Ynt: Amazon Kamping; Marmaris
Yahudi züğürtleyince eski defterleri karıştırırmış.
İşte size Amazon Kamping üzerine 2000 model eski bir defterden "Kızkulesinden Kızkalesine" den alıntı;
Datça / Hisarönü yönüne giderken sağ tarafta AMAZON KAMPİNG’in levhasına dikkat..yavaşla..ve sağa sap..Kamping’e varmak için her kilometrede bir tane olmak üzere ,11 tane değişik espriler taşıyan levhaları izliyorsunuz.Bu yola 30-40 dakika ayırmalısınız.Yol idare eder,ancak toza dikkat. Amazon,gerçek bir orman içi kamping.Yakınından geçen bir dere ,az ileride denize kavuşuyor.Siz buradaki plaj bölümünde suya yani dere+deniz suyu karışımıı garip bir lezzetdeki denize giriyorsunuz.Yani, ne kadar zevk verecekse artık.Tesisin gece hayatı,entel ve kibar.Her masada mum ve siz kaliteli bir menüyü ,self servis olarak alabiliyorsunuz.Kampı,Ankara’lıların çok yakından, sonraları TV.den de daha geniş bir kitlenin tanıdığı Güneş Tecelli yönlendiriyor.Yöredeki arıların bolluğu burada da kendini fazlası ile hissettiriyor,hatta duyuruyor.Tesiste bir de yüzme havuzu var,idare eder.Arı duşu yapmak istemiyorsanız,önce suyu açıp bekleyin.Tabii vanaya da dikkat.(Arıların uyanıkları buradaki sızıntıdan su içebiliyorlar).Marmaris’e girerken after shave ve parfümlerinizi ,el altından kaldırdığınızı umarım..Yerine, amonyak şişesi koyabilirsiniz...Biraz kötü koksa da...
Bir kaç yıldır kamp a karavan almadıklarını duymuştum. Nedenini pek de araştırmadım açıkçası. Almıyorsa almıyordur.Vardır elbet bir açıklaması !..
Amonyak esprisi de aslında espiri olmaktan çıktı zaten. Tuz kralı arı sokmasından ölmüştü bir kaç yıl önce hatırlayacaksınız.Evcan dan Nedim kardeşimin eşi de yıllardır komada aynı nedenden dolayı..Dikkat edin...Arı sokmasına allerjiniz varmı, biliyormusunuz ?...Bilmiyorsanız bilmeye çalışın..
RÜZGAR