Ambulans defender proje

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KETCHUP Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,880

Etiketler
Ynt: Ambulans defender proje

KETCHUP' Alıntı:
Merhabalar
Defender Ambulans benzinli cibimin üzerini açmak istiyorum. fakat proje artık verilmiyormuş bu konuda bilgisi olan varmı acaba ?

Verılmedıgı bılgısını nerden aldınız?

Bu iktidar döneminde böyle bir yasa çıkarmışlardı.Araç fabrikasyon şeklinden başka şekle sokulamaz diye.Ticari araç ile binek araçların ötv oranları farklıdır.Bu yüzden millet kamyonet kasa panelvan alıp arka tarafa koltuk attırıp kullanıyorlardı.Bu sayede aynı tip binek arabadan daha ucuza mal ediyorlardı.Devlette bu durumdan zarar görüyordu.Fakat hâla bu değişikliklerin de yapıldığını görüyoruz.

murat atak' Alıntı:
Bu iktidar döneminde böyle bir yasa çıkarmışlardı.Araç fabrikasyon şeklinden başka şekle sokulamaz diye.Ticari araç ile binek araçların ötv oranları farklıdır.Bu yüzden millet kamyonet kasa panelvan alıp arka tarafa koltuk attırıp kullanıyorlardı.Bu sayede aynı tip binek arabadan daha ucuza mal ediyorlardı.Devlette bu durumdan zarar görüyordu.Fakat hâla bu değişikliklerin de yapıldığını görüyoruz.

Aracın ustunu acmakla anlattıgınızın baglantısını kuramadım. Anlattıgınız uygulama yenı bır uygulama degıl. Doplo ve partnerların ılk cıktıgı vakıtlerde proje cızdırılerek koltuklu hale donusturuluyordu. Ve vergı kaybı oldugu oldugundan dolayı bu uygulama ancak vergı farkını odedıkten sonra yapıldıgını bılıyorum. Fakat ambulans kasa aracın ustunu acmada bır sıkıntı olacagını dusunmuyorum. Arac ruhsatta kapalı kasa kamyonet gecıyorsa proje ıle acık kasa kamyonete donecek, ve ıstenırsede 4+1 kısılık acık kasa kamyonet olabılır. Proje cızen bır makına muhendısı ıle gorusmenızı tavsıye edıyorum.

Bizimde bildiklerimiz yaşadıklarımızdan tabii.İşin yasal boyutunu elbetteki makine mühendislerinden öğrenmek daha doğru.
Önceden araçlarında değişiklik yapanlar bu değişikliklerden dolayı aracın türünü değiştirmiyorlardı.Sadece proje ile değişikliği ruhsata işletiyorlardı o kadar.Yani araç kamyonet kasa ise kamyonet kasa olarak kalıyordu.Şimdiki yapılan değişiklikler,şekline göre arabanın türünü de değiştiriyor ve fabrikadan kamyonet olarak çıkan araç,kullanıcısının yaptığı tadilatlardan sonra binek araba olarak değiştiriliyor.galiba!.Tabii ötv farkı ödeniyor ve muayene süreleri de değiştiriliyor.

ben 5 yıl önce proje almıştım ambulansa 7+1 koltuk. onu hala kullanıyorum. 8.000 tl ye çok temiz buldum ama üstü açılmadığı için almadım. üstünü portatif olarak açıp vizeden vizeye takabilirdim sonuçta hep arazideyiz safaride.

9426_151871259868_587254868_2530801_820596_n.jpg

Sızın kullanım kosullarınızda ruhsattakı kısı sayısının yuksek olması onemlı ve bu sebebten kamyonet sınıfından cıkıyor olması lazım. kamyon, kamyonet sınıfında kapalı kasa veya acık kasa arası degısıklık proje ıle yapılabılıyor. Sızın arac ruhsatta ne olarak gecıyor?

KETCHUP' Alıntı:
evet 8+1 olarak işli koltuk 12 kişilik. hususi olarak geçiyor

Kesın olmamakla bırlıkte kısı sayısının yuksek olmasıyla aracın sınıfı degısıyor ve o sebebten ustu acılmasına ızın verılmıyor. Kamyonet olarak gecseydı ısorun olacagını dusunmuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR