Akrep Sokması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,896

ufuk

Hayat tökezledi ve topallayarak devam ediyor...
Mesajlar
1,474
Tepkime Puanı
20
Yaş
49
Yer
İSTANBUL
Telsiz Çağrı Kodu
TB1BB
Zehiri nevrotoksik olan Akrepler, solunum güçlüğü, ense sertliği, burun, boğaz ve ağız çevresinde kaşıntı, yutma güçlüğü, çift görme, geçici görme kaybı, idrar ve dışkı tutama, erkeklerde penis sertleşmesi, tansiyon yükselmesi ve kalp ritmi bozukluklarına neden olabilir.

Akrebin soktuğu kol yada bacak hareketsiz tutulmalı, üstüne buz konmalı veya soğuk suya batırılmalıdır. Kesinlikle zehir yılanlarda olduğu gibi ağızla emilmemelidir. Akrep zehiri sağlam ağız mukozasına bile zarar verebilmektedir. Ağrı kesicilerin zehirlenmeyi güçlendirdiği sanıldığından kullanılmaları tavsiye edilmez. Sinirlerin uyarılma etkisini dengede tutmak için atropin iyi gelebilir. Hasta Akrep antiserumu ve tetanos aşısı için çok çabuk bir şekilde hastaneye götürülmelidir.
 

Etiketler
Ynt: Akrep Sokması

Akrep sokmasında yara yerinde ağrı ve uyuşukluk olur. Solunum bozulabilir. Sokulan bölge yıkanır, buzla soğutulur, sokulan kol veya bacakla vücut arasına boğucu sargı uygulanılarak akrep antiserumu bulunabilecek bir merkeze yatarak nakledilir.

* Bu yayın Ankara Tabip Odası İlkyardım Eğitimi Komisyonu İlkyardım Eğitimi Kursu Ders Notlarından Alınmışır.
 

Ynt: Akrep Sokması

Artık yılan sokmasında da zehri ağızla emmek tavsiye edilmiyor, yeni görüş bu yöntemin yararsız olduğu yönünde.
 

Ynt: Akrep Sokması

Daha önce akrep sokan birisi için sonraki vakalarda bir avantaj var mıdır?Bağışıklık veya alerji açısından.
 




Ynt: Akrep Sokması

Bizim buralarda akrep sokmasına karşı hemen yumurta akı koyarlar hem ağrıyı kesip hemde zehirin etkisini yok ettiği söylenir bir çok uygulaması yapılmıştır. Vede sadece akrep için değil arı vb diğer zehirli böcekler içinde aynı uygulama yapılır. Bilimsel açıklamasını bilemiyorum.
 

Ynt: Akrep Sokması

tedavisinin çok pahalı olduğunu zannediyorum. tatildeyken arkadaşımı akrep sokmuştu. sağlık ocağı tarzı bir yere bir iğne için 200 tl ödemiştik.
 

Ynt: Akrep Sokması

Yurdumuzda akreplerin bilinen 4 aileden 11 türü bulunmaktadır bunlar yurdumuzun iç kurak bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu'da yaygındır.Genel olarak sıcak bölgelerderdeki akrepler daha zehirlidir.Nörotoksik etkili bir zehir olduğundan lokal etkisinden çok sinir sistemi belirtileriyle etkisini gösterir.Klinik beliritileri ise sokulan bölgede şişkinlik ve ödem ağrı, bazen sokulan bölgede kanamala,r boyun bölgesinde kasılmalar, kusma,salya akıntısı, taşkardi, hipertansiyon bazen de tam tersi ( brakikardi ve hipotansiyon) görülür.Uyuşukluk, uyku hali, terleme,hareket bozuklukları gibi belirtiler de görülür.Tedavide günümüzde uygulanan geçerli yöntem antivenom serumu uygulamasıdır.

Not: Burdaki yazılanlar tamamen forumdaki arkadaşları bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.
 


Ynt: Akrep Sokması

Arkadaşlar, akrep, örümcek vb gibi böcek sokmalarında mutlaka uygulanması gereken buz tedavisi olduğu malumunuzdur, fakat ihtiyaç halinde hemen buz bulmak, eğer dağda değilsek oldukça zor ve sıkıntılı bir durumdur, ama artık bunun kolay bir yolu var, coldpack denilen ani soğutucu kompres torbası, ihtiyaç halinde torbayı sıkarak içindeki suyun özel kimyasalına karıştırıyoruz, 2 saniye içinde 0oC buz torbamız hazır oluyor ve 20 dakika boyunca da aynı şekilde kalıyor,bu torbayı derhal ilgili yere koyuyoruz, sadece böcek sokmalarında değil, darbeye maaruz kalan yerlere de uygulayabiliriz, ayrıca yiyecek ve içeceklerin soğutulmasında, sıcak çarpmalrında vb. yerlerde ihtiyaç halinde 2 sn de hazır. bu torbalara buradan http://urun.gittigidiyor.com/2-saniyede-hazir-soguk-kompres_W0QQidZZ27055620 ulaşabilirsiniz.

kazasız belasız sağlıklı geziler.
 




Ynt: Akrep Sokması

birde en caresiz durumda benim deyimimle it taktiği vardır.1. fazla kurcalamamk gerek.2.eskiler ne hikmetse yazları gızgın taş muk derdik biz,düz ve pürüzsüz kücük sal.Oda taştır deniz ve dere kenarında mebzul miktarda tedarik edilir.Bunun hekimsel yanına da yanaşırsak DAĞLAMA nın emmi oğlusu sayılır.ondandır demekki bizim kekolar bunu uygulamışlar.En önemlisi dikatli olmak ötesi ise başa gelen i baş üstüne koymaktır.şifalar isteyelim.kaşıntısız günler.
 

Ynt: Akrep Sokması

herkesin bilmesi gereken bilgiler bunlar.unutulmamalıdır ki "ilk yardım hayat kurtarır"paylaşımlar için teşekkürler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,470
Mesajlar
1,518,362
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst