Aküdeki Enerjinin Cabuk Bosalmasi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferhathome Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,687
Merhaba.
Önce sizin günlük tüketiminizi yapan araçların kullanım anlarını ve hangi süre ile kullanacağınızı bilmemiz yani tespit etmemiz gerek.Çünkü Anlık tüketim denen o an hangi araçlar bir arada çalışıyor anını ve süreyi bilmemiz gerek.
Isiklandirma Günde 3 saat * 30W = 90Wh
• Su Pompasi Günde 9 saat * 29W = 261Wh
• Buzdolabi Günde 24 saat * 70W = 1680Wh diye yazmışsınız.
Işıklandırmayı anladım akşam hava karardıktan sonra ve devamlı kullanacaksınız.
Işıkların yandığı süre içinde buz dolabınızın en az çalışıp en çok durduğu anlar olacak.Bu süre içinde dolabın kaç kere ve hangi süre ile çalışacagınıda bir kabul yaparak değerlendirecegiz.Peki bu su pompası nedir neden günde 9 saat kullanılacak ve hangi süre ile kullanılacak acaba?
Şimdi bu pompanın nasıl ve hangi amaçla kullanıldığını,buz dolabını ne sıklıkla açıp kapadığınızı yazarsanız beraberce bir tüketim hesabı yaparız sonrada tüketime göre üretim ve akü hesabı yaparız.
Abi hoşgeldin epeydir sitede gözükmüyorsun gözüm alışınca yokluğunu hissettim.

Lifepo4 aküleriyle ilgili aradığınız cevapların bir kısmı verdiğiniz linkte var. Sorularınıza cevapları ayrıca aşağıdaki linkte daha detaylı bulabilirsiniz.
Lithium Batterien (LiFePO4) richtig laden und lagern | AMUMOT
Gazla çalışan buzdolabı ile ilgili endişelerinizi, bu buzdolaplarının satıldığı yerdeki görevlilerle konuşmanızı tavsiye ederim. Avrupa’da karavanların yüzde 80‘ ninden fazlasında gazla çalışan buzdolapları kullanılıyor. Karavanlarda, buzdolabının yanan gazları bir baca ile dışarıya verilir. Aynı durum bir bağ evinde daha kolay mümkün olabilir.
Sevgili Akdeniz54,
Cevabınız için teşekkür ederim. 3-Sistem Buzdolabini epey araştırdım vazgecmeden önce. Mesele sadece güvenlik değil. Sanirim yilda bir iki defa bir takim borulari temizleyip bakim yapmak gerekiyormuş, arıza cikardiginda calisma mekanizmasina hakim olmak gerekiyormus. Bu yüzden bana göre olmadığını düşündüm ve bunun yerine uzun ömürlü, almanlarin deyimi ile "autark" bir sistem kurmaya karar verdim. Belkide ikinci el uygun fiyata bulabilirsem yine alirim ve kurarim. Bu sayede dilediğimde buzdolabından tasarruf edecegim enerjiyi başka cihazlara harcama imkanim olur. Ama benim ilk etapta istegim elektrikli bir buzdolabininda ihtiyacını karşılayacak bir sistem kurmak. Bunun içinde yukaridaki enerji ihtiyaclarimi karsilayacak bir sistem kurmak istiyorum ve bu sistemin bileşenlerini (sarj kontrol cihazi, panel sayısı, akü seçimi vs. ) sipariş ederken hata yapmak istemedigim icin tecrübe ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
Benim verdiğim linkte yalnızca ürüne dair bilgiler mevcut. Sizin verdiğiniz linkte ise lityum akülerin kullanılmadığı dönemler içerisinde nasil (dolumu, yari dolumu) muhafaza edilmesi gerektigine dair yazılmış bir makale. Maalesef sorularimin cevabi her iki linktede mevcut degil.

Son düzenleme:

Merhaba.
Önce sizin günlük tüketiminizi yapan araçların kullanım anlarını ve hangi süre ile kullanacağınızı bilmemiz yani tespit etmemiz gerek.Çünkü Anlık tüketim denen o an hangi araçlar bir arada çalışıyor anını ve süreyi bilmemiz gerek.
Isiklandirma Günde 3 saat * 30W = 90Wh
• Su Pompasi Günde 9 saat * 29W = 261Wh
• Buzdolabi Günde 24 saat * 70W = 1680Wh diye yazmışsınız.
Işıklandırmayı anladım akşam hava karardıktan sonra ve devamlı kullanacaksınız.
Işıkların yandığı süre içinde buz dolabınızın en az çalışıp en çok durduğu anlar olacak.Bu süre içinde dolabın kaç kere ve hangi süre ile çalışacagınıda bir kabul yaparak değerlendirecegiz.Peki bu su pompası nedir neden günde 9 saat kullanılacak ve hangi süre ile kullanılacak acaba?
Şimdi bu pompanın nasıl ve hangi amaçla kullanıldığını,buz dolabını ne sıklıkla açıp kapadığınızı yazarsanız beraberce bir tüketim hesabı yaparız sonrada tüketime göre üretim ve akü hesabı yaparız.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Bu sene gelecek sene kullanmak suretiyle bir havuz zemini hazirladim bahcede. Bu havuz toplamda yaklaşık 6500 Litre su kapasitesine sahip. Internette bu suyun gün içerisinde 3 defa devirdaim yapmasi durumunda klor ve ph değeri dengeleyicisi destegi ile devamli temiz kalacağını okudum. Kullanmak istedigim devirdaim pompasi 29W ve 1 saatte 2000 litreyi devirdaim yapabilme özelliğine sahip. 3 saatte yaklaşık 6000 litreyi devirdaim yaptığını varsayarsak 9 saatte 3 defa suyu filtresinden geçirmiş olacak. Bu islemi nezaman yapması gerektigini zamani önceden ayarlanabilen akilli bir priz ile çözebilirim. Yani bu 9 saatlik islem günün yada gecenin herhangi bir diliminde yapilabilir.

Buzdolabi konusunda gelince acikcasi gün icerisinde yada akşamları kapagini hangi sıklıkla acip kapatacağımı kestirmek biraz zor. Gün icerisinde 10 defa, aksamlari ise 5 defa acip kapatırım diye tahmin ediyorum.

Tekrardan teşekkür ederim.

IMG_20191223_230448.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR