Afyon; Sandıklı - Akdağ Off-Road Keşif Gezisi 3 (17 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,750

Etiketler
Ynt: Afyon; Sandıklı - Akdağ Off-Road Keşif Gezisi 3 (17 Ocak 2010)

Sandıklı off road grubu başkanı olarak şunları söyleyebilirim ki:bu ilgi ve alaka beni sonsuz derecede mutlu etti.Gerçekten de. Henüz yasal olarak bir dernek kurmuş değiliz ama inşallah en kısa zamanda bu derneği kuracağız.Sandıklı ve Afyon civarındaki arkadaşların tümünü bekliyoruz.Lütfen bana beni de alırmısınız filan demeyin.Burası zaten hepimizin.Amaç tüm ülkemize muhteşem manzaralarımızı,yılkı atlarımızı,geyiklerimizi,buz gibi sularımızı,kanyonumuzu,kurtlarımızı vb. göstermek değil mi?Bir nevi turizm elçiliği...Doğaya meraklı olanlar,bunalınca kendini dağlara vuranlar,çamurda,suda,karda çektiği eziyetleri deşarj sayanlar zaten bizim hedef kitlemiz.Arkadaşlar; bu arada bir sitemimi de bildirmek ve dile getirmek zorundayım.Bizim adımıza kimse haberimiz olmadan organizasyon düzenlemesin.Lütfen düşüncelerimizi,isteklerimizi,sitemlerimizi,önerilerimizi birbirimizle paylaşalım.Ancak bu şekilde sağlıklı kararlar alınabilir ve uygulanabilir.Lütfen Sandıklı off road grubundan habersiz bir organizasyon yapmayalım.Yaparsak ta bu grubun adını kullanmayalım.Yani anlamadığım mevzu şudur ki,birileri kayıt yapıyor,birileri tarih belirliyor, birileri organizasyon yapıyor ve ne yazık ki; bunların hiç birinden haberimiz yok.Size olacağını söyleyeyim.Eğer böyle olursa son gün gelecek.Ortada bişey olmayacak.Ve hadi hocam hallet diyeceksiniz...Umarım söylediklerime kimse alınmamıştır.Ama gerçek bu.Bence ortak hareket etmeli.Birbirimizden haberdar olmalı ve paylaşmalıyız.Kalın dostlar sağlıcakla, kusurumuz olduysa affola.:smiley:

sevgili tahsin bey,
burda bahsettiğimiz bir off road etkinliği değildir. sizin adınıza yapmıyoruz bu etkinliği sizlerden bir beklentimizde yok sadece katılırsanız memnun oluruz. bu organizasyon fotoğraf severlerin bizden istediği bir organizasyondur.
bu bir fotoğraf etkinliğidir yeterince açık sanıyorum. Tekrar okuyunuz. Siz de katılırsanız ve sahiplenirseniz seviniriz diyoruz orda.

buradaki bütün dökümanı fotoğrafları videoları hazrlayan bizleriz. bizden birileri diye bahsetmek olmayan bi klübün başkanı gibi davranıp bizim adımızı kullanmayın demek çok abes kaçmış. biz bu sitede sandıklı grubu diye değil sandıklı akdağ off-road gezisi olarak bu etkinlikleri yayınlamaya başladığımızda sadece servet ve macit vardı etkinlikler katılan. dışarda bi arkadaş grubu olsanızda burda yoktunuz. yayınlanmış bir etkinliğinizde yok dolayısıyla bu sanal ortama girip tamamı bize ait olan bu yayına bu başkanlık vesvesenizi yansıtmanız abesle iştigaldir. bizler koyduğumuz yayınları kaldırsak ortada ne izlenme kalır ne de teşekkür ettiğiniz ilgi.. bu yazıyı yazarken buraya verilen emeği göz ardı etmek hepsinden büyük bir hata olmuş. son yazıyı tekrar okuyun derkende odak merkezinin off-road değil akdağ olduğuna dikkat etmemişsiniz. milli park statüsündeki dağıda sahiplenirseniz diyecek söz kalmaz.

Arkadaşlar böyle bir polemik yaşatmanız bizleri gercekten çok üzdü. şu yazılarımızı binlerce kişi takip ediyor. arkadaşlık ve dostluk çercevesinde gezilerimize devam edelim lütfen

merhaba arkadaşlar,
sevgili servet tabiki bu tür yaklaşımlarla zaman kaybetmek hata olur. grup kimsenin tekelinde değil. kim emek veriyorsa o konuşur.
gruptanda arkadaşlarla görüştüm sandıklı off-road grubu adına yazıyorum. 7 mart pazar günü akdağa bir off-road etkinliği düzenleyelim. katlılacak arkadaşlar lütfen buraya adlarını yazsınlar.

etkinliklere uzun süre ara verdiğimizi düşünüyorum o yüzden bu etkinlik kararı çok yerinde olmuş. memnuniyetle katılırız. diğer arkadaşlarında bu etkinliği heyacanla beklediğini biliyorum. birlik ve beraberlik içinde güzel bir gezi olacağını umut ediyorum.

merhaba arkadaşlar,
çok güzel bir etkinlik düşünmüşsünüz bende cipimi sattım ama lada samaramla katılıyorum. mustafa kağnıcı ustada bizimle beraber katılıyor.

tekrar merhaba hocam, şimdi kuaför ahmet ustadageleceğim dedi. daha çok gelecek var.

kısa zamanda gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. listemiz oluşmaya başladı.

1-servet suzıkı
2- macit
3-kenan usta - lada samarasıyla
4-mustafa kağnıcı
5-halil duran
6-nurullah kaya
7- adnan şengül
8-abdullah öztürk
9-adem kağnıcı
10-badır usta
11-kuaför ahmet usta
12-foroğrafçı jeyon
13- fotoğrafçı sal
14- fotoğrafçı devilhere
15- böcücü serdar
16- yusuf özyiğit
17-

liste daha devam edecek ekleyebilirsiniz arkadaşlar

servetin iş yerinde toplandığımızda arkadaşlardan güzel fikirler çıktı. grubumuzun adını SANDOFF olarak tespit edelim dediler. bencede çok güzel sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? birde sandof adına küçük bir alana fidan dikelim. yanına birde küçük barınak yapalım dediler. sandıklıdan gelen geçen off-road çular uğrasın isteyen ağaç diksin isteyen barınağımızda dinlensin defterimize yazsın dediler çok harika fikirler bunlar. sizlerinde yorumlarını bekleriz.

1-servet suzıkı
2- macit
3-kenan usta - lada samarasıyla
4-mustafa kağnıcı
5-halil duran
6-nurullah kaya
7- adnan şengül
8-abdullah öztürk
9-adem kağnıcı
10-badır usta
11-kuaför ahmet usta
12-foroğrafçı jeyon
13- fotoğrafçı sal
14- fotoğrafçı devilhere
15- böcücü serdar
16- yusuf özyiğit
17-

Arkadaşlar aşağıdaki videoyu Sal bulmuş netten. Baktım inanamadım. Ne araç ama.
Şunu bi izleyin arazi araca neymiş yeni baştan bir daha düşüneceksiniz sanıyorum.

http://vimeo.com/9770038

Arkadaşlar yeni makinamı aldım.

Son almış olduğum SLR de duruyor elimde ama onu artık satıp elveda diyeceğim.
Dünya kadar makina aldım sattım beğenmedim hiç birini.
O yüzden artık en iyisini alacağım ve geri dönüp bakmayacağım dedim kendi kendime.
Ve Cumartesi günü Sal ile atladık gittik Balıkesir'e.
Satıcımız orada idi.

Toplamda 770 km yol yaptık.

Sandıklı - Hocalar - Banaz - Uşak - Bigadiç - Balıkesir güzergahını kullandık giderken.
Gidiş kestirme ve kısa olmasına rağmen (340 km Sandıklı'dan) tam 5 saat sürdü.
Çoğu yerde 2. ve 3. vitesle falan gidiyorsun.
Asfalt ama yayla yolu gibi bir şey iki araba yanyana zor sığıyor dar ve alabildiğine viraj, iniş çıkış vesaire.
Berbat bir yol idi.
Döne döne içimiz falan bulandı.

Ama şunu da söyleyeyim: Hani süper kartpostallar görürsünüz; rengarenk ağaçlar, yeşillik, çayır, çimen, orman falan...
İşte buralar oralar.
Olağanüstü bir tabiat görünsüsüyle karşılaştık.
Yüzlerce çeşme pınar geçtik.
Her yer su adım başı.
Gediz Nehri boyunca epeyi yol aldık.
Nehre müsavi ilerledik epeyi.

Giderken yağmur başladı.
Aynı yoldan geri gelmedik bu yola girilmez bir kez daha aynı gün diye.
Bu defa çok daha uzun fakat düz olan Balıkesir - Akhisar - Salihli - Uşak - Banaz - Hocalar, Sandıklı güzergahından geri geldik.
Salihli'ye kadar yol yine kötüydü ama sonra anayola çıktık dümdüz duble yol bastık geldik ama hep yağmur.
Silecekler 5 dakka bile durmadı sürekli yağmur.
Cam buğulanıyor yol görünmüyor o yüzden kaloriferi cama veriyoruz 3 kademeden.
O da gözüme esiyor gözlerim yana yaşara geldik saatlerce.
Hocalar civarında kar atmaya başladı yağmurla karışık.
Gece tam hatırlamıyorum ama sanıyorum 22:30 - 23:00 sularında döndük.
Yeni makinamız elimizde:smiley:)

Artık tüm dünyada en iyi sanat fotoğrafçılarının, reklam fotoğrafçılarının kullandığı en yüksek imaj kalitesini veren makinaya sahibim.
Aslında onun yerine bir jip almayı da düşündüm ufacıktan ama biz temelde fotoğrafçıyız bunun önceliği var idi.
Bu yüzden önce makinayı aldık.
Ona uygun geniş açı lensi bir hafta kadar önce almıştım hazırdı yani.
Diğer makinamda kullanıyordum aldığımdan beri.
Pro tripodum da tamam onu da almıştım birkaç hafta önceden.
Hazırlığımı yapmıştım yani.

Makinam tamam.
Sıra efsane fotoğraflar çekmekte artık.
Umuyorum güzel işler çıkartacağız.
Şimdi ilk deneme çekimlerimizi içeren birkaç fotoğraf koyayım.
Tabi bunlar pek işlenmemiş ham fotoğraflar ve de küçük ama yine de yüzde yüz boyutta açıldığında (aktüel piksel boyutu) ikibuçuk metreye varan bir fotoğraf sunuyor ve bu fotoğraftada inanılmaz detay elde edebiliyorsunuz.
Bir kazağın örüldüğü iplikleri tek tek say.

Öyle birkaç foto koyduktan sonra bu forumun konusuna geri döneceğim hemen.
Yaptığımız son off-road ve fotoğraf gezisine yani.
Ondan kalan fotoğraflar var elimde daha.
Dediğim gibi elimde kalmasın.
Paylaşalım onları da diye.

Yeni makinam ve ben:smiley:)
İyi bir ikili olacağız inşaallah...

Bu Pazar Balıkesir'den döndükten sonra Sal'a telefon gelince grupla çay içtik muhabbet ettik Servet'in ofiste.
Birkaç foto çektim onlardan...
Detaya bakmak için aldığım birkaç kareden yani...
Tabi bu küçük fotoda o detayı göremeyeceksiniz ama yine de bir fikir verir.
Açılınca bir kez daha tıklayın biraz daha büyüyecektir.
1920 x 1275 boyutlarında yükledim.
En yüksek çözünürlüklü monitörde bile dağılmadan görüntülenecek boyut yani.

Üzerine Tıklayınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR