin zeynep

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Adana, Adrenalin Doğa Sporları’nın İstanbul dışına açılan ilk mağazasına ev sahipliği yapıyor bildiğiniz gibi. Açılışımızdan bu yana yaklaşık 14 ay geçti. Doğa sporları malzemeleri temin edilebilecek bir mağaza olmaktan öte, bir uğrak yeri, tanışma ve buluşma noktası olmayı hedeflemiştik. Öyle de oldu. Bırakın Türkiye’nin dört yanını dünyanın öbür ucundan arkadaşlarımız oldu.

Adana mağazanın açılış gününden itibaren bir ‘Adrenalin klasiği’ olan ücretsiz doğa yürüyüşü ve kampçılık eğitimlerini gerçekleştirmek için gün sayıyorduk. Sonunda birinci yaşımızı Adrenalin dostlarıyla birlikte, bir doğa yürüyüşü ile kutlamaya ve böylelikle Adana mağazanın sponsorluk dışındaki faaliyetlerinin ilkine imza atmaya karar verdik. Seçimler, yağışlı havaların bir türlü sona ermemesi derken rota belli oldu, tarih kondu. 26 Nisan 2009; Kuşçular’dan Hacıkırı’ya yürüyoruz...

Adrenalin dostları da en az bizim kadar bugünü heyecanla bekliyordu. Karar verilmişti, 26 Nisan Pazar sabahı 8:30’da Adana mağazanın önünde buluşacaktık. Bize katılmaya karar verenler kayıtlarını yaptırdı. Sayımız aşağı yukarı netleşti. Her ne kadar duyurumuzu son dört günde yapmış olsak da kayıtlı katılımcı sayımız 40 civarında oldu.

Herkesin kendi imkanlarıyla ulaşımını sağladığı etkinliğimizde parkur seçiminde çok dikkatli davrandık. İlk faaliyetimizde doğa yürüyüşüne ilk kez katılan, bu işe heves etmiş ancak bir türlü fırsat bulamamış, ‘kafa dengi, güvenebileceği’ bir grupla tanışmamış bu nedenle bir türlü doğayla buluşamamış ya da çocuklarıyla gelmek isteyen dostlarımızın olabileceğini öngörüyorduk. Amacımız, doğayla buluşmak, birinci yaşımızı dostlarımızla kutlamak ve tabi ki bahara ‘merhaba’ demekti. Hep birlikte...

25 Nisan akşamı son hazırlıklarımızı yaparken aniden başlayan sağanak yağış bizi ve dört gözle faaliyetimizi bekleyen dostlarımızı biraz endişelendirse de Pazar sabahı tertemiz bir gökyüzüne uyandık. Daha da sevindirici olan, yağmur katılımcılarımzın hiçbirisinin hevesini kırmamıştı. Adana’dan, Mersin’den, İskenderun’dan gelen katılımcılarla Pazar sabahı 8:30’da mağazanın önünde buluştuk. Birlikte sabah kahvelerimizi içtik ve yola koyulduk. Yaklaşık bir buçuk saat süren yolculuğumuzun ardından 10:30 gibi başlangıç noktası olan Kuşçular Köyü’ne vardık.

Mersin Tarsus’un Kuşçular Köyü ile Adana Karaisalı’nın Hacılar Köyü arasında daha önce 1900’lerin başlarında Almanlar tarafından açılmış 7 kilometrelik parkur, amacımız için mükemmel bir seçimdi. Yürüyüş boyunca bir tarafımızda Kapız Vadisi ve Çakıt Nehri’ni bize eşlik etti. Uzaklardan görünen baraj gölleri ve aniden karşınıza çıkan Kapıkaya herkesi büyülerken, dikkatli gözler onlarca metre aşağıdaki tren yolunu seçebiliyordu.

Hafif zorluk derecesindeki 7 km.lik parkurdaki yürüyüşümüz toplam 3 saat sürdü. Manzaranın büyüsünü kameralarımızla kaydetmeye çalıştık. Her adımda ‘bunu da çekmeliyim’ diye içimizden geçirdik. Uzaklardan gelen tren sesinin takip edip zar zor seçilen tünelleri keşfettik. 3 saatlik yürüyüşün sonunda kurt gibi aç olarak Hacıkırı Köyü'ne vardığımızda taze sıkma ve sıcacık çayların bizi beklediğini görmek ise deyim yerindeyse bir rüyayı yaşamak gibiydi.

Köyün çocukları için yanımızda boya, boyama kitabı ve kırtasiye malzemeleri götürmüştük. Onları dağıttığımızda bu yürüyüş bir anlam daha kazanmış oldu. Hacıkırı’nın dünyalar güzeli çocuklarının gözlerindeki gülümseme herkesin yorgunluğunu aldı.

Saat 16:00’da şiddetlenen yağış nedeniyle köyde planladığımız kadar vakit geçiremesek de Hacıkırı’daki Varda Köprüsü’nü ve dönüş yolundaki Yerköprü’yü görme fırsatını kaçırmadık. Kimimiz, temiz hava ve yürüyüşün etkisiyle dönüş yolunda uyukladık, kimimiz ise yürüyüş sırasında başlayan sohbeti yol boyunca koyulaştırdık. Saat 17:30’u gösterdiğinde Adana’daydık.

Adana Adrenalin'in ilk etkinliği olduğu için bizim için ayrı bir önem taşıyan Kuşçular-Hacıkırı yürüyüşüne katılan, destek veren tüm Adrenalin dostlarına çok teşekkürler. Havanın cömertliğini de mutlaka anmak istiyorum çünkü o da ayrı bir teşekkürü hak ediyor :smiley:) Bölgede günlerdir bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun yürüyüşümüz boyunca bir damla olsun düşmeyişi ve yürüyüşümüz sona erdikten sonra yeniden başlaması şaşırtıcı ve sevindiriciydi. Islanmak ancak bu kadar keyifli olabilirdi.

Hacıkırı Köyü'nden Yahya Abi, eşi ve köyün diğer kadınları.Çaylar da, sıkmalar da, sohbetiniz de enfesti. Çok teşekkürler.

Şimdiden müjdeleyelim, etkinliklerimiz devam ediyor olacak. Duyurularımızı ise Facebook'taki Adrenalin Adana Mağaza grubu sayfasından yapıyor olacağız.

Adrenalin Adana mağaza kroki ve kontak bilgilerine http://www.adrenalin.com.tr/shops.asp?id=adn adresinden ulaşabilirsiniz.

Aktivitelerden haberdar olmak için grubumuza üye olabilirsiniz. http://www.facebook.com/group.php?gid=57688319470


Görüşmek üzere...

Zeynep Şanlıer Tansuğ
Adrenalin Doğa Sporları
Adana Mağaza Sorumlusu
www.adrenalin.com.tr
0322 457 80 88

ADREKuscularHacikiri 046


ADREKuscularHacikiri 022


ADREKuscularHacikiri 024


ADREKuscularHacikiri 025


ADREKuscularHacikiri 042
 

Etiketler


Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

Hazır Hacıkırı da mola vermişken, Hacıkırı-Belemedik yolu yürünebilir... Vadi içerisi ve sadece ölen sattinin 1 saati sadece güneş aldığı ve yokuş aşağı olduğu için rahatlıkla geçilebilir... ama tabi önce bir keşif yapılarak yolun son durumunu almak gerekir, bir süre oldu oradan geçmeyeli...
 

Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

Merhaba Arkadaşlar ,
bende aranıza yeni katıldım ,bende adanada bi sualti ve doğa sporlari merkezi sahibiyim Adana bölgesinde bu işi büyütmek duyurmak için yolumuza tam yok devam ediyoruz,yeni olan aktivitelerden sizlerede bilgi geçicem sevgi ile kalın......
 




Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

arkadaşlar bende varım beni unutmayın................
 


Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

İzmir den Adana daki doğa sever arkadaşlara merhaba :smiley:
Ayaklarınıza sağlık diyorum ve şunu rica ediyorum
Lütfen daha çok fotoğraf yükleyinki oralara kadar gelmiş gibi olalım :smiley:
 




Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

Adana da ki etkinlikler den haberdar olamıyoruz arkadaşlar.

Nerelerdesiniz.?
 

Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

resimler için tşk
sinanyerlitaş
 

Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

PAYLAŞIM VE RESİMLER İÇİN TEŞEKKÜRLER :D :D
 

Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

adansualti' Alıntı:
Arkadaşlar çok yakında 4 nisanda alanyalı köy Cehnnem Deresine Gidyruz katılmak isteyen tum arkadaşları bekleriz....

bende adanada ikamet ediyorum iyi kötü sualtı sporlarıyla bende haşır neşirim uygun bir zaman diliminde yanınıza ugrayıp bi çayınızı içmek isterim:smiley:
 

Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

ZEUSSSS' Alıntı:
bende adanada ikamet ediyorum iyi kötü sualtı sporlarıyla bende haşır neşirim uygun bir zaman diliminde yanınıza ugrayıp bi çayınızı içmek isterim:smiley:

o selçuk(zeuss)çay içmeye giderken benide haberdar et.offroad dışında doğa yürüyüşleri olursa bizleride unutmayın...
 



Ynt: Adana Adrenalin Kuşçular - Hacıkırı Yürüyüşü

laurus nobilis' Alıntı:
o selçuk(zeuss)çay içmeye giderken benide haberdar et.offroad dışında doğa yürüyüşleri olursa bizleride unutmayın...

haber vermez olurmuyum kuzu bildiğim kadarı ile bu hafta doga yürüyüşü olacak yatılı gidiyolar ama kamp filan yapacaklar bana gelen bilgi mailini atarım sana benimde gidesim war ama biliyosun bu hafta sonu offroad gezisi war kıpırdayamaıyorum yoksa içim gidiyor:smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,866
Kayıtlı Üye Sayımız
172,159
Kaydolan Son Üyemiz
Fatih avcı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst