TA2RX
Müzmin öğrenci
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/738064-elektrik-degil-aku-carpacak


Şarzlı akünün farklı olması gerekir diye biliyorum ama teknik arkadaşlar daha doğru cevabı vereceklerdir eminim.TA2RX' Alıntı:Akü aynı akü, değişen bir şey yok.![]()
şarj dinamosu aküleri şarj eder.yani aküler şarj olur...VAP' Alıntı:Şarzlı akünün farklı olması gerekir diye biliyorum ama teknik arkadaşlar daha doğru cevabı vereceklerdir eminim.
Ben sadece bakkaldan aldığımız pil ile, şarz edilebilen pilleri örnek aldım... :![]()
Evet Mehmet bey haklısınız ama bu "elektrikli araçlar" belirli yerlere (benzin istasyonları muadili) giderek şarz oluyorlar diye biliyordum ben...maresal' Alıntı:şarj dinamosu aküleri şarj eder.yani aküler şarj olur...![]()
haklısınız ahmet bey, ama birde toyota pirius tarzı hybrid araçlar var tam emin olmamakla birlikte [SIZE=78%]elektrik [/SIZE]motorunu kendi şarj ediyorlar sanırım, bu ayrımı nasıl yapacaklar acaba?VAP' Alıntı:Evet Mehmet bey haklısınız ama bu "elektrikli araçlar" belirli yerlere (benzin istasyonları muadili) giderek şarz oluyorlar diye biliyordum ben...![]()
VAP' Alıntı:Bekleyip göreceğiz bakalım nasıl sonuçlanacak, kabaklardan kafamıza isabet edenler ne ölçüde olacak :(isabet edeceği kesin de, ölçüsüne kaldı işimiz...). :-\
Monti' Alıntı:Elektrikli fork lift, endüstriyel elektrikli araçlar, golf araçları gibi araçlarda kullanılan, traksiyoner akülerden bahsediyorlar büyük ihtimal :-\ Araçlarda kullanılan ilk çalıştırmayı sağlayan starter akülere dokunmamışlardır. 8)
Evet maalesef öyle diye tahmin ediyorum...TA2RX' Alıntı:Bize yaşam aküsü olarak lazım olanlar zamlanıyor yani![]()