Fevzi Hoca Balık lokantası konusunda iki not: Balıklar taze mi diye sorulduğunda Fevzi Hoca çok bozuluyormuş. Bunu da size getirdikleri çatal kaşık ambalajının üzerine yazmışlar. Bana biraz kabaca geldi. İkinci bir husus da, artık devlet adamlarıyla avamı birbirinden ayırmaya başlamışlar. Yani milletvekili, bürokrat filan değilseniz, garsonların ilgisine mazhar olmanız çok zor. Ankara'ya ilk geldiğinde heyecan veren bir mekandı. İki kez gitmiş ve memnun dönmüştüm. Ancak atmosfer biraz değişmiş gibi artık.
Bu arada Salı günü akşam yemeğinin menüsünü ele geçirdim. Sıkı durun, açıklıyorum:
Elvan kız çorbası
Ançuez ezmesi, baharatlı patates, biber yoğurtlama, Çin lahanası, fava, imroz usulü kabak,humus, beyaz peynir ve karaçay usulü patlıcan mezesinden oluşan ordör tabağı.
Ana yemek olarak bonfile soslu lungiune veya damla sakızlı süt dana kapama veya dana eskalopu melanez.
Dileyenler sushi de alabilecek.
Tatlı olarak ise:
Acıbadem talısı veya ayva tatlısı veya yalancı tavuk göğsü veya fıstıklı muhallebi veya şöbiyet, kadayıf, fıstıklı baklava, dilberdudağı, vezirparmağı dilimlerinden oluşan tatlı tabağı veya meyve tabağı.
(Zerrin gördüğün gibi beklentiyi ultra düzeyde artırdım)