Bu hafta sonu rotamızı mersin tisan a çeviriyoruz etkinliğimiz kamplı olarak düzenlecektir
cuma akşamı we cumartesi öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde hareket edilecektir.
hareket saati grubların hareketine göre belirlencektir.
Yaklaşık mesafe 200 km gidiş.
Tisan, Mersin-Anamur yolu üzerindeki Yeşilovacık Beldesi’nde denize paralel uzanan bir dağın sıfıra inmesiyle doğudan ve batıdan daralarak kıstakta kurulmuş bir tatil köyüdür. Doğu ve Batı olmak üzere birbirinden güzel iki koyu vardır.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Tisan adıyla bilinen Afrodisyas Klikyan antik bir kenttir de; Helen dilinde “Aphrodite’ye adanmış, Aphrodite Yurdu” anlamındadır. Bilindiği gibi, Anadolu’da Afrodit’e adanmış birçok antik şehir bulunmaktadır. Toroslar’dakinin, öteki adıyla Klikya’dakinin adı Afrodisyas Klikyan’dır.
Ynt: Adana Off-Road Grubu; Mersin - Tisan Kamplı Etkinlik Duyurusu (16-17 Temmuz 2011)
Canım tisan gerçekten güzel yerdir fotolarda sağda görünen koyda kumsal harikadır 1986 yılında ilk gitmiştik umarım fazla bozulmamıştır oraya kadar gidilmişken hacıishakyalı beldesinide es geçmeyin derim
Ynt: Adana Off-Road Grubu; Mersin - Tisan Kamplı Etkinlik Duyurusu (16-17 Temmuz 2011)
ctsi günü selçuk geç çıkacağı için günü öldürmemek adına CTSİ sabah kendi arabamla gitme kararı aldım.daha önce tisana gitmedim ama binek araçla gidilebilecek bir yermiş.cumartesi sabah 9 -10 arası yola çıkmayı düşünüyorum.konvoy yapmak adına ctsi sabah gelen araç varmıdır diyorum ?