Amsterdam-Eindhoven gezimiz Nisan 2010

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,315

ahmetvargelen

Kamp II
Yer
Prag - Cek cumhuriyeti
Nisan 2010 ayinda, benim daha once esime surpriz olarak aldigim bilet ile 3 gunlugune Hollandaya gittik. Kisaca gezimiz hakkinda gozlemlerimi vermek isterim : )

Oncellikle Wizzair.com adresinden biletleri yaklasik olarak 3 ay once aldim. Havaalaninda kontrollerden gectikten sonra otobuse binerek ucagin yanina dogru ilerledik, Insanlar biraz tuhaf hareket ediyorlardi, surekli kapinin yaninda durmaya calisan insanlar, otobusun ortalarina dogru ilerlemek istemeyenler, biletler kesildikten ve valizi iceri verdikten sonra koltuk numarasi vermediler, burdan anladim ki bi tuhaflik var fakat ben ucaga binderken herhalde sira verirler diye dusundum, otobus ucagin yanina ulasti, 5 dk sonra kapilar acildi ucaktaki herkes bir anda kosmaya basladi ucaga dogru, orda zaten bende hemen isin farkina varip bende kostum ve esim ve benim icin yer kaptim. Acikcasi ucaktaki yerler tam kisi sayisina esit, neden kostum bende bilmiyorum ama iste refleksle birlikte basladim : )

1 saatlik yolculuk sonrasi (pragtan) Eindhoven sehrine geldik, havaalani cok kucuk, avrupa birligi kisminda pasaport kontrolu yok. ucaktan inince kucuk bir bina bizi karsiladi. kapidan iceride valizleri aldik ve 5mt ileriden kisari ciktik. haliyle cok fazla yolcu kapasitesi yok bu havaalaninin. Kapinin onunde, daha onceden kontrol edip baktigim otobusu beklemeye basladik, Bilet aldik, biletci bey gayet yasli birisiydi. Ingilizce biliyordur dusuncesi ile, bilet rica ettim, tabiyki tipik bir hollandali olarak cok guzel bir aksan ile nereye ve ne zaman gitmek istedigimizi sordu.

Hotel sehir merkezinde idi, otobusle belirli bir noktaya geldikten sonra inip yuruduk. gayet sirin ve temiz bir hotel, altinda restorant, market gibi seyler mevcuttu, tabi cek cumhuriyetinin ekonomisi ile karsilastirildiginda ucuk bir fark olan hollandada haliyle mcdonalds bile buraya gore 2-3 kat daha pahali. ilk gun, eindhoven i gezdik dedigim gibi kucuk bir yer, buyuk binalar yok, evler genelde kucuk kirmizi tuglalardan olusmus. yollar genis ve guzel yapilmis, her yer bisiklet dolu, yaslidan, gence, kadindan, adama kadar herkes bisiklet ile ulasimini saglamakta. Dag yada tepeler yok denecek kadar az. bir gunu burada gecirdikten sonra ertesi gun Amsterdam a gitmek icin yola ciktik. Sabah erkenden kalkip tren garina geldik. Tren tipik avrupa modeli olan 2 katli trenlerdendi. Biletimizi alip trene bindik. Trende kontrol olmadi. Dediklerine gore karisik olarak kontrol varmis. Herkes bilet alip bindigi icin herhalde gerek gormuyorlar.
Yaklasik 1 saatlik yolculuk ardindan amsterdama vardik. Duzenli bir sehir, yine insanlar her turlu ulasimi bisikletlerle karsilamakta. Sehir icindeki nehirler (deniz baglantili) venedik tarzi bir hava vermis sehre, evler 2-3 katli, yine herkes ingilizce biliyor. Kaybolmak sorun olabilir, rahatca bulunuyor hersey fakat yinede caddeler birbine benzedigi icin kaybolabilirsiniz. fakat kucuk bur harita sorunu cozebilir. Benim telefonda gps vardi ve ayni zamanda haritayi ayirmadik yanimizdan o yuzden sorun olmadi.

Kisa kesip neleri yapmadan donmemenizi kendi acimdan soylemek isterim,

1, Bisikletlerin birakildigi, yerlede bir sure oturun, 100 lerce bisiklet oluyor surekli insanlar bisikletini kitleyip isini bitirip gelip alip gidiyor. Hosunuza gidecek, cesit cesit insanlarin bu kosusturmacasi,
2, Madame Tussauds muzesini gormeden hollandadan ayrilmayin.
3, Dangeon muzesini (daha dogrusu muze degil eglence-korku merkezini) gormeden sakin hollandadan ayrilmayin (dangeon almanya, ingilteredede bulunmakta) fakat hamile ve yaslilar lutfen gitmeyin gercekten korku dolu bir yer
4, adini hatirlamadigim yuvarlak waffle tarzi icinde karamel bulunan kucuk gofretlerden almadan donmeyin,
5, Ve muhakkat nehirlerde yat turu yapin

Simdide bir kac fotograf

Etiketler

Ynt: Amsterdam-Eindhoven gezimiz Nisan 2010

Amsterdam, tren gari civarlarindan bir kesinti, Bahsetmis oldugum, yat, daha dogrusu botlar bunlar

Amsterdam, Tren gari

Amsterdamdan bir kesinti, evlerin yapi sekli cok hos duruyor.

Eindhovenda yapim asamasindaki tuhaf sekilli bina, simdi bitirmislerdir herhalde yapimini.

Caddeler dar, bisiklerler yine her yerde, sessiz sakin bir yer amsterdam, Sehir ve insanlari olarak ben cok begendim.

Amsterdam merkezdeki tapinak

Sevgili hemşehrim, fırsat buldukça gezin e mi!... ;D Hele bu gezilerde, insanın yanıbaşında, karısı, nişanlısı, sevgilisi ya da kız arkadaşı da olursa, ooohh kaymaklı ekmek kadayıfı!...

Daha çok fotoğraf bekliyoruz... :smiley:

Cavid Sezen

Herkesin fotograf cekildigi yerde, bizim basimiz kelmi deyip bende fotograf cekiliyorum :smiley:

Acik pazarlarda mevcut, turklerin degil, hollandalilar, peynirler, salamlar acikta satilmakta.

Acilip kapanabilen kopruler yapmislar,

Hollandanin sembollerinden biri, tahta ayakkabi, ayaginiz icindeyken yurumesi cok zor. Farkli yarismalar yapmaktalar bu ayakkabilari giydirerek.

Firsat bulur iseniz sehir merkezindeki cicekciler pasajina ugramayi unutmayin, sadece bayanlar icin degil erkekler icinde ilgi cekici olabilir.

Bahsetmis oldugum Madame Tussauds muzesinden bir kesit, muze hafif tarih, geleneksel bolum ile baslayip. kisa korku bolumunun ardindan bal mumu heykellerinin bulundugu bolum ile devam ediyor. yarim gunden fazla alir gezmek o yuzden zamaninizi ona gore ayarlayin. Ben assagidaki fotografla, ne sukse yapmistim tiesto nun konserine gittim ve beni sahneye aldi diye :D tabiyki bal mumu

Buda bahsettigim dangeon, iceride 7-8 bolumden olusan ve cok guzel ses ve gorsel efektlerle yapilmis anlatimli ve canlandirmali tiyatro gibi devam eden bir bolum. 2 saatten fazla surmekte. gercekten korku dolu bir yer.

Trende Eindhoven a donerken. Yol uzerinde AJAX in stadyumunu gordum. Unutmustum Ajax in hollanda takimi oldugunu, hizli bir sekilde bir kare aldim :smiley:

gezmen' Alıntı:
Sevgili hemşehrim, fırsat buldukça gezin e mi!... ;D Hele bu gezilerde, insanın yanıbaşında, karısı, nişanlısı, sevgilisi ya da kız arkadaşı da olursa, ooohh kaymaklı ekmek kadayıfı!...

Daha çok fotoğraf bekliyoruz... :smiley:

Cavid Sezen

Abi Selamlar, Fotograflar arasinda senin yazini kacirmisim, Tesekkurler :smiley: zaman buldukca gezmeye calisiyoruz :smiley: Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.