Almayı Düşündüğüm Defender Hakkaında Bilgi Alabilir miyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grknsnl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,177
Ynt: Almayı Düşündüğüm Defender Hakkaında Bilgi Alabilir miyim?

zinciros arkadaşım selamlar
tartıştıgımız şey şu veya bu marka olması degil orjinalitenin muhafazası
araç üzerine orjinali dışında yapılan her ilave orjinaligi bozar bu puma fort motoru nissan mercedes mitsubişhi motoru
mersedes fort granada dodge pompası ve kutusu ile toplanmış bir hidrolik direksiyon olması bir şey degiştirmiyor
anti parantez şunuda ifade edeyim araç üzerinde yapılan orjinalden uzak hareketli her parça yeni bir tamirci arkadaşın
nazik yerlerini tartmayıda bera berinde getirecektir,
konu sadece land rover olayı degil
tabiki zeka pırıltıları taşıyan her iyileştimeye şapka çıkartırım
(avans ayarı bozuk bir mazot pompası ile tamirci arkadaşların yaklaşımından dolayı yaşadıklarımı yazsam kitap olur)

Etiketler

evet haklisiniz ama ,, durumu imkanlar ve butce olayi bu hala getiriyor getiriyor bu cok kisisel gorus ,, ve katilmamak elde degil tamircinin kucagina dusmek sonuc alamamak filmlere konu bile olabilir gunumuz piyasalarinda saygilr...

ben pazarlıyım çayeliye 18 km uzaklıktayım arabayı gördüm sahil kenarında bi evin önünde duruyo uzaktan gördüğüm kadarıyla bana defender aradığım zamanlarda pek cazip gelmemişti ama yolum çayeliden geçerken hususi olarak gidip bakacağım eğer istersen

selamlar ilandaki araca bence kendiniz bir bakin kullanin kararinizi verin.
degistirilen parcalara gelince benim görüsüm sudur: degisen parcalar aracin islevselliginde bir degisiklik olusturmuyorsa, görüntüsündede bir degisiklik olusturmuyorsa can güvenligini tehlikeye düsüren bir sorunda yoksa gayet iyidir hatta belki dahada iyilestirilmistir aracin motoru saglikli,yürüyeni saglam,arazisinde sorun yok , kaporta temiz, dösemesi iyi ise bence cok iyi fiyatida makul bence
kolay gelsin

mesela sirf orjinalligi bozulmasin diye klasik direksiyon zorlamanin, merkezi kilit kullanmamanin, corum kaloriferi kullanmamanin bence anlami yok imkan varsa ve aracin üretim amacini hice sayan bir özelligine dokunulmuyorsa degistirilmesi uygundur... katilmayan arkadaslar olacaktir elbette...
saygilar...

Bence bu kadar oynanmış bir araca bu para çok. Ayrıca satıcının bahsettiği 4 adet Lassa OK144 lastiğe verdiğini söylediği 1.600 YTLlik rakam kendisinin samimiyeti hakkında şüphe doğuruyor.

Ancak arkadaşlara kesinlikle katılıyorum, kesinlikle kendinizin deneyip kendinizin karar vermesi en mantıklısı...

yeni 4ad aldım yani dün taktım 840 ytl toplam

buyuk okyonus ,, ayni fikirleri paylasiyoruz,,, ama ben birde suna degimmek isterin duz standart diesel motora yapilan bu modifikasyon nekadar uzun omurlu olabilirki ? cunku asiri bi yuklenme soz konusu olmazmi???saygilar

1600 tl ye MT lastıgının kıralı alınır bana göre OK144 AT lastıkler 840 tl bile etmez ama yerli AT sınıfında en iyilerden sayılır defendere göre

selamlar zinciros asiri yükleme konusuna katiliyorum herseyin bir SINIRI var elbette.
lastik konusundada ben yaklasik 4-5 ay önce aldim,BF goodrich 235*85*16 All Terrain (AT) serisi 5 adet lastik 1250 lira ödedim.
saygilar...

büyük_okyanus' Alıntı:
selamlar zinciros asiri yükleme konusuna katiliyorum herseyin bir SINIRI var elbette.
lastik konusundada ben yaklasik 4-5 ay önce aldim,BF goodrich 235*85*16 All Terrain (AT) serisi 5 adet lastik 1250 lira ödedim.
saygilar...

Aman lastiklere dikkat, yenisi piyasada mumla aranıyor... iyi günlerde kullanın.

150 hp yi nasıl ölçtünüz diye bir soru ilettim.1991 model aracın nesini ölçeyim dedi.150hb dedi.
dediğim gibi riske girmeye gerek yok.bakım da sorun olur sanırım bir defender ustasına götürücem ama motorun yarısı başka parça.

orjinal lr 2,5 dizel motor 68 hp dir
puma 120-130 iki farklı versiyonu var
2,5 litrelik bir dizel motor turbo besleme intercooler camonrail 16 valfle bile 120 140 hp verebilrken
bir takım çelik sekmanla 150 hp alına bilyorsa bizde hemen degiştirelim

peki nerdeymis bunu ustasi ,, adam meshur olucacak:smiley::smiley: puma motor koymaktansa:smiley::smiley: sayin cem 50 sizede hakverdigim gibi; buaracin cekeri nekadar yuksek olursa olsun uzun vadeli olmuyacagi kesin, tamam pistonlar ok ,,ama ya motor blogu ve diger elemanalr???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri