Ambulans'dan Çıkma Defender?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,921
Ynt: Ambulans'dan Çıkma Defender?

uzun sözün kısası
siz en iyisi 5 kapılı hazır yapılmış dizel defender 110 alın.
bu ambulanslarla uğraşmaya değmez.zaten fiyatları 10000 civarı. üstünede bi çuval masraf edersiniz.onun yerine uygun fiyata düz dizel defenderler var.onlardan almak sizin için daha iyi ve masrafsız olacaktır

Etiketler

10 yaşını geçen araçlar için yapı kredi sigorta kasko yapıyor bilginize. benim niva 11 yaşına girdi arayıp sordum bu sene kasko yapacak mıyız diye 25 yaşına kadar araç kaskosu yapıyoruz dediler isteyenler için garanti sigorta adana şubesinden gökçen hanıma sorulabilir.

10 yaş sonrası kasko bedelleri baya masraflı oluyor. Bununla birlikte parçası çok ucuz olmayan, arazide kullanılacak bir aracın mümkün olduğu kadar yeni ve az km. yapmış olması önemli bir husus. Hem dağ başında yolda kalmak, hemde sürekli ağır masraflara katlanmaktansa vergi ödemek daha mantıklı. Subaru uçuk parça fiyatlarıyla pek araziye sokulmayacak bir makine bence. Subaru yerine Suzuki Vitara çok daha iyi bir çözüm. Pajero Pinin.ler GDI motorlu, LPG uygulanamıyor diye biliyorum, LPG uygulanabilseydi çok iyi bir seçim olurdu. Defender'da uygun yürütme maliyetleriyle iyi bir çözüm olabilir.

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=5142653
http://www.sahibinden.com/dag_tas_demeden_heryerde_kullanWQQaXQQ7310395WQQpXQQdisplayitem

Sanırım bu iki araç gibi bir şey almak en mantıklısı ama daha para biriktirmem lazım bunlara; sizce nasıl temize benziyorlar biri dizel biri benzinli.
defender 110 ölene kadar bineriz artık ... dayanabilirse :smiley:

Bence ambulans olanlardan bitane ekipte olmalı onun içinin teşhizatını tamamlayıp hakkaten ambulans olarak kullanmak lazım allah korusun birimize birşey olursa diye :smiley: !

Valla ağbicim vitara'ya oldum olası alışamadım çok dar kutu gibi şehir içinde çok konforsuz traktör misali bir havası var bende. Hani Niva'nın şekillisi sanki ona o parayı vereceğine 5-6 bine nina al aynı araç gibi düşünüyorum... kullandım mı ? HAyır, ama sevemedim vitaraları; Günlük kullanımdan çok ikinci araç havası katıyor bana İstanbul da gün içi çekilmez gibi... Pajero pinin hoşuma gitmişti gerçi oda dar ama kullanan bir arkadaş parça sorunu yaşarsın normal pajero ile pirin'i karıştırma demişti. Tutulmadı parça yok diyordu. Sonra Freelander 5 kapının peşine düştüm fiyat güzel şekil şemal tam hayalimdeki gibi diye youtube'da falanda güzel arazi videoları var ama onada bu siteden yapılan yorumlar arızaları ile uğraşmaktan binmeye vakit bulamazsın... diyeydi. :smiley:
Neyse siz gezin ben fotolarla avunmaya devam edeyim birsüre daha, paramı çoğaltayım bakarız artık ne yapacağımıza forumdan incelemeye devam :smiley:

orsa' Alıntı:
O vergi düşüyor kasko bedeli'nin %5'ini geçince. Zaten bu yüzden sıfırı 50.000-60.000 Euro'ya satılan araçlar aynı yaşta sıfırı 40.000 YTL değerindeki araçlarla aynı fiyat ikinci elde.
Bu durumda Forester'ın altını traktör yolunda deldirmem :smiley: derseniz tek araç olarak Suzuki Vitara, G. Vitara, Mitsubishi Pajero Pinin(pek fazla bilinmez ama arka dif. kilit, arazi şanzımanı ve tam şasiyi barındırır), dizel tek kapı Hyundai Galloper olabilir.
İleride off-road anlayışınız da beklentiler arttıkça değişebileceğini göz önüne alınca Suzuki 1.6 motoruyla iyi bir tercih olabilir.
Reklamını yapıyormuş gibi hissetmek istemem ama şehir içi ve şehir dışı kullanım özellikleri çok bozulmayacak kadar arazi modifikasyonu yapılmış arkadaşımın Vitara'sını tavsiye edebilirim size. Fiyatı neredeyse aynı model standart Vitara seviyesinde. Sahibi çok titiz bir arkadaşımız. :smiley:
Titizliğinden aracı satacağı için off-road'a benim co-pilotum olarak çıkıyor aracı araziye sokmuyor. :smiley:
Aracın özelliklerinin otomatik vites ve Forester gibi ataklık beklentiniz yoksa sizin beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10527.0
Üzerindeki malzemeler taktırılmaya kalkılsa 5.000-6.000 YTL civarına mal olacak malzemeler. Aracın çok yüksek durduğuna bakmayın, traktör yolu veya yayla yolu beklentiniz olduğu için bu aracı öneririm. Diğer türlü aracın standert hali yükseklik olarak Forester'dan çok farklı değil.
Takas konusunu da bir sorun.

Ben 29 yaşındayım bana abi demiyebilirsiniz.:smiley:
İkinci araç olarak oldukça modifiyeli dolayısıyla şehiriçine çok uygun olmayan bir araç kullanıyorum. Ama eğer acalem yok ve trafik zamanlarına denk gelmeyecekse Vitara'yı tercih ediyorum.
Bu aracı almadan önce ben de Vitara düşünmeyip tek araç olarak Discovery, Cherokee XJ, Galloper baktım ve de test ettim.
Disco öncelikle çok geniş ve hantal geldi. XJ güzeldi ama tekrar hesap kitap yapınca serbest çalıştığımı da göz önüne alınca o vergi beni düşündürdü, Galloper ise 3.0 litre 6 silindir olduğu halde ağır kaldı ve özensiz bir araçtı.
Vitara ise aklımda olmayan sıfırı 40.000-50.000 Euro civarı olan araçlar ile aynı ikinci el değerine sahip vasat bir araçtı.
Ama Türkiye'de ki en üst seviye modifikasyonu yapılmış ve uygun fiyatlı olunca satın aldım.
Size tavsiyem önce bir kullanın tek araç olarak düşündüğünüz araç ya yüksek vergiyi barındırır, ya da Bora'dan biraz daha konforsuz olur.
İlk arazi aracım 75 model LR Seri 3 idi. Yakınlarda kullandığım Defender ise devletten çıkmış toparlanmış 90 başı bir modeldi. Arada direksiyonda ki boşluktan, sert debriyaja, gürültü düzeyine, dönüş çapına kadar pek fark yoktu. Yalnız vitesler net geçiyor ve daha iyi duruyordu. Yani ruhunu kaybetmemiş! :smiley:
Bir laf vardı ihtiyaçlar, ihtiyaçları doğurur diye. Çok doğru imiş orta sınıf sıfır bir otomobil fiyatına, bir binek, bir arazi aracı, bir motosiklet besliyorum çok açılmadım diye kendimi avutuyordum. Şu son bir-kaç haftada her birinin sigortaları ile uğraşıp, tamircilerine uğramaktan yorulmuş durumdayım.
Yayla yollarında ilerlemek için elbet bir kar lastikli Toros, ya da bir Niva işimizi görür. Olay beklentilerde son buluyor.
Hem az yakan, çok kaçan, düşük vergili, konforlu, düz yolda ve arazide kabiliyetli ve uygun fiyatlı bir seçenek yok ne yazık ki.

O ağız alışkanlığı Orsa zaten yaşıtmışız, Bu gece şöyle bir çalışma yaptım ve bu listeyi oluşturdum:
Yıl: 1998-2002
Motor Hacmi: 1,8 -2,0 lt.
Kasa: 5 Kapı
Fiyat: 18000 - 25000 ytl
Beklenti: %80 oranında istanbul içi çukur ve kasislerde, kışın karda, buzda sorun yaratmadan konforlu kullanım; %15 oranında tatilde ve hafta sonu kırda, bayırda, çamurda, çökekte, orman yollarında Fotoğraf ve piknik turları, doğa gezileri; %5 oranında hafif off-road denemeleri şeklinde ve devamında mümkün olan en geniş, en sorunsuz, en performaslı aracı minumum kullanım giderleri ile birleştirmek.

Çıkan Sonuç:

1998-2000 arası Honda CRV
1999-2001 arası Kia Sportage
1998 Land-Rover Discovery MPİ
1998-2000 arası Land-Rover Freelander 1,8 - 5DR
2000 Land-Rover Freelander 2,0 TD
2000-2001 arası Mitsubishi Pajero Pinin 1,8 ve 2,0 GDİ
1998-2001 arası Subaru Forester
1998-1999 arası Suzuki Grand Vitara 2,0
1998-1999 arası Toyota Rav4

Şimdi listeye eklemek gerek diye düşündüğünüz başka araçlar varsa benim gözümden kaçan onlarıda siz ekleyebilirsiniz. Bunun dışında yukardaki araçlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum beklenmekte...
Aslında bu konu başlığını aştı, direkt araçlar ana başlığı altında açmam lazımmış; moderatorler bu konunun başlığını uygun bir şekilde değiştirerek oraya taşıyabilirmi?

CJ'lerin niva'dan fazlası yok eksiği var bana göre iç hacimleri aynı olmasına karşın nivaların bakım masrafı, konforu ve yaşı itibari ile daha yukarda olduğu kanısındayım; gerçi yanılıyor da olabilirim ama CJ karşısına Niva koydum.
jeep' Alıntı:
Peki ikinci araç olarak neden cj düşünmüyorsunuz?

hazanfer' Alıntı:
CJ'lerin niva'dan fazlası yok eksiği var bana göre iç hacimleri aynı olmasına karşın nivaların bakım masrafı, konforu ve yaşı itibari ile daha yukarda olduğu kanısındayım; gerçi yanılıyor da olabilirim ama CJ karşısına Niva koydum.

defender ile cj yi karşılaştırsan anlayacağım. Ama lada yalnızca hafif olduğu için arazide başarılı. Temiz bir cj ile arazide yapamayacağın yoktur. Sağlam ve güçlüdür. Konfor işi ise sana bağlı..

hazanfer' Alıntı:
O ağız alışkanlığı Orsa zaten yaşıtmışız, Bu gece şöyle bir çalışma yaptım ve bu listeyi oluşturdum:
Yıl: 1998-2002
Motor Hacmi: 1,8 -2,0 lt.
Kasa: 5 Kapı
Fiyat: 18000 - 25000 ytl
Beklenti: %80 oranında istanbul içi çukur ve kasislerde, kışın karda, buzda sorun yaratmadan konforlu kullanım; %15 oranında tatilde ve hafta sonu kırda, bayırda, çamurda, çökekte, orman yollarında Fotoğraf ve piknik turları, doğa gezileri; %5 oranında hafif off-road denemeleri şeklinde ve devamında mümkün olan en geniş, en sorunsuz, en performaslı aracı minumum kullanım giderleri ile birleştirmek.

Çıkan Sonuç:

1998-2000 arası Honda CRV
1999-2001 arası Kia Sportage
1998 Land-Rover Discovery MPİ
1998-2000 arası Land-Rover Freelander 1,8 - 5DR
2000 Land-Rover Freelander 2,0 TD
2000-2001 arası Mitsubishi Pajero Pinin 1,8 ve 2,0 GDİ
1998-2001 arası Subaru Forester
1998-1999 arası Suzuki Grand Vitara 2,0
1998-1999 arası Toyota Rav4

Şimdi listeye eklemek gerek diye düşündüğünüz başka araçlar varsa benim gözümden kaçan onlarıda siz ekleyebilirsiniz. Bunun dışında yukardaki araçlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum beklenmekte...
Aslında bu konu başlığını aştı, direkt araçlar ana başlığı altında açmam lazımmış; moderatorler bu konunun başlığını uygun bir şekilde değiştirerek oraya taşıyabilirmi?
hazanfer abicim pickup tarzi araclari neden dusunmuyorsun hem ucuz hem kasko bedeli dusuk hem dizel,
coluk cocuk doldur, 2 ton yuk yukle, hem sehir hem sehirler arasi hem is dunyasi heryola gelir. cok agir abarti arazi sartlarina girmedigin surece isinide gorur. agir araziye girerim dersen uc bes biseyler yaparsin o isinide gorur..sen listene ford ranger i ekle bence..
bende 2005 ford ranger xlt var gayet memnunum. hatta cok memnunum sifirini almayi bile dusunuyorum..
dusunurseniz benimkini size satabilirim. sahibinden deki ilan numarasinida veriyim inceleyin...4449249....genel olarak rangerlara bakin bence...

Aslında çift kabin 4x4 kamyonetleri çok beğenirim ve isterim ama vergisi yüksek diye biliyordum sizinkinin yıllık vergisi nekadar öğrenebilirmiyim, birde İstanbul içinde manevra kabiliyeti nasıl sorun oluyormu...?

suleimana' Alıntı:
hazanfer abicim pickup tarzi araclari neden dusunmuyorsun hem ucuz hem kasko bedeli dusuk hem dizel,
coluk cocuk doldur, 2 ton yuk yukle, hem sehir hem sehirler arasi hem is dunyasi heryola gelir. cok agir abarti arazi sartlarina girmedigin surece isinide gorur. agir araziye girerim dersen uc bes biseyler yaparsin o isinide gorur..sen listene ford ranger i ekle bence..
bende 2005 ford ranger xlt var gayet memnunum. hatta cok memnunum sifirini almayi bile dusunuyorum..
dusunurseniz benimkini size satabilirim. sahibinden deki ilan numarasinida veriyim inceleyin...4449249....genel olarak rangerlara bakin bence...

hazanfer' Alıntı:
Aslında çift kabin 4x4 kamyonetleri çok beğenirim ve isterim ama vergisi yüksek diye biliyordum sizinkinin yıllık vergisi nekadar öğrenebilirmiyim, birde İstanbul içinde manevra kabiliyeti nasıl sorun oluyormu...?
En son odedigim bandrolu 800 ytl civarinda odedim. ama yeni bir kanun cikmis. arac vergileri aracin kasko bedelinin yuzde besinden fazla olmuyomus. benim hbrim yoktu form doldurup maliyeye verince eski odedigin fazla vergiyi geri veriyolar. kismetse agustosta 400 500 ytl odicem. benim aracimin kasko bedeli 26 bin olsa 1300 ytl yillik olur. yani 650 lira bir donem bandrolu.
Sehirde manevrada hicbir sorun yok.(evimin otoparkini gorseniz daha iyi anlarsiniz). sahsen ben heryere girip cikiyorum. park sorunu zaten yok, heryer otopark. diger araclarin cikamadigi heryer bizim. bagaj diye bi sorununda olmaz. Aslinda en iyisi sifirini almak. yeni rangerlar cok daha lux ve guclu. ama vergisi 2250 ytl civari olur. aracin fiyatida 48bin ytl. aman abicim pickup tarzi alirsan asla ama asla nissan skystar alma.ya toyota ya ford gerisi yalan. navara haric...

Bu skaystar alma işine takıldım şimdi neden sakın alma gibi bir uyarıda bulunduğunuzu öğrenebilirmiyim benim arabam.com'un test sayfasında incelediğim kadar
1. skaystar
2. L200 magnum
3. ranger

yakıt tüketimi, tork, güç, konfor, arazi kabiliyeti gibi konularda...
Sizin aracınızın şehir içi yakıt tüketimi hakkında ve diğer konularda bilgi verebilirmisniz?

suleimana' Alıntı:
En son odedigim bandrolu 800 ytl civarinda odedim. ama yeni bir kanun cikmis. arac vergileri aracin kasko bedelinin yuzde besinden fazla olmuyomus. benim hbrim yoktu form doldurup maliyeye verince eski odedigin fazla vergiyi geri veriyolar. kismetse agustosta 400 500 ytl odicem. benim aracimin kasko bedeli 26 bin olsa 1300 ytl yillik olur. yani 650 lira bir donem bandrolu.
Sehirde manevrada hicbir sorun yok.(evimin otoparkini gorseniz daha iyi anlarsiniz). sahsen ben heryere girip cikiyorum. park sorunu zaten yok, heryer otopark. diger araclarin cikamadigi heryer bizim. bagaj diye bi sorununda olmaz. Aslinda en iyisi sifirini almak. yeni rangerlar cok daha lux ve guclu. ama vergisi 2250 ytl civari olur. aracin fiyatida 48bin ytl. aman abicim pickup tarzi alirsan asla ama asla nissan skystar alma.ya toyota ya ford gerisi yalan. navara haric...

hazanfer' Alıntı:
Bu skaystar alma işine takıldım şimdi neden sakın alma gibi bir uyarıda bulunduğunuzu öğrenebilirmiyim benim arabam.com'un test sayfasında incelediğim kadar
1. skaystar
2. L200 magnum
3. ranger
sadece sehirde kullanacaksaniz l200 en iyisi. ama forumda arazide kullanan bi abimizin basina gelenleri anlattigi bir yazi var arar bulupta okursaniz ii olur. aksi kirmis vs aracin arazideki perfonmansindan sonra epey bi sogudugunu yazmis satmaktan bahsediyordu yanilmiyorsam. nissan zaten sehir guzeli.arazide ne isi var.
acikcasi ben bu isleri cok iyi bilmiyorum ama arastirdim. internette dogalgaz ana hatlarini doseyen dag bayir gezen bi abimizin tecrubeleri bana cok buyuk referans oldu. bircok pickupi denemisler. ve son tercihleri ranger olmus. digerleri aks kirmis defransyel bozmus sole olmus bole olmus uzun uzun anlatiyodu. parcassi ucuz ve cok kolay bulunabilir. istda sorun deil ama anadoluda nissan servisi kac yerde var mesela. isin ozeti kendi tecrubem fazla deil ama surekli bu isi yapan insanlar bunu tercih etmisse vardir bi sebebi diye dusunuyorum. son olarakta karadenizde yine bir dag basinda dogalgaz karayolu vb bi calismada kullanilan araclarin hepsini ranger gorunce kesin kararimi verdim.
yakita gelince son zamdan once 0,3 ytl idi(lastiklerim orjinalinden buyuk ve genis).sehirler arasi 250 ye dusuyodu. bi hafta icinde depom bitince zamlardan ne kadar arttiginida soylerim. 0.35 olur diye tahmin ediyorum ama kesin sonuc icin deponun dibini gormek lazim. tabi bu sehir ici 4x2 kullanim. 4x4 yuzde 25 30 gibi artar tahminim. forumda erhanranger adli bir ford kullanicisi var.abimizin bana dedigi iyi bir lastik ve biraz yukseltme yap birde vinc, gerisini ranger halleder.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri