Ankara Gezenbilir Grubu İncek Off-Roadu (12 Ekim 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdane gül Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,369

Etiketler
Ynt: Ankara Gezenbilir Grubu İncek Off-Roadu (12 Ekim 2009)

Buda İncek Erkekler off-road u ;D

th_101_6109.jpg
th_101_6110.jpg

Parkur gayet güzel pilot da fena değil gerçi az kalsın geri kaçıyordu ama pedala hakimiyetin iyi olduğunu hissettim. birde böyle yerlerde araçları aşağıya doğru indirirken zemine pat diye sertçe vurulmamasını tavsiye ederim. eskimiş bir otomobil ustası olarak sizin hissedemeyeceğiniz şase ve kasada eğrilmeler olabilir diyorum çok düzeltmişliğim varda . daha sonra kapı ayarına çok sık gidebilirsiniz. araçları ve sizleri düşündüğümden yazıyorum. aksi halde bir seferberlikte bunların çok daha fazlasını yapacağınızdan hiç kuşkum yok.
saygılar ve kolaylıklar dilerim.

seyyah-34' Alıntı:
Parkur gayet güzel pilot da fena değil gerçi az kalsın geri kaçıyordu ama pedala hakimiyetin iyi olduğunu hissettim. birde böyle yerlerde araçları aşağıya doğru indirirken zemine pat diye sertçe vurulmamasını tavsiye ederim. eskimiş bir otomobil ustası olarak sizin hissedemeyeceğiniz şase ve kasada eğrilmeler olabilir diyorum çok düzeltmişliğim varda . daha sonra kapı ayarına çok sık gidebilirsiniz. araçları ve sizleri düşündüğümden yazıyorum. aksi halde bir seferberlikte bunların çok daha fazlasını yapacağınızdan hiç kuşkum yok.
saygılar ve kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederiz , ama hertarafı yerden göğe muhafaza, toprak çarpmasıyla ezilmeyecek kadar sağlam, ayrıca arkada çeki demiri var bu tip pozisyonlarda yavaş inerseniz askıda kalıyor . ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Teşekkür ederiz , ama hertarafı yerden göğe muhafaza, toprak çarpmasıyla ezilmeyecek kadar sağlam, ayrıca arkada çeki demiri var bu tip pozisyonlarda yavaş inerseniz askıda kalıyor . ;D ;D
S.n Yavuz bey ufak bir yanlış anlama olmuş sanırım bakın ben işte o muafazalar ile birlikteki alınan darbeden söz ediyorum. bütün o muafazalar ile birlikte yere sert iniş aracın genel dengesinin bozulmasına yol açabilir biz buna peşlenme diyoruz.
Diğer askı konusu ise haklısınız ama bunun burnu yere sert düşürmekle pek ilgisi yok.önü yere yavaşça indirdikten sonra araca daha henüz eğimli iken hız verebilirsiniz.
ayırca sert düşüşle aracın bir çok şeyleri de büyük sarsıntı geçirebilir. (motor kulak takozları ,röle,beyin,v.s. v.s. şeyler)
Beni araçların etkilendikleri olumsuz durumlar ilgilendiriyor, sizi ise offroad kısmı. tecrübelerim yıllarca sayısını bilemediğim başka ustalar tarafından onarmak isterken bozulmuş araçlar yapmaktan geliyor.
saygılar

çağlar' Alıntı:
kemal beye katılıyorum.

Ufuğun açtığı 90 derecelik çukurları görsen fikrin değişirdi ;D oradan yavaş falan inilmez ıslak kaygan çamur la 38 lastiğin açtığı ize iniyor , Şasili araçlar böyle yumuşak toprak darbelerinden etkilenmez, şasisiz muhazfazasız, HD helezon ve amortisör olmadan , bağımsız akslı araç oradan zaten inemez ;D ;D

Hımm demek öğreneceğim çok şeyler varmış mesela meslektaşlarımın kazanacağı rızka karışmamak gibi :D :D ;D

kemal bey size ve düşüncelerinize saygım sonsuz,, kızmayın bize lütfen...

ama yorum yaptığınız konu (aslında haklı ve doğru bir yorum ) off road ..
yorum yaptığınız şahısta 44 inç lastiğe kafa yoran, aracın hertarafını SERT ARAZİ şartlarında kullanmak niyetiyle hazırlayan veya hazırlamaya çalışan yavuz arkadaşımız.

yani esas amaç çamura gireyim ,kayaya tırmanayım, arazi aracımla tereddüt etmeden her coğrafyada gidebileyim.
kısaca istekler,zevkler ve amaç bu doğrultuda olmasaydı, alırdık bir caravelle içinide yaptırırdık tertemiz, paşalar gibi giderdik heryere..
lastik gürültüsü ,kilit takırtısı, şnorkelden su kaçtımı acaba gibi sorunlarımız olmazdı..

yani bizimki pek akıllı işi değil..

selamlar, saygılar.

Çağlar bey ben kızmadığımı yazımın sonunda ki ifadem ile belli etmeye çalıştım ve aşağıdaki imza yazımda buna en iyi örnektir.
Ayrıca gezenbilirin ruhunu okurken bir forumda aynen şöyle deniliyordu : doğaya ve araçlarımıza en az zararla hareket etmemiz gerektiğini bize anlatıyorlardı. bende bu ahval üzre size 40 yılımın tecrübesini aktarmaya çalışmak istedim. yoksa özgür yaşam hepimizin hakkı takii kazancımız buna el verdiği sürece. siz birde bir forumda otomatik şanzuman ile olan görüşlerimi okusaydınız.
Amaç faydalı olmak elimizdeki bilgileri paylaşmak. saygılar
KEMAL

Arkadaşlar, 13 Kasım cuma akşamı Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri var, konunun linkine buyrun ve hep birlikte gidelim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42645.0

Ankara grubu unutmadım sizleri, ancak bazı aksaklıklar oldu hayatımda. Dönüşüm muhteşem olacak :p :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,812
Kaydolan Son Üyemiz
ibrahim_33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR