Amatör Telsizcilik ve Amatör Telsizci

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,234

ssbman

Zirve
Mesajlar
1,807
Tepkime Puanı
3
Yer
Ankara
Selamlar ,

Amatör telsizcilikle ilgili soruların ve ilginin arttığını görmekteyim . Bu sebeple , cihazdan ,lisandan çok daha önemli olduğunu düşünüdüğüm Amatör ruh ile ilgili birşeyler yazmak ve paylaşmak ihtiyacı hissettim .

Aşağıda ki linkte bulunan yazı TA3BQ Özhan beye aittir ve sitesinden alınmıştır(ta3bq.tr.gg) . Yazı anlatması gereken herşeyi zaten anlatmış .


Amatörün Yaşam Biçimi

Bir Amatör Radyo operatörü ve bir Amatör Telsiz fanatiği olmanız, sizin hangi model ve tipte cihazlarınız olduğundan veya kimlerle konuşuyor olmanızdan ziyade böyle bir yaşam biçimi ile Dünyanın geri kalanı ile karşılıklı olarak nasıl bir etkileşim ve iletişim içinde olduğunuzu açıkca gösteren önemli bir işarettir. Bu, Radyo Amatörlerinin yaşam biçimidir.
Ham Radyo operatörleri ister bay ister bayan olsunlar, hayatımızı daha iyi yaşayabilmemiz için daima, her yerde ve her zaman karşılık beklemeksizin yardımımıza koşan, yardımsever, dost, nazik, kendisini böyle davranmaya adamış ve yetiştirmiş ,egoizmi olmayan , terbiyeli
ve saygılı insanlardır. Operatör olarak çalıştıkları süreç içinde diğer Radyo amatörlerinin haklarını riayet etmenin bir görev olduğunu bilirler.
Her türlü acil durumda Ülkelerinin hizmetine koşmak için can atar ve tüm imkanları zorlayarak yardıma koşarlar, yardıma koşamadıkları zaman da havadan her tür yardımı yapmaya çalışırlar..
Radyo amatörleri kendilerini devamlı olarak geliştiren, daha çok bilgi edinmek için çırpınan, bildiklerini ve öğrendiklerini de diğer arkadaşları ile paylaşan, paylaşmaktan zevk alan bir anlayış içindedirler..
Yaşamınızı hangi şartlarda devam ettirdiğiniz, zengin veya fakir olduğunuz, hangi dinden olduğunuz, politik inancınızın hangi doğrultuda olduğu, ırkınız, milliyetiniz, mevkiiniz, eğitiminizin derecesi biz HAM' leri zerre kadar ilgilendirmez. Bizler çağrı işaretlerimizin Öneklerini tanırız..Bizleri ilgilendiren tek bir değer ölçüsü vardır ve bu değer ölçüsü , diğer Radyo Amatörü arkadaşlarınıza davranış biçiminizdir.
Amatör telsizcilik ve onun değerleri ve idealleri Dünya durdukça varolacaktır, çünki arkadan gelen genç nesiller bu değerleri ve idealleri çok iyi anlamakta daha da güzeli öğrenme hevesi ile yetişmektedirler ve de bayrağı büyük bir istekle devralacaklardır, yeterki onlara zamanında
gereken yardımı yapabilelim..
Eğer Dünya üzerindeki her insan bir HAM olsaydı inanın Yer Küresi daha güzel ve daha barış içinde yaşanan bir gezegen olurdu. Tüm Ham'lere ve onların ideallerine uzun ömürler diliyorum..
Daha güzel bir Dünyada yaşamak dileğiyle Büyük Atatürkün güzel sözleriyle bitirelim ;
" Yurtta sulh, cihanda sulh.



Amatör telsizci olmak , cihaz ve çağrı işareti sahibi olmak demek değildir . Telsizci herkes olabilir , telsiz operatörü herkes olabilir ama Amatör telsizcilik bir yaşam tarzı , bir kişilik ve davranış biçimidir .Amatör telsizcilik , paylaşım , kardeşlik , centilmenliktir . Amatör telsizcilik , sadece bedava haberleşmek yada sadece acil durumlarda görüşmek yapabilmek değildir . İyi bir amatör telsizci sürekli kendini geliştirdiği , yaptığı işi büyük bir zevkle ve sevgiyle yaptığı için acil ve zor durumlarda da haberleşmeyi devam ettirebilme kabiliyeti yüksektir .

Tüm arkadaşlarımızın Amatör telsizciliğe bu ölçütlerde yaklaşmasını ve Amatör Telsiz Hobisine bu açıdan bakmalarını dilerim . Bana göre zaten Amatör Telsizciliği dünyada büyük kitlelerin takip etmelerinin , ve belkide topluma ve ülkelerine en büyük faydayı sağlayan hobilerden biri olmasınında sebebi bu hususlar olsa gerek .

Saygılarımla ...
Barış
 

Etiketler
Ynt: Amatör Telsizcilik ve Amatör Telsizci

Barış müsadenle bende trac ın sayfasında bulunlardan ekleme yapmak istiyorum.

RADYO AMATÖRLÜĞÜ' NÜN İLKELERİ


1- Amatör CENTİLMEN' dir.
Frekans spektrumunu başkalarının zevklerini azaltacak biçimde, bilerek kendi zevki için kullanmaz. Kendi açısından, toplum ve yönetim için konulmuş kurallara uyar.
2- Amatör SADIK' tır.
Radyosunu gerektiğinde toplumun hizmetinde kullanır ve ona sapmaz bağlılığını sunar.
3- Amatör GELİŞTİRİCİ' dir.
İstasyonunu bilimle başbaşa tutar. İstasyonu iyi kurulmuş ve etkindir. İşletme uygulaması temiz ve kurallara uygundur.
4- Amatör DOST' tur.
İstendiğinde yavaş ve sabırla gönderme yapar, yeni başlayanlara arkadaşca tavsiye ve öneriler yapar, yayın dinleyicilerine nazikçe yardımda ve işbirliğinde bulunur; bunlar Amatör Ruhu' nun işaretleridir.
5- Amatör DENGELİ' dir.
Radyo bir hobi' dir. Onun, hiçbir zaman evine, işine, okuluna ve toplumuna karşı olan görevlerini engellemesine izin vermez.
6- Amatör VATANSEVER' dir.
Bilgisi ve istasyonu, ülkesine ve halkına hizmet etmeye daima hazırdır.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,491
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst