Ankara - 20 Mart 2011 - Gene Şehirden Kurtulmaca

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 491
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,096

20 Mart Pazar Günü Nereye Gidelim

• Kullanılan toplam oy
    29
Ynt: Ankara - 20 Mart 2011 - Gene Şehirden Kurtulmaca

ben daha yenı gordum burayı

bende takıpedeyım barıı

Etiketler

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Bir kafa karıştırmaca da benden olsun ama bu haftadan sonraki etkinlikler için olsun
Ankaraya toplamda 64km mesafede bir yer var, yolun 55km lik kısımı asfalt yol, daha sonra 12km kadar toprak-çamur yolda gidip etkinlik alanına ulaşılıyor,
bu alanda bulacaklarınız
- çam ağaçları, piknik yapmaya uygun yerler var masa sandelye yok
- ağaçlık alanı yaklaşık 400m geçtikten sonra off-road için uygun zemin var
- zemin kil ve kum ağırlıklı aralıklı ve belirgin batma derinliği 25-35 cm olan çamur var
- 4 adet 45-60 derece aralığında 35-70 metre tırmanma mesafesi olan rampa var
- bol miktarda 35-45 derece aralığında tırmanma mesafesi 7-12 metre olan rampa var
- 1 adet tahmini 2.500 metre mesafede zemini kum ve çakıl su seviyesi 0-7 aralığında derinliği 150cm olan dere yatağı var
- piknik alanından yaklaşık 2.000 metre mesafede tek yalaklı suyu içilebilir çeşme var (bu çeşmenin 5 litrelik kabı doldurma süresi 6 dakikadır)
- bitki örtüsü piknik alanında çamlık ve 70cm yüksekliği olan çalılıktan oluşuyor,
- dere yatağı ve çeşme civarı 70 -150 cm yükseklikte dağınık çalılıklardan ve engebeli araziden oluşuyor
- çeşmeye 3.000 metre mesafeede bir gölet mevcut, ancak buraya yolu kullanmadan gitmek her babayiğidin harcı değil
- yürüyüş ve piknik için uygun
- çoluk çocuk gitmek için uygun
- off-road için uygun
- gidiş dönüş 20 litre, azmak için de 10 litre, toplamda 30 litre yakıtla buraya gidilir
meraklı arkadaşlar tavşan tilki görebilir, fosil arayabilir
vay be turizm rehberi gibi oldu ...

metın abı neresı burası buraya ugrayalım bı ara kayıflı bı yere benzıyo

bence de burası iyiye benziyor, değerlendirmek lazım derim.

mfthk' Alıntı:
aslında kalkmıştım, yarın mahkemeye sunmam gereken bir evrakı mail atmak için konuya devam edildiğini gördüm.

yaşım 28, dakkasında tabi ki dönmedim. uzun zamandır arazi araçlarını inceliyorum. öğrencilik döneminde impreza ile baya bir uğraştıktan sonra motorsiklete geçiş yapmış biri olarak 7 8 aydır arazi araçları konusunda inceleme yapıyorum. ancak şu aralar işlerimin de el vermediğini düşünürsek fazlaca mesaim henüz olamadı :smiley:

xj ile başlayan merakım acaba zj mi olsun, yok yok disco II olsun, hayır yaw disco I olsun, defender mi acaba? olmuşken vx80 olsun, ama ilk etapta fazla para harcamayayım vitara mı alayım, rrc ler diğer tarafta vs vs derken liste uzadı gitti.

tekrar iyi geceler,
fatih..

Fatih, ne olursa olsun içine sinsin.... ;D

Hayırlısı neyse olsun... Araç felan bakacağında ulaş bana, her türlü yardım eder, ekpertiz felan yaparız....

Selamlar...

s3lami' Alıntı:
Alp isterseniz buraya kadar gelin kar ve çamur herşey var bizde.

Valla selami süper olur ama arkadaşlar uzak dermiki, genelde yakın olsun diyorlar...

Sizin oraya kamplı gelelim.... ;)

ssarp' Alıntı:
Selam arkadaşlar, bende gezinize katılmak istiyorum,
bişi sormak istiyorum,
Aracım GC Zj 5,2
aracımı hazırlamam tamamlanmadı,yükseltme yaptım, sepet yaptım ama en önemlisi lastik bulamadım, vinç takamadım.
lastik olmadığı için gezide problem yaşarmıyım, eğer çamur llastiğimin olmaması problem olursa gelemeyeceğim.

Hoşgeldin Serhat...

Bu gezide agresif lastik gerekmeyecek gibi.... :smiley:

Bulabilrsen GY DuraTrac tavsiye ederim... İstersen İstanbulda bi abimiz var, ne istersen sorarız, ulaş bana...

ssarp' Alıntı:
235.85.15 veya buna benzer ebatta olabilir. Cooper STT veya FEDERAL MT olabilir.
Nereden temin edebilirim peki bu lastikleri.

Yükseltme ile o ebatlar küçük bence....

Fedaral Bilallerde olacaktı ama tarihine iyi bak...

Stt her koşulda çok iyi ama Dura Trac' ı daha çok beğendim ben...

Agrasif sıralaması: 1)Silverstone Extreme 2)Federal

Asfalttada iş görür sessiz Mt sıralaması: 1)Good Year Dura Trac 2)Cooper Stt 3)Kumho KL71 derim...

Bulamazsan İstanbul CDM abimize soralım...

ssarp' Alıntı:
şimdi konuştum, gelinirse dahada yardımcı olabileceklerini söylediler.
235/75/15 Cooper STT 310 TL dediler.
39,5/15 Cooper S/T ye 295 dediler.

Neeee..... 39.5 mu ??? Ne yaptın sen yav, 10" mi yükselttin ;D

Şaka bi yana, 30 9.5 15 demek istedin heralde... eğer yükseltmen 2" ise sağlıklı şekilde takabileceğin en büyük ebat budur...
295Tl uygundur, tarihi 40-09 dan daha eski olmasın...

Rafta eskimiş lastiği eritmeye çalışır, ucuz veririler, dikkat....

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Mustafa Bey bütün gezilere ailecek katılabilirsiniz,
liste son halini aldığında ailesi ile gelenler yanına not düşüyor, bu aşamada da kontrol edip karar verebilirsiniz,
sizin Alp ile özellikle aynı etkinlikte olmanızda fayda :D var, batma konusunda iyi çalışmaları var,
adam ortalıkta yok cevap hakkı doğdu şimdi, nasılsa yazar bir şeyler ...

Metin abi bu sefer uslu durcam ;D kesin ;D

mserdemir' Alıntı:
metın abı neresı burası buraya ugrayalım bı ara kayıflı bı yere benzıyo

Arkadaşlar, burasının sonraki zamana kalması gerekiyor.... Söylerim nedenini bi ara...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR