AMC 232 I6 Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,767

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
Arkadaşlar, aynı model adı altında 2 adet motoru var AMC nin. Teknik verileri aşağıdaki gibi. Sorum şu, 1970 de daha performanslı motoru kullanmayı bırakarak neden daha düşük performanslıya geçtiği hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı. Acaba bu motordan verim mi alınamadı. Teknik verilerine bakarsak 4.2 den de daha iyi bir motor gibi görünüyor, 3.8 olmasına rağmen.

The AMC 232 was the standard engine in '72-'78 CJs.

AMC 232 I6
Bore x Stroke 3.75" x 3.50"
Displacement 232 (3.8L)
Compression Ratio 8.0:1
Horsepower (net) 100@3600
Torque (net) 185@1800
Main Bearings 7
Valve Configuration OHV
Fuel 1bbl

The AMC 232 was the standard engine in '65-'70 J-series pickups and Wagoneers.

AMC 232 I6
Bore x Stroke 3.75" x 3.50"
Displacement 232 (3.8L)
Compression Ratio 8.5:1
Horsepower (gross) 145@4300
Torque (gross) 215@1600
Main Bearings 7
Valve Configuration OHV
Fuel 1bbl Carter or Holley

Etiketler
Ynt: AMC 232 I6 Motor

Evet arkadaşlar bu benimde merak konum. http://www.thejeeplife.com/tek6.html Burada Türkçesi mevcut.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Bence bu tamamen 72 deki benzim krizi sebebi ile sıkıştırmayı ve dolayısı ile emisyonu düşürme amaçlı..Motor aynı, kapak veya piston farklı bence. Aynı durum şu an restore ettiğim 73 AMC 401 V8'de de mevcut. Aynı motora değişik egzantrik ve 10.2:1 piston ile 1970'de manyak gibi bir güç alırken 1973'de farklı piston ve derece ile çok daha düşürmüş gücü...Tabi biz toplarken öyle yapmayacağız ;D

Ben benzin sıkıntısı sebibiyle oduğunu düşümüyorum. Büyük motor, büyük güç tutkuları bildiğim kadarıyla kriz zamanında da devam etti. Diyelimki kriz yüzünden, o zaman daha sonra bu motora dönüş yapılabilirdi. Sonradan üretilen 4.2 motordan daha fazla yaktığını zannetmiyorum. Bu arada acaba bu motorların resmi yakıt tüketim verilerinin ne olduğunu bilen arkadaşımız var mı?

bence birtek eksantrik değişik emisyon oranları ile ilgili.460 fffffford motorunun 120 bg olması gibi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR