Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,538
Ynt: Alkol ve OFFROAD

TERRANO 1.' Alıntı:
su akar yatağını bulur orhan hocam....
sadece sağduyu her karmaşayı, harareti, hiddeti, çözer....
degerli fikirleriyle tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim....

Erkan dostum bu sayfada olman beni çok mutlu etti, güzel yorumlarının devamı dileği ile
teşekkürler.

Etiketler

TERRANO 1.' Alıntı:
burdaki tek olmaması gerekenler !!!
içip direksiyon başına geçmek...
içip terbiye ve adabını kaybetmek...
gençlere çocuklara kötü örnek olmak...
yoksa içki içmenin hesabı allah'la kul arasında...
kimene....
ama
direksiyona geçersen cezayı polis keser
terbiye ve adap bozulursa cezayı çevrendeki dostların keser
her insanın özgürlüğü diğerinin ki başladığında biter....

Erkan dostum güzel özetlemişsin. katılıyorum.....

Arkadaşlar gerekenleri söylemiş ama bende başımızdan geçen bir olayı anlatayım.

Geçen sene bu zamanlar, Osmaniye den gezenbilir sayesinde tanıştığımız Mete Hocamla gezi planı yaptık.
Biz Gaziantep ten geleceğiz orada buluşup iki grup buluşup kamplı bir gezi yapacağız. Misafir biz, ev sahibi Osmaniye.
O kadar güzel karşılayıp, en iyi şekilde bizi ağırladılar. Bizim grubun içinden alkol sınırı aşan 3-5 vatandaşın gece kamp alanında yaptıkları olumsuz hareketler, hiç uyumadan sabah 6 da elinde rakı bardağı ile günaydın bile diyecek hali yokken direksiyona geçen arkadaşlarımız, gezinin sabah bölümünde Osmaniye grubunundan insanlarla da kavga etmeye çalıştı. Telsizden küfürler filan... Tadımız kaçtı. Aylardır güzergah çalışması yapıp bize en güzel yerleri gezdiren Mete hocam a büyük ayıp oldu. Dönüş yolunun nasıl bittiğini hatırlamak bile istemiyorum.

Olayda allahtan kaza olmadı, ama arkadaşlar keyif edecek, alkol alacak diye zor zaman ayırıp ailemizden, paramızdan fedakarlık edip yaptığımız bu aktiviteden hüsranla döndük. Şimdi grubu küçültüp prensiplerimizi belirledik. Web sayfamızda da bunları yazdık. Az olsun, öz olsun.

Alkol almak için off-road yapanlar, bizden değildir dedik. İçip içip şehir içinde orta refujlerden atlayıp, köylünün ekili arazisine girenleri de artık güvenlik güçlerine bırakıyoruz.

Zaten içince küfür eden, şehrin meydanında orta refujdan geçen, ekili tarlaya giren adamdan ne hayır gelir ki...
Onları yapmasının sebebi alkol değil. Zaten insani sorunları var.
Onun suçunu alkole atmamak lazım...

göktuğ merhaba
bu tatsız ve seviyesiz olayı içtenlikle paylaştığın için teşekkürler ,hasar yok diyorsun,hasar sadece araçlarda olmaz bilyorsun,bence hasarınız çok büyük,aracı kırar verirsin parayı yaptırırsın, önemli olan kırılan kalpler değilmi ,kime yaptıracağız?
heleki kırılan kalp mete hocanınsa ,ankara otistik çocuklar kampında tanışmıştık,
bu vesile ile mete hocamıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
göktuğ merhaba
bu tatsız ve seviyesiz olayı içtenlikle paylaştığın için teşekkürler ,hasar yok diyorsun,hasar sadece araçlarda olmaz bilyorsun,bence hasarınız çok büyük,aracı kırar verirsin parayı yaptırırsın, önemli olan kırılan kalpler değilmi ,kime yaptıracağız?
heleki kırılan kalp mete hocanınsa ,ankara otistik çocuklar kampında tanışmıştık,
bu vesile ile mete hocamıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Mete Hocayı tanıdığınıza göre bizde yarattığı hasarın boyutlarını tahmin edersiniz artık..

ict3055' Alıntı:
Zaten içince küfür eden, şehrin meydanında orta refujdan geçen, ekili tarlaya giren adamdan ne hayır gelir ki...
Onları yapmasının sebebi alkol değil. Zaten insani sorunları var.
Onun suçunu alkole atmamak lazım...
Alkol kişinin içindeki bastırılmış kişiliğin ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Alkol kiminin içindeki neşeyi kiminin de içindeki öküzü ortaya çıkartıyor. O yüzden kişiyi en iyi içki masasına tanırsın diye boşuna dememişler.

CİNCİN' Alıntı:
Alkol kişinin içindeki bastırılmış kişiliğin ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Alkol kiminin içindeki neşeyi kiminin de içindeki öküzü ortaya çıkartıyor. O yüzden kişiyi en iyi içki masasına tanırsın diye boşuna dememişler.

İşte Bende onu diyorum. Adamın içi öküz, Alkol sadece onu daha kolay çıkartmasını sağlıyor.
Öküzün suçunu Alkol'e atmamak gerek. Nerede ve nasıl içtiğini bildiğin sürece bence Alkol'ün bir sorunu yok... (Madden ve Maneven hariç)

İşte Bende onu diyorum. Adamın içi öküz, Alkol sadece onu daha kolay çıkartmasını sağlıyor.
Öküzün suçunu Alkol'e atmamak gerek. Nerede ve nasıl içtiğini bildiğin sürece bence Alkol'ün bir sorunu yok... (Madden ve Maneven hariç)

Doğrudur da, alkol söz konusu ise araç başında birinci tehlike adamın içindeki her ne ise onun çıkması değil. Alkol sinirleri yavaşlatıyor, dikkati zayıflatıyor. İsterseniz melek olun sinir sistemi düzgün çalışmayan bir melek direksiyonda olmamalı.

olasiliksiz' Alıntı:
Doğrudur da, alkol söz konusu ise araç başında birinci tehlike adamın içindeki her ne ise onun çıkması değil. Alkol sinirleri yavaşlatıyor, dikkati zayıflatıyor. İsterseniz melek olun sinir sistemi düzgün çalışmayan bir melek direksiyonda olmamalı.

Zaten bende onu söylüyorum; bırakın Off Road aracını, binek araç içerisinde de Alkol kullanılmamalı. Zaten BU YASAK!
Ama insanların yaptıkları olumsuz davranışaların suçu da Alkole atılmamalı...
Nerede, nasıl ve ne kadar içtiğini bildikleri sürece...

Sevgili dostlar, sevgili Avni Baba yazmış http://avnibaba.blogcu.com/icki-adabi/3919027
Sayın Aydın Boysan adam gibi adam nasıl içki içer anlatmış. Hepsi içki masada içilir diyor. E, artık üstüne tartışmaya gerek var mı :smiley:
Kalın sağlıcakla.
http://www.youtube.com/watch?v=eu0oAGM4IpE&NR=1

alkol almayi bilmeyene offroad, onroad, nezih mekan vs vs hikaye...zaten isi adabi ile yapan sinirini bilir diye dusunuyorum...

torlak_t' Alıntı:
alkol almayi bilmeyene offroad, onroad, nezih mekan vs vs hikaye...zaten isi adabi ile yapan sinirini bilir diye dusunuyorum...

Herkese Merhaba,

Zaten konu başlığının tam olarak içeriği de bu: '' İşi adabı ile yapanların'' sınırı nerede başlar - nerede biter? Ortaya çıkacak tüm rezaletleri kim - nasıl telafi eder? Alkol kaynaklı tüm sürtüşme - husumet - davranış bozukluğu - kaza durumunda, böyle bir olay meydana geldikten sonra durum telafi edilse ne kıymeti var? Tüm off-road ve doğa gezilerinde alkol kullanılması gerekli midir? Doğada alkol kullanılmasa ne kaybedilir?

Alkol masası muhabbetlerinin ve adabının; doğaya taşınması şart mıdır? Şehirde zaten içen: evinde - barda - birahanede - restourant'da - ocak başında...vb. istediği yerde - istediği kadar içer ama bu ''Alkol Adabı''nın doğaya taşınması şart mıdır?

Bence değildir. Doğada; meydana gelebilecek hertür acil duruma karşılık, herkesin alkolsüz olması en doğru karardır diye düşünmekteyim, kendi adıma tabi.

Bu konubaşlığı altında da: tüm Gezenbilir insanlarının bu durumu sesli düşünmeleri ve belki bu güne kadar farkına varmadıkları detayları ve yaşanmış olaylar ile yüzleşmeleri, konuyu heryönü ile tekrar düşünmeleri öngörülmüştür diye düşünmekteyim yine kendi adıma.

Saygılar,

Barış

torlak_t' Alıntı:
Katılıyorum , yukarıdada söylenildiği gibi alkol insanın içindeki bastırılmış kişiliği dışarıya çıkartıyor , alkol direksiyon başında alınmamalı. kontağı kapatırsın orda iş biter.kamp alanında isteyen içsin , Tabii , BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEYECEK,SINIRINI BİLECEK,EDEPLİ VE ADAPLI BİR ŞEKİLDE.Zaten bir insanın içinde o edep adap varsa kendi sınırını bilir ve başkalarını rahatsız edecek hareketler yapmaz , kontrolünü kaybedecek kadar alkolü toplu bir organizasyon ortamında almaz diye düşünüyorum.Alkol alınır elbet , 1-2 kadeh içilir,kişi kendini bilir kontrolünü kaybetmeyecek kadar içer , keyiflenir. ama sınırlar aşılırsa o keyif başkalarını mutsuz,huzursuz eder.
Sevgiler saygılar ,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR