Ankara'ya 3 Gün Su Yok (!)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,956

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Mesajlar
2,018
Tepkime Puanı
2
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
Ankara'ya 3 Gün Su Yok (!)

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece Demetevler'de patlayan ana su borusunun tamirinin 24-36 saat arasında süreceğini, bu süre zarfında kentin tamamına su verilemeyeceğini açıkladı. Bu arada, susuzluktan kırılan Ankara'da yağmur duasına çıkılacak.

Demetevler'de, kente su aktaran borunun tamiratına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, su borusunun "boruların yıpranması" nedeniyle patladığını açıkladı.

Yetkililer, patlayan borunun tamirinin 36 saatten önce tamamlanamayacağını belirtti.

Belediye yetkilileri, onarılan borunun özel bir yapıştırıcı madde ile yapıştırılacağını, borunun kuruması için aradan 1 gün geçmesi gerektiğini söyledi.

36 saatin ardından Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarından kente su verileceğini ifade eden yetkililer, suyun İvedik arıtma tesislerine gelerek, şebekelere ulaşması için bir 36 saat daha bekleyeceklerini bildirdi.

Söz konusu kesintilerin, Ankara'nın tamamını kapsadığını ve 3 gün boyunca süreceğini belirten yetkililer, "3 gün sonra şebekeye su verilerek doyum noktasına ulaştıktan sonra, kesinti programının yeniden uygulanıp uygulanmayacağı saptanacak. Bu da tüm kamuoyuna duyurulacak" dedi.

Susuzluk yaşayan Ankara'yı ikinci kez su bastı. Dün gece saat 21.45'te Demetevler Lalegül mahallesi yakınından geçen içme suyu ana isale hattının patlaması sonucu çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı.

Ankara yağmur duasına çıkıyor

Susuzluktan kırılan Ankara'da yağmur duasına çıkılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara İl Müftülüğü'ne yağmur duası için izin verildiğini açıkladı.

Ankara'da duaya çıkılacak, ama Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu "Dua çözüm değil kuraklık için önlem alınmalı" dedi.

Bütün maddi ve fiziki tedbirler alındıktan sonra Allah'a dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, yağmur duasının bir anlamı olmadığını ileri süren insanların dini anlamda hiçbir bilgisinin olmadığını düşündüğünü söyledi.

Bardakoğlu, kişisel anlayışı ne olursa olsun insanın dine ve dindarın yakarışına, ruh dünyasına karşı anlayışlı olması gerektiğini vurguladı.
 

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,651
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

SON KONULAR



Geri
Üst