Analogcu ile Dijilogcu Atışması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dağlarkızı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,453

dağlarkızı

''bayangezer''
Yer
Ankara
Web
www.meralpekcan.com
Az çok fotoğrafla ilgilenenler bilir..Sürekli aynı şey tartışılır..İşte nedir analog mu yoksa dijital mi (ya da dijılog bunuda pek bir tuttum :D) daha iyi çeker ya da iyidir tartışması..Alltaki dörtlükleri okuyunca insan kararsız kalıyor.. Çok süper bir şey yaa...

Edit:Valla konuyu nereye açsam diye baktım ama kararsız kaldım..Umarım doğru bir karar vermişimdir.. :D

ANALOGCU :
Parka giderim parka
Makinam Nikon marka
Senda dijital aldın
Dahilmi oldun çarka

DIJILOGCU:
A4 Printerim var
Fotoşop’ta bilirim
Sen filmi yıkamadan
Ben basarda gelirim

ANALOGCU:
Yalı giderim yalı
Elimde fındık dalı
F4’ümün yanında
Methetme dijitalı

DIJILOGCU:
Basma ıslak yerlere
Çamurlara batarsın
Vereyim bi dijital
Beğenmezsen atarsın

ANALOGCU:
Yağmur yağdı dağlara (( :D ))
Seli akıyor seli
Yaratamaz filimlen
Dijitalin pikseli

DIJILOGCU:
Masa üstünde elma
Kestim ondan bir dilim
Satmayacak yakında
Fotoğrafçılar film

ANALOGCU:
Makinanda kusur çok
Bak da herkes bilmesin
Belleğinden üçbin poz
Bir anda silinmesin

DIJILOGCU:
O kadarda kolladım
Objektife kondu toz
Övündüğün F4’ün
Çektimi hiç elli poz

ANALOGCU :
Saat onbir suları
Ata taktım yuları
Gördüm piksellerini
Sanki posta pulları

DIJILOGCU:
Ne keyiftir ne keyif
Hata varmıdır bilmek
Bi düğmeye basmadan
Çektiklerini görmek

ANALOGCU:
Rafta duran bakırlar
Yoğurdun tasımıdır.
Fotoğraf görüntüsü
Yapboz tahtasımıdır

DIJILOGCU:

Bende yanık poz yoktur
Bakar bakar silerim
Filmi yananlara
Bir yerimden gülerim.

ben bir dijilogum..Gerçekten okurken karnıma ağrı girdi..

Etiketler

Ynt: Analogcu ile Dijilogcu Atışması

Bencede yol..Pinhole kullansınlar sonra konuşalım.. :p Söz açılmışken çok anlayabildiğim bir şey değil Pinhole aslında..Çok zor ve zahmetli..Gerçi geçen nette pinhole örneklerini gördüm de bir an bir çılgınlık edip deneyesim geldi.. :p

Sözler bu kadar mı güzel olur :smiley: Bir yerlerde bunun laz versiyonunu okudum. Olaya direk bir bakış atmışlar mısralar ile :smiley:

pinhole'a meraklı olanlar varsa Ahmet Selim Sabuncu'nun galerisini gezebilirler
http://www.pinhole-photo.com/index.php?cat=gal
kendisi aynı zamanda Ankara'da iğne deliği fotoğraf atölyesi düzenlemektedir.

bunun dışında belki bilenler vardır ama, her sene 27 nisan günü pinhole photography day düzenlenir. dünya çapında 27 nisan günü iğne deliği yöntemi ile çekilmiş fotoğraflar http://www.pinholeday.org/ adresine yüklenir ve her sene için ayrı bir galeri oluşturulur.

bu arada analog makinada çekim yapan ünlü bir fotoğrafçının, denemek için dijital makina aldığında ve kalan poz adedini 1000 olarak gördüğünde yaşadığı şoku, anlatışını unutumam :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR