Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler
şeymasonay' Alıntı:
levent bey merhaba
ben önce kendimi tanıtayım izmirde öğretmenlik yapmaktayım.küçüklükten beri ahşap ilgili işlere merakım vardı fakat yeni yeni malzeme alıp uğraşma imkanım oldu.mesela kendime daire sunta kesme makinesi ve titreşimli zımpara makinesi aldım.daha yolun başında olduğumu düşünüyorum.amacım evimdeki bazı eşyaları kendimin yapması. bana bu yolda destek olursanız, soracağım sorulara cevap verebilirseniz çok sevineceğim.
mesela 1. sorum : tahtaları düzleştirmeyi zımpara makinesiyle yaptım. ama çok zahmetli .sanırım bana bir el planya makinesi gerekiyor.bunun için koçtaş ta 70 tl fiyatlı bir tane var.uygun görürmüsünüz bıçak bulma, değiştirme falan gibi
şimdiden teşekkür ederim
öncelikle aramıza hoşgeldiniz
elimizden gelen yardımı esirgemeyiz, geçde olsa mutlaka sorularınızı yanıtlarım bilgim dahilinde,
önce uyarı yapmam gerekiyor, marangoz el aletleri ve makinaları tabiri caiz ise aç kurt gibidir nezaman nerede sizi kapacak belli olmaz, bu yüzden çalışmalarınızda güvenlik tedbirlerinizi mutlaka ve mutlaka alın.
70tl el planyası sizin işinizi görür, bıçaklarınız körlendiği zaman nasıl bileleme yapacaksınız nasıl değiştirip takacaksınız onları sonra gösteririz,
el planyası işlerinizi çok kolaylaştırdığı gibi ters lif silmeye çalışırsanız işinizi bozabilirde, o yüzden işlerinizi silmeye çok az ayarda silmeyle başlayın, ahşap karşılık veriyorsa ters taraftan silmeye devam edin, bu başlığın ilk sayfalarında ağaç suyunu gösteren ve nasıl zımpara yapmanızı anlatan mesajları okuyun, silme işlemi zımpara yapmanın benzeridir,
isminizi takma adınızın altına yazarsanız size isminizle hitap ederim, bu beni daha mutlu eder
sevgiler