Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eeskobar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,521
Ynt: Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

arkadaşlar ambulans olupta ruhsatta kapalı kasa kamyonet yazan biaracın 5 kapıya çevrilmesi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çünkü çoğu anel araç ta böyle yazıyor. ambulans çıkması araçlarda çok temizler sahibinden de 5 kapılı arka taraf ve tavan alıp yapmak temiz araç için mantılı gibi tabiki böyle yapınca tuv muayene skıntı çıkarmı araştırmak lazım kapalı kasa kamyonet 4+1 olursa sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum birde bu ambulans araçların motorları diğer benzililerle aynımı bu konularda araştırma yapan vars ayazsın arkadaşlar.

Etiketler

kapalı kasa kamyonet kesınlıkle bınek halıne gelmıyor yanı 2 kişilik araba 5 kişilik yapılmıyor bunun sebebi de zamanında oluyordu fakat az vergi ödemek için bu konu kötüye kullanıldı ve artık fabrıkadan ne cıkıyorsa o olabilecek yani değişikliikler sınırlı ,kapı sayısı 3ise 3 5 ise 5 değişmez ama bence soyle olabilir ambulans tipin kasası 5 kapılının kasasınyla değişip arka iki kapı iptal edilirse o zaman görünüm 5 kapalı gibi olabilir en azından 1 tonluk yuk baaya bir azalmış olur

Arkadaşlar işinize yarar diye belirteyim :- Benim aracın öenmli miktarda işlerini halleden Maslak sanayideki Kuzenler otocam kilit Fevzi ustaya eskiden ambulans kasa olan bir araç sık sık geliyor , ambulanstan 90 kasaya dönüştürülmüş , motorda v8 rover konulmuş koyu yeşil renkli çok masraf yapılmış bir araç , sahibi offroad meraklısı, hatta kaputa konulmuş aliminyum plakaların baglantı noktasından çok ince bir şekilde eski bej rengi bile belli oluyor.

Bu araç 2 kapı + 1 arka kapı . çok rahat bir şekildede oturumu olan 5 koltugu var. ruhsatı nasıldır bilmiyorum sormak lazım , eğer Fevzi ustayla temas kurarsanız mutlaka ruhsat bilgisine ulaşabılırsınız.

Bu arada ruhsat değişimi esnasında benim araçta 4+1 arazili kamyonet yerine 4+1 kamyonet olarak tescil oldu. Biligilerinize.

Selamlar Erhan.

Benım anladıgım kadarı ile ruhsat işinin belli bir prosedürü yok çünkü hangi trafik müşavirliği ile görüşsem uzaydan bahsediyormus gibi şaşırıyor. ve HAYIR ruhsat değişikliği olamaz diyor. arkadaslar benım bulundugum ilde trafik müşaviri yok ama eger birebir sorup öğrenecek bir arkadadş olursa gerçekten cok dua ederım hemde bu konu benım içinde arkadaslar içinde gerçekten açıga kavuşmuş olur

Anbulanslar ruhsat ve dosya bilgilerinde kapalı kasa kamyonettir,
hali hazırdaki trafik mevzuatına göre kasayı ne yaparsanız yapın ruhsatta yaptırabileceginiz yegane degişiklik yandan camlı sıra koltuklu kamyonet olacaktır,
ihalelerden bu araçların düşük fiyatlı çıkması az km li olması ihalelerden araç alıp satanlarda düşük fiyatlarla uzun süreler satışı beklemesinin sebebi budur.

Cem50 arkadasim bu gorusunuze katilmiyorum yani sadece kamyonet kalacagi gorusune . Bu siteden arkadaslarimiz var bir taneside izmirli vosdost ahmet bey , kendisi ruhsatini karavan olarak tadil etti , benim trafik musaviride karavan cevirebilecegimzii soyledi ama gerek kisi sayisinin 5 ten 2 ye inmesi gerektigi gerekse vergisinin artacagi icin ben umursamadim kamyonette biraktim .

Bilgilerinize Erhan

CEM50' Alıntı:
Anbulanslar ruhsat ve dosya bilgilerinde kapalı kasa kamyonettir,
hali hazırdaki trafik mevzuatına göre kasayı ne yaparsanız yapın ruhsatta yaptırabileceginiz yegane degişiklik yandan camlı sıra koltuklu kamyonet olacaktır,
ihalelerden bu araçların düşük fiyatlı çıkması az km li olması ihalelerden araç alıp satanlarda düşük fiyatlarla uzun süreler satışı beklemesinin sebebi budur.

Hocam dediklerinize kesinlikle katılmıyorum.
92 model ambulans kasa aracım şuan ruhsatta arazili karavan olarak geçmekte. Tabi bu ibareyi işletinceye kadar çok ama çok uğraştım. Yetkili makina mühendisi, TSE, karayolları, ve aracın iç kısmındaki onay görmeyen değişiklikler. Bu işlemleri yapan ve yeteri kadar maddi yükü karışılıyan herkes aracın ruhsatında değişiklik yapabilir. Prosedürler zordur fakat aşılmıyacak kadar değil.
Aracımın plakası 35 AE 9777 Trafik gov tr den kontrol edebilirsiniz. Ayrınca karavan teşkilatı ile Tuv araç muanesinden geçmiştir.
Aşağıdaki linkte de aracımın diğer özelliklerini aracın satış ilanında görebilir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47371.0

Erhan bey karavanların büyük kısmı zaten kamyonettir (ve kamyonet gibi işlem görür trafik ve mali yönden)ıveco dail,fiat ducato, mercedes sprinter gibi araçlar.

Aracın ağırlığı konusuysa. Kamyonet veya camlı kapalı kasa 110 defender lar 2050 kg dir.
Benim aracım bütün karavan teşkilatı + dolu çift lpg kazanı + ve benim ektra ıvır zıvır mağzememle 2620 kg dır. 570 kg 6-7 kisinin ağırlığı kadardır. Ve benzinli veya dizel 110 defender için 6-7 kişi yi taşımak sorun yaratmıyacaktır.

CEM50' Alıntı:
Erhan bey karavanların büyük kısmı zaten kamyonettir (ve kamyonet gibi işlem görür trafik ve mali yönden)ıveco dail,fiat ducato, mercedes sprinter gibi araçlar.

Cem hocam kusurabakmayın bu düşüncenizede katılamıyacağım. Ruhsatında karavan ibaresi bulunan araçlar kesinlikle kamyonet stadüsünden farklıdır. Şehir içi giriş yasakları, köprü geçişleri, park etme sorunları, hız sınırı kısıtlaması, araçta park halinde alkol kullanma gibi yönlerde tamamen farklıdır. Aracında karavan olan araç özel karayollarında ulaşım aracı değil özel mülktür. Güvenlik güçlerinin aracın içinde niye yatıyorsun, alkol alıyorsun, neden burda duruyorsun deme yetkisi yoktur. Yalnızca araca yanlış partan ceza kesebilirler. Tabi kızılay meydanında durup ben burda konaklıyacam diyemezsiniz. :smiley:

Yaani o kadar detay bilemiyorum . maksat herkez dogru bilgi sahibi olsun diye soyledim ahmet beyde iyice aciklamis zaten.

Tamam arkadaşlar ne kızıyonuz anbulans 110 olurmudan nereye geldik.

Aslında boyle olması daha güzel bu tip kasalarla ilgili bütün sorular böylece cevaplanmış oluyor ;)
herkse çok tesekkurler :smiley:

hayir efendim kizmak falan yok ne alaka., bir iddiada bulunuyorsunuz bizde bahsekonu araclarin bu yoldan yurumus sahipleri olarak gercek durumu bildiriyoruz..hepsi bu.

erhan110' Alıntı:
hayir efendim kizmak falan yok ne alaka., bir iddiada bulunuyorsunuz bizde bahsekonu araclarin bu yoldan yurumus sahipleri olarak gercek durumu bildiriyoruz..hepsi bu.

Bu görüşü gönülden destekliyorum.

Ahmet abi merakımdan soruyorum,
bir ara 75 sonrası VW T2b lere heves etmiştim, birkaç VW minibüsü olan arkadaşım alacağın aracı günümüz prosedürleriyle projeyle çevirebileceğin en avantajlı ruhsat tipi yanları camlı kapalı kasa kamyonet olacak demişti. Camper karavan ruhsatı yapamıyor muyuz dedim, camper olabilmesi için araçta ABS vs vs ekleyemeyeceğin donanımlar isteniyor dedi, eskiden geçmişse devam eder, geçmediyse şu an geçiremezsin dedi, camperlarda nasıl bilmiyorum ama kamyone-minibüs ruhsatın hem vergi sigorta hem de her sene vize olayı beni soğutmuştu ..

Ve bir dönem de mk5 dizel tek kapı fiestalara çok heveslenmiştim, onları da can olanlardan alıp yanlara cam arkaya koltuk atıp projeyle hususi binek araç yapabilir miyim diye araştırdım, onu da yapabileceğim en iyi şeyin camlı van olacağı söylendi, her sene vize ve kamyonet tarifesinden vergi ödenmesi durumu geçerli kalacak şekilde..

belki Ahmet abi sen aracına karavan ruhsatı aldıktan sonra prosedür değişmiş olabilir, bu başlıkta yazalım isterseniz bu ruhsat konusuyla ilgili gelişmeleri..

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR