altinci aracim ))) yeniden defender 110 ))))))))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,815
Ynt: altinci aracim ))) yeniden defender 110 ))))))))

aracim 93 model benzin+lpg. adiyamandan aldim .ilk sahibi tam kendi keyfine gore araci guzellestirmis ama ikinci sahibi hic birsey yapmamis ))). aldigim arkadasin dedigine gore ilk sahibi doktormus, valla doktor abey tam zevk adamiymis, elektrikli sun roof bile yaptirmis . yalniz bir tek problemi var, diferansiyelde bosluk var. buradaki ustalara gosterdim, birisi dedi marutide ki bilyelerde problem varmis, birisi dedi aks larda problem varmis, birisi dedi poryede bosluk varmis ))) simdilik kesin arizayi bulamadik ))) ha bide adiyamandan marmarise tam tamina 920 liralik lpg yakti )) gaz ayari yaptirdim ama halen kilometrede ne kadar yaktigini hesaplayamadim )) sezon sonuna dogru rengini degistirdimmi, 4 tanede guzelinden cant aldimmi , daha 10 sene baska arabaya binmem )).

Etiketler

mexmet44' Alıntı:
butun arkadaslarara cok cok tesekkur ederim )). dR. OZHAN abi, arabayi adiyamandan aldim . 93 model ))

benımde gözün kaydı bu arar ca ara sıra :smiley: sevındım bi arkadaş bi dosta kalmış, adıyaman marmarıs kaç kmre kı cok fazla degılmı yakıt?

adiyamandan marmarise tam tamina 920 liralik lpg yakti

Dogunun en ucundan batıya otobus gitse o kadar yakmaz bin tl yakıtmı olur allah bilir benzindeyken gitsen ne kadar yakardı.
Hayırlı olsun aracınız.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın fakat bu ne biçim bi yakış biraz fazla geldi gibi.Arkadaşların da dediği gibi kaç km de bu yakıtı yaktınız.

Arkadaşlar,
Benzinli defender ler lpg de 35, 40 krş arası yakar. Arkadaşımızın aracı 85 kuruş gibi bir rakam yakmış.
Bu şunu gösterir. Araç uzun yıllar LPG de çalıştırılmış. Buda aracın silindir kapağında Subabların yuvayı oymasına neden olmuş.
Arkadaşımız aracın kapağını söktürüp 8 adet celik bağa ve 8 adet de subab değiştirip taktırırsa hem aracın çekişi artar hemde yakıt tüketimi 35 kuruşlara iner bizlerde burada sonucu görürüz.

Defender ın 350 400 bin yakması ulaşılması güç bir değer bence.. 20 litre benzin tüketen bir aracın 16 litre gaz yakarak 35 kuruş yakması çok zor bence abi..

Özgür,
Benim araç şehir içi klm de 38,5 krş yakıyor. uzun yolda bu rakam 35 krş lara düşüyor. Neden olmaz diye şaşırıyorsun anlayamadım.
Haa birde LPG Ankara da 200 ila 207 krş arasında değişiyor.

Biz gazı 2.30 dan alıyoruz abi ondan farketti sanırım, ama 35 kuruş çok iyi değer bence.. Şehir içi 20 lt gaz yaksa 46 kuruş yapar diye düşünmüştüm. Sizinki kadar az yakmıyor benimkisi, gerçi uzun yolda denemedim yakın zamanda.

Bir de benim lastikler 255 tabanlı onun da etkisi olabilir.

Bu arada konuyu açan abime aracının hayırlı olmasını diliyorum

seri 3 109 . aynen dediklerinizi bugun ustaya anlattim, benim usta kapagi soktu, sizin dediginiz gibi silindir kapaginin rektificiye gitmesi lazimmis, gonderdiler. ayrica manifoltun ust tarafinda manifolt contasinda kacak varmis arti egzos manifoltunda catlak bulmuslar. pazartesi butun islemleri tamamlayip arabayi teslim edecekler. ondan sonra gazi tam doldurup kilometreyi sifirladiktan sonra yakitini hesaplayacagiz/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR