Ah Şimdi Oralarda Olmak Vardı!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,686

oort cloud

Kamp III
Yer
istanbul
Gitmediğimiz yerlere bile özlem duymak...! ne demektir , ancak GEZENBİLİR …

Bazen gittiğimiz yere tekrar gitmek isteriz ,tabiat hoşumuza gitmiştir veya güzel anılarla ayrılmışızdır .
Belki de karşılaştığımız zorluklar ve bunları aşmamız ,tabiatı yenme keyifi vermiştir .Zorlukları da özleriz .
Yollar çeker bizi ,karşı koyulamaz bir şekilde tekrar bilinmeze gitmek isteriz .

Ya da hiç gitmemişizdir ,bir yerlerde gördüğümüz bir resim ; oraya gitmek ,görmek ,oraları yaşamak
arzusunu kamçılar .Bilinçaltı ,içimizden sessiz bir çığlık yükselir .

'' Ahh ,şimdi oralarda olmak vardı …..! ''

Şimdi oralarda olmak istediğimiz fotografları paylaşalım ,hiç göremeyeceğimiz yerler olsa bile ,bir gün
oralarda olma umudu hepimizin içini ferahlatacaktır diye düşünüyorum .Hayatlarımızın güzel bir gezi
gibi geçmesi dileği ile ,sevgiler . :smiley:

[attachment=1]

0001 Kauai Hawaii An Empty Hammock.jpg

0002 nature 14si7.jpg

0003 africa_1_by_juraana.jpg

0004 LR D SC0244.jpg

0005 awesomesunsetatbeach.jpg

Etiketler

Ynt: Ah Şimdi Oralarda Olmak Vardı!...

Alttaki resimler aşırı sıkıştırılmıştır .Kayıt ettikten sonra büyütebilirsiniz . :smiley:

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

GeirangerPanorama1small.jpg

TrollstigenPanorama2smallx.jpg

dsc_6812-19.jpg

oort cloud' Alıntı:
Alttaki resimler aşırı sıkıştırılmıştır .Kayıt ettikten sonra büyütebilirsiniz . :smiley:

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Bu spagetti yollari yanilmiyorsam Italya'da idi. Top Gear adli program burada 3 spor arabayi denemislerdi. Be programi spor arabalar icin degil manzara ve bu yollar icin izlemistim. Benimde gercekten gormek istedigim yerler arasinda Insallah kismet olursa. Fakat her araba bu daglarin tepelerine kivrila kivrila cikip inmeye dayanabilir mi biraz kuskulu.

melihbozkurt' Alıntı:
Bu spagetti yollari yanilmiyorsam Italya'da idi. Top Gear adli program burada 3 spor arabayi denemislerdi. Be programi spor arabalar icin degil manzara ve bu yollar icin izlemistim. Benimde gercekten gormek istedigim yerler arasinda Insallah kismet olursa. Fakat her araba bu daglarin tepelerine kivrila kivrila cikip inmeye dayanabilir mi biraz kuskulu.

Ben de Top Gear' ın o programını seyretmiştim . :smiley:
Orası Romanya ' da çekilmişti sanıyorum .Bu fotoğraftaki yollar da oralara çok benziyor .
Bu fotoğraf Avusturya 'da Troll Kayak Merkezine çıkan yolda çekilmiş ... :smiley:

Simdi tekrar baktim program Isvicre Italya sinirindaki Stelvio Pass denen bolgede cekilmis. Google maps e yazarsaniz zaten cikiyor. Kivrilarak giden sari bir yol. Aslinda bu bolge haritadan gozuktugu kadari ile Isvicre Avusturya sinirina cok yakin. Yani bolge olarak ayni bolgede olduklari soylenebilir.

Ferhat hocam Küheylan'ı ile bu yollardan geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Jeremy Clarkson ve arkadaşlarının ; Aston Martin DBS Volante ,Ferrari California ,Lamborghini Gallardo LP560-4 Spider ' rı test ettikleri makarna gibi kıvrıla kıvrıla giden yolu kast etmiştim . Bir yanlış anlama oldu heralde .

İşin tuhafı ; bu resmi bir İskandinav seyahat şirketinin Avusturya tanıtım blogundan almıştım Troll ismi yüzünden kayak merkezine çıkan yol diye tahmin ettim . :D

Google Maps e Trollstigen diye arattığımda Norveç 'te bir bölge karşıma çıktı . ;D
Ama doğru söylüyorsunuz ,İtalya'dan İsviçre'ye çıkan ve çok benzeyen bir yol da var . Tam bir araştırma yapıp size döneyim . :smiley:

Yanılmışız ; Trollstigen (Troll basamaklı Yolu) , bir kısmı Norveç Ulusal Karayolu 63 Valldal ile bağlantısı ,Åndalsnes içinde Rauma Norddal Norveç 'te imiş . Kral VII Haakon tarafından 31 Temmuz 1936'da açılmış .12.4 mt.den uzun araçlar yola sokulmuyormuş ,ayrıca kar ve buz yüzünden yılın 7-8 ayı da ulaşıma kapatılıyormuş .Manzara çok güzel de ,galiba ben burayı göremeyeceğim . :D

Uzulmeyin sizde italyan versiyonuna gidersiniz. Hemen hemen aynisi. Benim bahsettigim top gear progrmainin linki zaten orada stelvio pass diye belirtiyor. Programi izleyin yollar super.

http://www.youtube.com/watch?v=EZm8VFCKNj4

Bunlarda resimleri gecidin cok cok benzer bir yapi norvecteki ile;

stelvio3.jpg
modp_0912_01_o+stelvio_pass_hockenheim_nurburgring_ultimate_road_trip+stelvio_pass.jpg

melihbozkurt' Alıntı:
Uzulmeyin sizde italyan versiyonuna gidersiniz. Hemen hemen aynisi. Benim bahsettigim top gear progrmainin linki zaten orada stelvio pass diye belirtiyor. Programi izleyin yollar super.

Ben de ,bu programı izlememiştim ,teşekkür ederim . :smiley:
Yollar da sanki fotokopi gibi ,birbirine çok benziyor .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR