Alibaba Com Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yengeç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,641

yengeç

HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER
Yer
İZMİR
Arkadaşlar tesadüfen alibaba com' a yönlendirildim bizlerin ilgi alanları için tedarik ürünleri dikkatimi çekti sistem hakkında bilgisi olan varsa rica edrim.

Etiketler
alibaba

Ynt: Alibaba Com Hk.

Alibaba dünyanın en büyük tedarikçilerini buluşturan bir yapıdadır. Ürünü ararsınız, o ürünü satan yada üreten bir çok firma bilgisi alırsınız. Firmalar kendi kriterlerini yazmıştır. Mesela yalnızca toptana satanlar (ki ben en çok bunlara denk geliyorum) perakende de satanlar. Yalnızca belli bir adet üzerine işlem yapanlar vs. Ayrıca haftalık ve aylık ürün tedarik edebilme kapasiteleri de yer almaktadır. Bir çok firma ihracat yapabileceği ülkeleri de yazar. Bildiğim kadarıyla firma ile irtibata geçilmesi gerekiyor ama burada alibaba'nın işlevini açıkçası net bilmiyorum (tecrübe etmedim)

Selamlar
ben de birkac alisveris yaptım, problem olmuyor. Ancak, her satıcı ile adet üzerine pazarlık vs. etmeniz gerekebiliyor. Ayrıca, http://www.aliexpress.com/ aynı çatı aldında.. Bu da, alibaba nın perakendecisi gibi.. Burada satış yapısı daha standart. reha

Parasal olarak belli limiti aşmayan ürünler 15-20 günde geliyor kendim şişme mat siparşim oldu 15-20 günde elime ulaştı bence alışveriş edilebilir.

Bende bir çok ürünü bu sitelerden aldım, genelde aliexpress sitesini kullanıyorum, çoğu üründe ücretsiz kargo var (belirli kriterler dahilindeyse ürün), alibaba daha ziyade toptancı mantığı gibi, ürün yetkilisi ile iletişime geçip fiyat ve kargo bilgisi alıp uygunsa sipariş ediyorsunuz. Bir çoğu birer adet göndermiyor, kota koyuyorlar. Alibabada iletişime geçtiğinizde bazı ürün temsilcileri size cevap vermeyebiliyorlar :smiley: Aliexpress tekil satışlar için daha ideal.
Alibabadan en son 2 ay önce olta ve makine sipariş ettim birer adet sıkıntı olmadan yolladılar.

alibaba; gittigidiyor, sahibinden tarzında çalışan bir site bence ürün alacağınız satıcının puan durumuna ve satıcı hakkındaki yorumlara bakmanızda yarar var. Ama bunlarla uğraşmak istemezseniz biraz daha hepsiburada.com tarzı sitelerde var onlarda ürünü direk kendileri göderiyorlar, örneğin buyincoins.com ya da dx.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR