Ynt: Adana Defenderini Topluyor
NVR01' Alıntı:
Selam lar gördüğüm kadarı ile sitedeki en detaylı araç benimki toplanıyo gibi çünkü kaporta aksamı tekrar dan sıfırdan yapılıyo,,,,yani kimse yanlış anlamasın benim gördüğüm bu elbette benden fazla veya eksik harcayan arkadaşlarımız , abilerimiz vardır ,,,benimki sadece gördüğüm
ben mesela 2000 tl ye komple aracın sac kısmını bastırıyorum,,,kapı,camurluk vs,vs....kaporta heniz belli değil ama herhalde 4-5 de o yer gibime geliyo şaseden,döşemesine kadar ama kaba taslak diyorum ,,,,6-7 binlirayı buluyor aşağı yukarı......saygılar
Kaporta dediğin daha ne kalıyoki geriye 4-5 yesin ;D
Detay konusunda Yavuz beyin (DiscoveryV8) aracının yapım aşamasını incelediniz mi?
Tavan hariç tüm kaporta aksamını orjinal yeni aldı.
ayrıca bir adet Range rover V8 alıp motoru son civatasına kadar orjinal parçalarıyla yenileyip değiştirdi hortumlarına kadar. Kliması bile var arabanın hava kanallı disklerinden 6 inç yükseltmesine, dereceli traction barlardan heavy duty 24 freze akslarına kadar yeni aldı, bütün alt takım kumlanıp baştan astarlanıp boyandı ve ağır hizmet tipleriyle değiştirildi şase komple kumlandı ve paslanmazlık için önce galvanizlenip spnra elektrostatik boyayla (diğer tüm parçalar gibi) boyandı ön arka diferansiyel kilitleri takıldı, arabanın kaportasında 1 tane civatayı galvanizsiz kullandı paslanma yapar diye kaportacısıyla kavga etmiş düşün

içi komple noktasına kadar orjinal yeni parçalarla değişti koltuklar dahil.
38 inç lastiklerle ve bunu döndürücek ayna mahruti oranlarıyla tank gibi birşey oldu.
Dünyanın en büyük ve ünlü spor motor üreticisi edelbrocktan 4 bare 500cfm karbüratör ve emme manifoldu getirtti amerikadan ve enjeksiyonlu sistemi karbüratörlüye çevirdi 200 bg civarı şu an arabası 100.000 TL civarında harcama var arabada ben daha dünyada daha detaylı bi çalışma görmedim.
Daha saymayı unuttuğum neler vardır...
Discovery channel da Mark Evans aynı uygulamayı yapıyo bir RRC şasesine defender oturtuyo ve sıfırlıyo aracı 17 bölümlük bi belgesel ismi "A 4x4 is Born" o bile yanında fasarya kalıyor öyle diyim.
Araçta yapılabilecek herşey en ince detayı ve en yüksek kalitesiyle yapıldı neredeyse 10 ay süren bir toplama aşaması var.
Linki şu http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48913.0
Detay diyorsan bi incele örnek alınacak çok bilgi var ;D
Boyada yaklaşık olarak 1500 lira tutuyormuş + / - 250 TL ustanıza ve pazarlığınıza göre.