KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
evet arkadaşlar .çok meşhur ve parçacı bir arkadaşımız toyota hılux e %100 kilit olmaz dedi.hiç uygulaması yok.hatta vx100 lerin bile bazılarında olur bazılarında lsd olur dedi.evet yapan, kullanan, uygulayan arkadaşlardan bilgi ve deyeyimleri rica etsek..ustamız haklımı ...hılux e %100 kilit olur mu olmaz mı?
Ynt: Ankarada Meşhur Bir Ustayı Aradım Hillux e % 100 Kilit Olmaz Dedi
Selam Fahri Abi,
yapılırsa olur..neden olmasın? tabi her modifin birtakım getirilerinin yanında zararlarıda olacaktır..
kullanım amacı,zemin vs..her parametreyi dahil etmeliyiz..
Şimdi,araçlarımız pick-up ve arkaları göreceli hafif..
%100 kilitli kullanımlarda,savrulmaya meyilli arka düzen tamamen agresifleşecek..Ustamızın da ''olmaz'' demesinin sebebi büyük ihtimal bu..
Yanlız, Recep Abi (fişşek) önceki Hilux'ünün arka LSD'sini bir takım muamelelerle %100'e yakın hale getirdiklerinden bahsetmişti..Tabi direk kilitli gibi olması beklenmesede yinede denenebilir bir aksiyon diye düşünmekteyim ve en kısa sürede icraata geçeceğim.. ;D
%70 lsd için 500tl diyor.lsd kilit önceki aracımda vardı pek işe yaramıyor.çamurda karda yada lastik havaya kalktığı durumlarda yokmuş gibi...meşhur usta tehlikelerden ve zararlarından dolayı olmaz demedi öyle bi anlattıki sanki %100 kilidi ilk defa duymuş gibiydi.
endüstri' Alıntı:
%70 lsd için 500tl diyor.lsd kilit önceki aracımda vardı pek işe yaramıyor.çamurda karda yada lastik havaya kalktığı durumlarda yokmuş gibi...meşhur usta tehlikelerden ve zararlarından dolayı olmaz demedi öyle bi anlattıki sanki %100 kilidi ilk defa duymuş gibiydi.
Şöyle bir detay var:
Pickuplara %100 otomatik devreye giren kilit takarsanız ciddi tehlike yaratıyor(muş). Arkası haifi olduğu için.
Ancak ARB gibi manuel kontrollü bir %100 kilit takarsanız tabiki olur. Aslında usta doğru söylemiş.
amerikada adamlar hıluxlara herşeyi takıyorlar. Orjinal ekipmanda yoktur ama yan sanayii ekipmanlarda vardır. Lockright, powertrax, arb..... birçok markada olmalı. Şimdi bakacağım internetten.
Siz Hakan Atamanı aramışsınızdır, o da orjinalci olduğundan ve yan sanayi aksesuarlardan anlamadığı için Hiluxta yok demiştir. (Ki Hiluxta orjinalde yok gerçekten, LSD var) ARB takarsanız sorun olmaz, Ama LockRight gibi otomatik %100 takarsanız ilk yağmurlu virajda uçarsınız.
umutcelikel' Alıntı:
Siz Hakan Atamanı aramışsınızdır, o da orjinalci olduğundan ve yan sanayi aksesuarlardan anlamadığı için Hiluxta yok demiştir. (Ki Hiluxta orjinalde yok gerçekten, LSD var) ARB takarsanız sorun olmaz, Ama LockRight gibi otomatik %100 takarsanız ilk yağmurlu virajda uçarsınız.
[/quot/]
tumer arkadaşımız hiç sorunsuz kullandığını yazdı.yağmurlu bir günde virajda uçmak istemem ...otomatik %100 kilit lerin hepsinde böylemi..lokka düşünüyordum... ???