Aküye ÖTV geldi >:-(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,042

Etiketler
Ynt: Aküye ÖTV geldi >:-(

Konu galiba sadece elektrikle çalışan araçların konusu galiba??? ::smiley:
Bkz : "Elektrikli otolarda kullanılan akümülatörlerde yüzde 0 olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 3’e çıkartıldı."

TA2RX' Alıntı:
Akü aynı akü, değişen bir şey yok. :mad:
Şarzlı akünün farklı olması gerekir diye biliyorum ama teknik arkadaşlar daha doğru cevabı vereceklerdir eminim.

Ben sadece bakkaldan aldığımız pil ile, şarz edilebilen pilleri örnek aldım... ::smiley:

VAP' Alıntı:
Şarzlı akünün farklı olması gerekir diye biliyorum ama teknik arkadaşlar daha doğru cevabı vereceklerdir eminim.

Ben sadece bakkaldan aldığımız pil ile, şarz edilebilen pilleri örnek aldım... ::smiley:
şarj dinamosu aküleri şarj eder.yani aküler şarj olur... ;)

Bildiğim kadarıyla yeni nesil akülü araçlar Li Fe PO4 piller kullanıyorlar; bu piller kastediliyor olabilir.
Ancak hangisi olursa olsun, çevre koruma ve alternatif enerji kullanımını destekleme amacıyla tüm gelişmiş ülkelerde elektirikli taşıtlar teşvik edilirken maalesef bizde nedense köstek olma yolunda bir adım bu...

maresal' Alıntı:
şarj dinamosu aküleri şarj eder.yani aküler şarj olur... ;)
Evet Mehmet bey haklısınız ama bu "elektrikli araçlar" belirli yerlere (benzin istasyonları muadili) giderek şarz oluyorlar diye biliyordum ben... ;)

Yaşanacak sürece fikir vermesi için LPG'li araçlara geçiş sürecinde yaşananları hatırlayın: Araca ev tipi tüp bağlamalar, ev tipi tüpün vergisi düşük olunca ev tipi tüpten araca gaz aktarmalar...

Mevzuatta her ne kastedilmiş olursa olsun burada da aynı şeylerin yaşanacağı ve kabağın bizim yaşam akülerinin başına patlayacağı kesin >:-(

VAP' Alıntı:
Evet Mehmet bey haklısınız ama bu "elektrikli araçlar" belirli yerlere (benzin istasyonları muadili) giderek şarz oluyorlar diye biliyordum ben... ;)
haklısınız ahmet bey, ama birde toyota pirius tarzı hybrid araçlar var tam emin olmamakla birlikte [SIZE=78%]elektrik [/SIZE]motorunu kendi şarj ediyorlar sanırım, bu ayrımı nasıl yapacaklar acaba?

Bekleyip göreceğiz bakalım nasıl sonuçlanacak, kabaklardan kafamıza isabet edenler ne ölçüde olacak ::smiley: (isabet edeceği kesin de, ölçüsüne kaldı işimiz...). :-\

Elektrikli fork lift, endüstriyel elektrikli araçlar, golf araçları gibi araçlarda kullanılan, traksiyoner akülerden bahsediyorlar büyük ihtimal :-\ Araçlarda kullanılan ilk çalıştırmayı sağlayan starter akülere dokunmamışlardır. 8)

Devletin elinden uçan, kaçan ne varsa nasibini alıyor... :D Herhalde elektrikli otoların satış yapabileceğini düşündüler, baştan önlemi alıyorlar...

Monti' Alıntı:
Elektrikli fork lift, endüstriyel elektrikli araçlar, golf araçları gibi araçlarda kullanılan, traksiyoner akülerden bahsediyorlar büyük ihtimal :-\ Araçlarda kullanılan ilk çalıştırmayı sağlayan starter akülere dokunmamışlardır. 8)

Bize yaşam aküsü olarak lazım olanlar zamlanıyor yani :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler