O vergi düşüyor kasko bedeli'nin %5'ini geçince. Zaten bu yüzden sıfırı 50.000-60.000 Euro'ya satılan araçlar aynı yaşta sıfırı 40.000 YTL değerindeki araçlarla aynı fiyat ikinci elde.
Bu durumda Forester'ın altını traktör yolunda deldirmem

derseniz tek araç olarak Suzuki Vitara, G. Vitara, Mitsubishi Pajero Pinin(pek fazla bilinmez ama arka dif. kilit, arazi şanzımanı ve tam şasiyi barındırır), dizel tek kapı Hyundai Galloper olabilir.
İleride off-road anlayışınız da beklentiler arttıkça değişebileceğini göz önüne alınca Suzuki 1.6 motoruyla iyi bir tercih olabilir.
Reklamını yapıyormuş gibi hissetmek istemem ama şehir içi ve şehir dışı kullanım özellikleri çok bozulmayacak kadar arazi modifikasyonu yapılmış arkadaşımın Vitara'sını tavsiye edebilirim size. Fiyatı neredeyse aynı model standart Vitara seviyesinde. Sahibi çok titiz bir arkadaşımız.

Titizliğinden aracı satacağı için off-road'a benim co-pilotum olarak çıkıyor aracı araziye sokmuyor.

Aracın özelliklerinin otomatik vites ve Forester gibi ataklık beklentiniz yoksa sizin beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10527.0
Üzerindeki malzemeler taktırılmaya kalkılsa 5.000-6.000 YTL civarına mal olacak malzemeler. Aracın çok yüksek durduğuna bakmayın, traktör yolu veya yayla yolu beklentiniz olduğu için bu aracı öneririm. Diğer türlü aracın standert hali yükseklik olarak Forester'dan çok farklı değil.
Takas konusunu da bir sorun.