Adana Defenderini Topluyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NVR01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 506
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 87,049
Ynt: Adana Defenderini Topluyor

Evet yeni modellerde böyle, Discovery lerde olduğu gibi katlanır sistem
Bikaç detay:

2010def8int.jpg

25248579kcf.jpg

201009202206060fire108.jpg

allpvl316intlhdarial5se.jpg

r8e936.jpg

tcsvx7seatint.jpg

Etiketler

slm arkadaşlar göktug kardeşim bizim planımıza göre bi aksilik olmaz ise kaporta işi 2 ay gibi süre biçtik daha erken de olur da cok sallaya sallaya yapacagız detaylı şekilde ustalarımın eli hızlı maşallah ben 4 ay dedim adam ters ters baktı bana :D :D :D :D bende bitmez felan dedim zevk arabası acele etme dedim usta gaza geldi ben bitirir koyarım kenara brandasını örterim dedi ,,,,dediği kadar hızlı ben daha önce şahit oldum ;D ;D ama yinede bakalımbenim için acelesi yok bana kalsa daha geç yapsınlar hemen para derdine düşmeyeyim ;D ;D ;D tahminim komple her işi kafamdaki plan 5-6 ay benim kafamda ama kaporta erken biter onu söyleyim ayrıca kaput normal sac olucak bilginize arkadaşlar (aliminyum değil) fiyat olarak sorarım ona göre bildiririm arka koltuk planına gelince bencede cok güsel ama biz kullanamayız arkadaşlar biz dağ adamıyık herşeyi yükleriz bize gelmez o işler ;D ;D ;D prontorosso kardeşim kaputun fotoları için cok teşekkür ederim cok iyi oldu ustaya gösteririm i-phone den ne kadar gözükecekse ustamızın internetle işi yok sordum varmı diye o ne laaa dedi.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

merhabalar,
afedersiniz konuyla alakasız oluyor..
defenderı komple boyatmanın maliyeti nedir ve yaklaşık ne kadar sürer?
ilginize teşekkürler

Züpürge' Alıntı:
merhabalar,
afedersiniz konuyla alakasız oluyor..
defenderı komple boyatmanın maliyeti nedir ve yaklaşık ne kadar sürer?
ilginize teşekkürler

slm lar gördüğüm kadarı ile sitedeki en detaylı araç benimki toplanıyo gibi çünkü kaporta aksamı tekrar dan sıfırdan yapılıyo,,,,yani kimse yanlış anlamasın benim gördüğüm bu elbette benden fazla veya eksik harcayan arkadaşlarımız , abilerimiz vardır ,,,benimki sadece gördüğüm ;) ;) ben mesela 2000 tl ye komple aracın sac kısmını bastırıyorum,,,kapı,camurluk vs,vs....kaporta heniz belli değil ama herhalde 4-5 de o yer gibime geliyo şaseden,döşemesine kadar ama kaba taslak diyorum ,,,,6-7 binlirayı buluyor aşağı yukarı......saygılar

NVR01' Alıntı:
Selam lar gördüğüm kadarı ile sitedeki en detaylı araç benimki toplanıyo gibi çünkü kaporta aksamı tekrar dan sıfırdan yapılıyo,,,,yani kimse yanlış anlamasın benim gördüğüm bu elbette benden fazla veya eksik harcayan arkadaşlarımız , abilerimiz vardır ,,,benimki sadece gördüğüm ;) ;) ben mesela 2000 tl ye komple aracın sac kısmını bastırıyorum,,,kapı,camurluk vs,vs....kaporta heniz belli değil ama herhalde 4-5 de o yer gibime geliyo şaseden,döşemesine kadar ama kaba taslak diyorum ,,,,6-7 binlirayı buluyor aşağı yukarı......saygılar

Kaporta dediğin daha ne kalıyoki geriye 4-5 yesin ;D
Detay konusunda Yavuz beyin (DiscoveryV8) aracının yapım aşamasını incelediniz mi?
Tavan hariç tüm kaporta aksamını orjinal yeni aldı.
ayrıca bir adet Range rover V8 alıp motoru son civatasına kadar orjinal parçalarıyla yenileyip değiştirdi hortumlarına kadar. Kliması bile var arabanın hava kanallı disklerinden 6 inç yükseltmesine, dereceli traction barlardan heavy duty 24 freze akslarına kadar yeni aldı, bütün alt takım kumlanıp baştan astarlanıp boyandı ve ağır hizmet tipleriyle değiştirildi şase komple kumlandı ve paslanmazlık için önce galvanizlenip spnra elektrostatik boyayla (diğer tüm parçalar gibi) boyandı ön arka diferansiyel kilitleri takıldı, arabanın kaportasında 1 tane civatayı galvanizsiz kullandı paslanma yapar diye kaportacısıyla kavga etmiş düşün :D
içi komple noktasına kadar orjinal yeni parçalarla değişti koltuklar dahil.
38 inç lastiklerle ve bunu döndürücek ayna mahruti oranlarıyla tank gibi birşey oldu.
Dünyanın en büyük ve ünlü spor motor üreticisi edelbrocktan 4 bare 500cfm karbüratör ve emme manifoldu getirtti amerikadan ve enjeksiyonlu sistemi karbüratörlüye çevirdi 200 bg civarı şu an arabası 100.000 TL civarında harcama var arabada ben daha dünyada daha detaylı bi çalışma görmedim.
Daha saymayı unuttuğum neler vardır...
Discovery channel da Mark Evans aynı uygulamayı yapıyo bir RRC şasesine defender oturtuyo ve sıfırlıyo aracı 17 bölümlük bi belgesel ismi "A 4x4 is Born" o bile yanında fasarya kalıyor öyle diyim.
Araçta yapılabilecek herşey en ince detayı ve en yüksek kalitesiyle yapıldı neredeyse 10 ay süren bir toplama aşaması var.

Linki şu http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48913.0

Detay diyorsan bi incele örnek alınacak çok bilgi var ;D ;)

Boyada yaklaşık olarak 1500 lira tutuyormuş + / - 250 TL ustanıza ve pazarlığınıza göre.

mert kardeşim herşeyi açıklamış mert msn vermedin haber bekliyorum fikirlerin cok iyi ordan detaylı konuşsak.....

benim msn : dnz_drn@hotmail.com

NVR01' Alıntı:
arkadaşlar yorumlar için teşekkürler vallahi bende bilmiyorum nasıl adam olacak inşallah olur ;D ;D ;D hiç ümidim yok ama ;D ;D ya şu arabanın içine baksanıza bu ne ya ;D ;D ;D babam görse nerden buldun bu hurdayı der basar kalayı........
[/qcuote]merhaba kolay gelsin cesaretinize hayran olmamak elde değil.

Merhabalar.
Ben de sizin gibi hurda bir Def alıp toplamayı düşünen Def meraklısı bir Adanalıyım.
Öncelikle bu zorlu ama keyifli yolda size başarılar dilerim.
Galiba sizin aracı otogar karşısındaki ara yolda bulunan tamircide cumartesi günü gördüm. Aracı nereden nasıl aldığınızı öğrenmek isterdim. Benim size acizane önerim aracınıza güvenlik amacıyla muhakkak roll bar yaptırmanız. Kişisel olarak dışarıdan yapılanlar aracın güzelliğine gölge düşürmekte . Çok başarılı içeriden yapılmış uygulamalar var. Madem aracı sıfırdan ve çok detaylı toplamayı düşünüyorsunuz yalıtım çok ama çok önemli. Ukalalık yapmış olmak istemem . Bu maceraya atılmak istediğinize göre bu konuda ön çalışma yapıp vakit harcamışsınızdır. Ben de detaylı toparlamalarla , aksesuarlarla ilgili bir hayli resim mevcut. Eğer dilerseniz seve seve paylaşabilirim. Mümkü olursa da tanışmak aşamalarınızı zaman zaman takip etmek isterim.
Umarım gönlünüzce , keyifle bir toparlama olur.
Gürkan

Gurkanerkal' Alıntı:
Merhabalar.
Ben de sizin gibi hurda bir Def alıp toplamayı düşünen Def meraklısı bir Adanalıyım.
Öncelikle bu zorlu ama keyifli yolda size başarılar dilerim.
Galiba sizin aracı otogar karşısındaki ara yolda bulunan tamircide cumartesi günü gördüm. Aracı nereden nasıl aldığınızı öğrenmek isterdim. Benim size acizane önerim aracınıza güvenlik amacıyla muhakkak roll bar yaptırmanız. Kişisel olarak dışarıdan yapılanlar aracın güzelliğine gölge düşürmekte . Çok başarılı içeriden yapılmış uygulamalar var. Madem aracı sıfırdan ve çok detaylı toplamayı düşünüyorsunuz yalıtım çok ama çok önemli. Ukalalık yapmış olmak istemem . Bu maceraya atılmak istediğinize göre bu konuda ön çalışma yapıp vakit harcamışsınızdır. Ben de detaylı toparlamalarla , aksesuarlarla ilgili bir hayli resim mevcut. Eğer dilerseniz seve seve paylaşabilirim. Mümkü olursa da tanışmak aşamalarınızı zaman zaman takip etmek isterim.
Umarım gönlünüzce , keyifle bir toparlama olur.
Gürkan
Selam

slm lar adım duran yaş:28 adanalıyım adanada ikamet ediyorum aracı kırıkkale mke dan arkadaşım aldı yolladı ,,,ewt aracı doğru yerde görmüşsünüz dediğiniz yerde duruyor :D roll bar konusunda bende istiyorum olmuşken tam tesisat olsun ama bakalım,,,aslında benimle ugraşacak biride lazım tek başıma yetişemiyorum ,,tanışmak sizinde fikirlerinizi almak isterim ,,,ukalalık demişsiniz estafurullah tabiiki herkes fikrini ve kafasındaki düşünceyi söyliyecek hatta verdiginiz tavsiyeler için ayrıca teşekkürler....ne iş yapıyorsunuz nerde ikamet ediyorsunuz yaş kaç... ;D ;D tanışalım birbirimize faydamız olur....saygılar duran

hayırlı olsun forumda yeniyim ama sizin imalatı ve daha önce toplanan araçları takip ettim bende defender hastasıyım ama daha sahip olamadım burdan yapanları uğraşanları görünce az da olsa iştahımı köreltiyorum zamanı gelince inşallah bende sizler gibi paylaşırım yaptıklarımı. istanbuldayım cam işi ile uğraşıyorum iki tane aracım var bir binek bir vw kamyonet ama böyle bir canavar yapıcam kendime.

işiniz rast gelsin selamlar takipdeyim :smiley:

Gurkanerkal' Alıntı:
Merhabalar.
Özelden cep telefonumu gönderdim.
Görüşmek üzere

ok aldım en kısa zamanda görüşmek üzere abicim belki yanınıza ugrar bir cay kahve içerim ve bu konuları konuşuruz detaylı...saygılar duran

supernaturel' Alıntı:
hayırlı olsun forumda yeniyim ama sizin imalatı ve daha önce toplanan araçları takip ettim bende defender hastasıyım ama daha sahip olamadım burdan yapanları uğraşanları görünce az da olsa iştahımı köreltiyorum zamanı gelince inşallah bende sizler gibi paylaşırım yaptıklarımı. istanbuldayım cam işi ile uğraşıyorum iki tane aracım var bir binek bir vw kamyonet ama böyle bir canavar yapıcam kendime.

işiniz rast gelsin selamlar takipdeyim :smiley:

öncelikle bu iyi ve hoş dilekleriniz için teşekkür ederim,,inşallah birgün sizde istediginiz aracı bulur ve toplarsınız,,defender ayrı bir tutku imiş meğer banada bu hastalık 2001 yılında başladı,,,istanbulda ggördügüm bir defender aşık etti beni kendine ;D ;D ;D ve cok sevdim ve dedimki ilerde bende bu kadar güzel bi defender toplayacam...ama umuyorumki 2001 yılı ile 2011 yılının şartlarıyla dahada güzel olacak inşallah,,bakalım kısmet inşallah istedigim gibi cıkacak araç...saygılar duran

Selam arkadaşlar bugun aracımın yanına gittim ustam kapıları bitirmiş ve ön camurluklara başlamış bende gittiğimde motoru şanzımanı indirelim dedi ve indirtti ;D ;D bide elektrikçi gelsin komple göğüs ıvır zıvır ne varsa söksün kaportaya girsin araba dedi,,bende kafan göre dedim 11 ay 20 günün var dedim ;D ;D ;D ;D oda ters ters baktı yine,,,bu araba 1-2 aya daglarda dedi ;D ;D ;D ;D param yok dedim ,,,,şerefin yeter dedi ;D ;D ;D ;D bende yap kafana göre o zaman dedim para gelir bizi bulur allahın izni ile dedim başladık yanii araç bu hafta hatta yarın akşam kaportacıda olur,,,oda 1-2 aya bitirir o arada motor ararız puma mıdır aslan mıdır neyse :D :D hallolur gibi 3 aya inşallah ama hayırlısı diyoruz yinede yavaş yavaş ......saygılar duran

I3gT2.jpg

r4Q0H.jpg

7yVz3.jpg

camurlukların değişme sebebi kemik macunu alla alla

K5sQo.jpg

btsRx.jpg

BOLyb.jpg

JkZAq.jpg

veteran' Alıntı:
maşallah duran

çalışmalar gayet iyi gidiyor

ama sana tavsiyem, şimdiden şu zamana çıkar diye vakit verme:smiley:

tutmuyor yüzde 99.9 çünkü ;D

kankacım haklısında ne yapalım kkendimizi avutuyoruz ,,,,, ;D ;D ;D ya bende inanmıyorum tabiki bitmez doğrudur da bu hevesle yarında biter sen bize bakma :D :D :D bilirsin işte ilk zaman heyecanları...para suyunu çekince ustalarda şaşıracak elleme bakalım gitsin bu tempo ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR