Amazon Kamping; Marmaris

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyaz75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,477

Etiketler
Ynt: Amazon Kamping; Marmaris

kyaz75' Alıntı:
birde datça yolunda amazon kamp varmış bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

Sayın bay amazon kamp denize yaklasık 500 metre uzakta olup
benim hiç tercih etmediğim bir kamptır ve ücret olarakda biraz fazla istiyorlar
tabi tercih meselesi gidip görülebilir yalnız gitmeden arayıp yer sormanızı tavsiye ederim.

Yanılmıyorsam 2 yıldır (belki daha fazla) Amazon camping karavan almıyor. Mini bungalovları ve vardo denen çingene arabası tipinde tahta evlerde hizmet veriyorlar. Telefon edip soprmanızda fayda var.
http://www.klupamazon.com/tr/foto_galeri.asp
Sn. ilkerabi, Boncuk kamp doğası ile muhteşem bir koy. Ne yazık ki tesis için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 2006 yılında kaldığımda duş/wc ler bakımsız bir vaziyette idi. Umarım düzelme olmuştur.
Oğuz

Amazon kampın olduğu bölgede çıkan yangından sonra nasıl etkilendiği konusunda bilgisi olan varmı acaba?
Levent

Yahudi züğürtleyince eski defterleri karıştırırmış.
İşte size Amazon Kamping üzerine 2000 model eski bir defterden "Kızkulesinden Kızkalesine" den alıntı;

Datça / Hisarönü yönüne giderken sağ tarafta AMAZON KAMPİNG’in levhasına dikkat..yavaşla..ve sağa sap..Kamping’e varmak için her kilometrede bir tane olmak üzere ,11 tane değişik espriler taşıyan levhaları izliyorsunuz.Bu yola 30-40 dakika ayırmalısınız.Yol idare eder,ancak toza dikkat. Amazon,gerçek bir orman içi kamping.Yakınından geçen bir dere ,az ileride denize kavuşuyor.Siz buradaki plaj bölümünde suya yani dere+deniz suyu karışımıı garip bir lezzetdeki denize giriyorsunuz.Yani, ne kadar zevk verecekse artık.Tesisin gece hayatı,entel ve kibar.Her masada mum ve siz kaliteli bir menüyü ,self servis olarak alabiliyorsunuz.Kampı,Ankara’lıların çok yakından, sonraları TV.den de daha geniş bir kitlenin tanıdığı Güneş Tecelli yönlendiriyor.Yöredeki arıların bolluğu burada da kendini fazlası ile hissettiriyor,hatta duyuruyor.Tesiste bir de yüzme havuzu var,idare eder.Arı duşu yapmak istemiyorsanız,önce suyu açıp bekleyin.Tabii vanaya da dikkat.(Arıların uyanıkları buradaki sızıntıdan su içebiliyorlar).Marmaris’e girerken after shave ve parfümlerinizi ,el altından kaldırdığınızı umarım..Yerine, amonyak şişesi koyabilirsiniz...Biraz kötü koksa da...

Bir kaç yıldır kamp a karavan almadıklarını duymuştum. Nedenini pek de araştırmadım açıkçası. Almıyorsa almıyordur.Vardır elbet bir açıklaması !..
Amonyak esprisi de aslında espiri olmaktan çıktı zaten. Tuz kralı arı sokmasından ölmüştü bir kaç yıl önce hatırlayacaksınız.Evcan dan Nedim kardeşimin eşi de yıllardır komada aynı nedenden dolayı..Dikkat edin...Arı sokmasına allerjiniz varmı, biliyormusunuz ?...Bilmiyorsanız bilmeye çalışın..

RÜZGAR

1998 senesinde 2 gece çadırda kalmıştım. Ana yoldan kampa kadar olan mesafe yanlış hatırlamıyorsan 10-11 km civarında idi. Fakat Sn. Rüzgar'ın da dediği gibi 30-40 dakika sürmüştü. Yol taş toprak berbattı. Kamp deniz kenarında değil. Çam ağaçlarının arasında bir yer. Bana göre bir kere gidilip görülebilir. Fakat ikinciye gidilir mi bilemiyeceğim. Bir daha gitmedim. Şu andaki halini bilmiyorum. Deniz tatili yapacaksam kaldığım kampın(ya da başka yer) deniz kenarında olması vazgeçilmez tercihimdir.

mdy' Alıntı:
1998 senesinde 2 gece çadırda kalmıştım. Ana yoldan kampa kadar olan mesafe yanlış hatırlamıyorsan 10-11 km civarında idi. Fakat Sn. Rüzgar'ın da dediği gibi 30-40 dakika sürmüştü. Yol taş toprak berbattı. Kamp deniz kenarında değil. Çam ağaçlarının arasında bir yer. Bana göre bir kere gidilip görülebilir. Fakat ikinciye gidilir mi bilemiyeceğim. Bir daha gitmedim. Şu andaki halini bilmiyorum. Deniz tatili yapacaksam kaldığım kampın(ya da başka yer) deniz kenarında olması vazgeçilmez tercihimdir.

Amazon kamp artık çadır ve karavanları kabul etmiyor.Sadece karavan veya çadırla gelen eski müşterileri kabul ediyorlar.

Amazon kampa giden yol üzerinde eskiden hız sınırı 120Km, Otoyol gibi levhalar vardı. :smiley:
Kamp fiyatı o zaman oldukça yüksek geldiği için kalmamıştık.

Teşekkürler Yücel Bey,
Her sene eylül ya da ekim ayında datça'ya doğru direksiyon kırıyoruz.
O mevsim Çubucak çok güzel oluyor, genelde oraya gidiyoruz.
Yine o tarafa gidersek, sizlerle de tanışmak isteriz.
Koordinatlarınızı Google'dan çıkarttım, kayıt aldım.
N36.9763 E28.2163 : Bir yanlışlık varsa lütfen bildirin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri