Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,139

ORHANBIYIKLI

Zirve
Hayatın vazgeçilmezlerinden,fakat ikisinin bir araya gelmesi akla hayale ziyan,dehşet akıl almaz bir durum,
bırakın offroad'du normal yol ve normal araclarda bile nelerin olduğunu hergün tv lerden izliyoruz ,kaldıki bizim araçlara araziye uyarlanmış,her ne kadar TÜV onaylı olsalar bile, kullanımı sakin bir ruh hali ve artı beceriler gerektiriyor, buna rağmen bazı dostlarımız,arkadaşlarımız gezi amaçlı olsa bile otomatik olarak alkol ve offroad'du kolayca kaynaştırabiliyorlar,
alkol almadığında tereddütü olan bir geçişi bile iki tek attıkları zaman o geçişe gözü kapalı adeta dalıyorlar,çoğunlukla şansları yaver gitse'de, ertesi gün sanayide vakit öldürmek,veya geçmiş olsun mesajlarına cevap yazmakla geçiyor.
bu durum hakkındaki görüşlerinizi samimiyetle yazarsanız sevinirim
(bende zaman zaman alkol alırım, ;)tabi evimde )

Etiketler
Ynt: Alkol ve OFFROAD

ben acıkcası şöyle demek istiyorum ne d ağda bayırda nede şehir içinde içmesini bilmiyosa insan içmeyecek yer mekan farketmez ama illa arazideki durum için ise sorduğunuz istediği kadar içsinler ama o geceyi dağda geçirsinler

Bencede alkol alan kişi ne arazide nede yolda arac kullanmamalı kamplı gezilerde etap bitiminde gece ateş başında alkolunu alır temiz havada cadırında mışıl mışıl uyur ertesi gün yine aracıyla etaplara girer cıkar mutlu şekilde yuvasına döner bence olması gereken bu :D

Herkese Merhaba,

Alkol aldığımda kesinlikle araç kullanmam. Alkolün insan psikolojisinde yarattığı; anlamsız ve gerçek dışı özgüvene çok şahit oldum :D
Tüm outdoor sporlarda ve aktivitelerde; ''dağa-bayıra gidelim ve deşarj olalım'' mantığına karşıyım. Bence tam tersi; esas dağda-bayırda insanların çok dikkatli olmaları gerektiğine inanıyorum. Bu konuda, dağcılık ile uğraştığım dönemde de pek çok olaya şahit oldum. Orhan Bey'in dediği gibi; tamamen şans eseri kurtulan ve kurtulduğu için nasıl bir olay atlattığının farkında olmayan ( hayatını kaybedebilirdi ), durumu ''delikanlılık ve cesaret şovu'' şeklinde değerlendiren insanlar gördüm.

Özellikle motorsporlarında bence durum daha da ciddi. Araçlarımızın ortalama 1-2.5 ton civarı ağırlığı olduğunu baz alırsak; aracı kullanan kişi-araç içindekiler-araç dışındakiler-dışarıda yardım edenler...vb. alkol almış ( çakır keyif veya sarhoş ) sürücünün tüm yanlış hesaplamaları ve gaz ayarının kurbanı olabilirler. İşin bu noktaya; insanların bilerek ''birşey olmaz'' inancı ile getirilmesi daha da düşündürücü.

Yazdıklarımdan; alkole karşı biri gibi görünüyor olabilirim. Ben de içerim, içmeyi de severim ama alkol aldığımda araç kullanmam. Neden alkollü iken araç kullanmadığımı kendi adıma izah ettim. Unutmayın ki: '' Ben Sarhoş Değilim'' diyen kişi sarhoştur :D :D :D

Kazasız-belasız günler dilerim.

Barış

arazideki durum için ise sorduğunuz istediği kadar içsinler ama o geceyi dağda geçirsinler

;D ;D ;D güzel fikir bazılarımızı bağlamak gerkse bile denemeye değer. ;D ;D fakat soruna çözüm olurmu bilemiyorum ,ertesi gün bile etkisi devam eden durumlarda olabiliyor.

reis28' Alıntı:
Bencede alkol alan kişi ne arazide nede yolda arac kullanmamalı kamplı gezilerde etap bitiminde gece ateş başında alkolunu alır temiz havada cadırında mışıl mışıl uyur ertesi gün yine aracıyla etaplara girer cıkar mutlu şekilde yuvasına döner bence olması gereken bu :D

bir gece uyumakla alkolün etkisinin sıfırlanamayacağını düsünüyorum. örneğin gece, sohbet ,muhabbet ,bir kadeh daha derken saati 1, 2 hatta 3 bile yapabiliyoruz .sabah geç kalkarız desek bile olmuyor. guruba uyumsuzluk ,saygısızlık etmiş gibi durumlar ortaya çıkar ki, buda hoş bir olay değil.

Barış sana tamamen katılıyorum,
amacım , yol dışı yaptığımız zaman,alkolü'de beden dışı yapabilirmiyiz :D :D bunun için ilgili herkesin fikri,düşüncesi ,olması,olmaması gereken herşeyi tartışabilmek.
Ben bu saçmalığı birkere yaptım, kaza olmadı, zarar,ziyan yok,kimseye özelliklede doğaya bir zarar vermedim.FAKATTT,alkollü olduğum için heran aracıma ,kendime ,arkadaşlara,bir yere veya birşeylere,zarar verebilme ihtimalini düşünmekten ,aşırı dikkat kesilmekten
canım geziden, birşey anlamadım. ;D ;D

Outdoor (offroad, dağcılık, kaya tırmanışı, günübirlik ya da kamplı aktiviteler dahil) aktivitelerinde alkol varsa ben yokum. İntihar etmek için iki metre ip yeter üzerine koca koca makineleri de feda etmenin hele bunu birilerinin de hayatını tehlikeye atarak yapmanın bir anlamı yok. Adrenalin yaşamak isteniyorsa alırsın bir altıpatlar içerisine bir mermi koyar çevirirsin topunu basarsın tetiğe al sana adrenalin.

Araç kullanırken alkol alınmamalı nerde olursa olsun, ama gece kampda sabaha kadar araç kullanılmayacaksa istediği kadar içsin. Benim organize ettiğim bir gezi yada konvoy lideri olduğum bir gezide elinde sürekli içkiyle araba kullanıcaklar varsa zaten gelmesin yada ben gelmiyim :smiley:

Malesef sanki alkol almadan offroad yapamııyorlarmış, yada alkol bu işin olmazsa olmazıymış gibi bazı arkadaşlar gezi boyunca ellerinden düşürmüyorlar her ne kadar bu kendileirini alakadar etsede ben konvoy içinde tedirgin oluyorum..

offroad.jpg

Ofraada en buyük problemde bu bence..
evet konvoyda hareket halinde bile elinde şişeyi düşürmeyenlere şahit oldum
kamp alanında olsak bile bilinçli ve şuuruyerinde takım arkadaşlarımla birlikte olmayı yeylerim
çünkü gece etabi yapacak bilinci yerin olan birini bulmak çok zor... kamplı offroad yapmanında bir
anlamı kalmıyor tabiki içecekse evde oturalım ne gerek varki kamplı gezilere.

unutmamak lazımki bu resimlere cocuklarda bakıyor bigün oglum (yası 4)
bana baba bu amcaların eelındeki ne diye sordu verecek cvp bulamadım
cünkü bigün elimdeki sigarayı yemek zannetmişti istemişti?????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????

dogan oto' Alıntı:
unutmamak lazımki bu resimlere cocuklarda bakıyor bigün oglum (yası 4)
bana baba bu amcaların eelındeki ne diye sordu verecek cvp bulamadım
cünkü bigün elimdeki sigarayı yemek zannetmişti istemişti?????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????

Sizi alkışlıyorum.........
Birakın çocoğuma göstermeyi eşime dahi göstermekden haya ader oldum gezi fotolarımızı.... ( kırıcı olmamak adına daha fazlasını yazmıyorum )
bir gün arabamı satıp artık offroad yapmıyorum dersem tek nedeni olkol alacaktır.

SEMAVERİME ATARIM BİRKAÇ TAHTA PARÇASI..
YAPAR ÇAYIMI İÇERİM SICAK SICAK....
ALKOL ALIYORSAN ARKA KOLTUKTAN ÖTESİ YALAN İSTER TRAFİKTE İSTER ARAZİDE...
BU İŞİ ALİLECE YAPANLARA GURUP GEZİLERİNDE BÜYÜK SIKINTI OLUYOR
İÇMESİNİ BİLMEYEN ARKADAŞLAR....
HAAA BU ARADA BENDE İÇERİM AMA.........
ARKA KOLTUKTAN KALKMAM.....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68242.0

Tempus' Alıntı:
Araç kullanırken alkol alınmamalı nerde olursa olsun, ama gece kampda sabaha kadar araç kullanılmayacaksa istediği kadar içsin. Benim organize ettiğim bir gezi yada konvoy lideri olduğum bir gezide elinde sürekli içkiyle araba kullanıcaklar varsa zaten gelmesin yada ben gelmiyim :smiley:
Ben kürşat bey ile aynı fikirdeyim,içki meselesinde kısıtlama olmamalı içen elbette içer,mantık ve kural çerçevesinde,off road biter özgürlük başlar..saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler