Alaçam Dombayçukuru Yaylası Kampı-Kestel/Bursa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,849

Etiketler

Ynt: Alaçam Dombayçukuru Yaylası Kampı-Kestel/Bursa

Yayladaki "Nazo Ablanın Yeri" tesisini işleten Ahmet bey aynı zamanda eski bir motokaravancı.
Türkiyede çeşitli yerleri gezmiş. Alaçamdaki bu tesisi açınca ara vermek durumunda kalmış.
Kamp yaptığımız süreçte, karavanlarımızı da inceliyen Ahmet beyin eski karavan sevdası tekrar ateşlendi ve yakında motorkaravan alacağını söyledi.

Erden abinin kayalıklar üstünde ki resim fonundaki ormana 80 yıldır balta girmediğini Ahmet bey ve kesimciler beyan ettiler.

Bu hiç hoş olmadı cağ kebabı yememişsinizdir umarım.

Sevinçli olan tek kısım şelalenin bitmesi,size yaylada su yok bundan sonra.

Evet Haldun bir Bursa bir Adabazar yaylası yapalım soğuk sonbahara girmeden araya unutulmaması için bir tane Poyrazlar şart, sezon kapanışını yaparız yaylacı grubu olarak.Eylül sonlarına doğru.

Eylül bitmeden topluca bir İnönü hamlesi mi yapsak?

Adamlar zırnık koklatmadılar. Fakat yayla hafif kireçli enfes bir içme suyuna sahip.

;D Haldun dan korkmuşlardır,yer bunların hepsini diye düşünmüş olabilirler.

Alaçam köyü sebze ve meyve tarımının yanısıra, Ahududu ve Böğürtlen üretiminde de kapasite ve kalite yönünden Türkiyede tek.

Ahmet beyin tarlasından,göz hakkı sebze ,meyve ve Ahududu,böğürtlen topladık ve tadına baktık.

Ertesi gün, yaylanın çevresindeki suni sulama göletini manzarasını ve de doğal oluşum Dügedağ mağarasını görüntüledik.

Yol üzerindeki dağ çiçekleri de bir harikaydı...

Haftasonu; Cuma akşamından 4 karavan (Taiga, Erdenbay, Berkcantp ve Tekirdağ'dan Bursa'ya transfer Karagözler) Alaçam Yaylası Dombay Çukuruna otağı kurduk.

Bursa'dan 3 karavan bu yollara ve yaylaya yabancı değildi. Havanın soğuk olmasını düşünerek, yayladaki tesisin (Nazo Ablanın Yeri) sahibi Ahmet beyden anahtarları aldık.

Tesisten yakacak, kapalı toplanacak yer ve gerekli ihtiyacımızı karşılayacağız.

Kamp ateşi için zahmetsizce odunu bulduk, odun bol fakat meret yanmaz tüter durur, Dışarı ayaza çekti, ateşin başında atasözü misali ''Önümüz kavurga kavuruyor, arkamız harman

savuruyor'' ateşten taraf ısınıyor diğer yanımız buz kesiyor, hal böyle olunca, yat borusu erken çaldı, kamp sakinleri saat 23.00'e kadar dayana bildi, yarın ola hayrola deyip sanki karavanlara

inzivaya çekildik. Ben karavan hayatımda ilk defa 23.00 de yatmış oluyordum.

Erken yatınca sabah 06.00 itibariyle demlenmeye (yanlış anlamayın çay) geçtim. Çimenler kırağı kaplamış, sular -2 dereceyi görmüş.

Bizim Nevruz çiçeği bildiğimiz, yaylacıların mor çiğdem dedikleri çiçekler çok şirin gözüküyor.

Kampa yerimize, geldiğimizde sondaj ekibi sürpriziyle karşılaşmıştık, saat 08.00 de ekibin yanına gittim, çay ikramlarını geri çevirmeyerek, başladık sohbete, ne yaptıkları hakkında geniş

bilgi almaya çalıştım. Ekipde bir yandan ellerini üfleyerek, ateş yakıp mazotu ısıtmaya çalışıyordu. Duyduklarım birden beni hüzüne sürükledi kamp yerimiz gölet oluyordu, çok geçmeden

sanırım DSİ ve köyün muhtarı olacak bir ekip çukurun tepesinde belirdi, konuyu iyice anlamaya çalıştığımda belkide bizim için daha hayırlı ola bilirdi, şayet gölet olurda, arkadaşımıza da piknik

yeri işletmesini verirlerse benim için dahada ayna olacaktı. O zaman en kötü 2 veya 3 karavan birlikte ola bileceğimiz düşüncesi sardı. Gerçi bu benim varsayımım zaman ne gösterecek

bilinmez, Sonuçta bende oraya mahkum biri değilim.