Ynt: Apple Iphone da GPS, Navigasyon Uygulaması
merhaba ugur
Programı cok cok detaylı henuz inceleyemedim ama kalite bir program oldugu hemen anlasılıyor.
evet sesli yonlendirme var, aynı zamanda 800 m sonra saga don, yada solda kal 400 m sonra sola donus var gibi uyarıları var.
sapagı kacırınca bana gore hızlı sekilde rota hesaplıyor. rota hesaplamasında ekonomik, hızlı, kısa gibi seceneklerin var ve calısıyor. ben ekonomik olarak kullanıyordum, ankarada ivedik e istanbul yolundan goturuyordu, bir gun kısa yı deneyeyim dedim, demetevlerin icine soktu beni arife gunu herkes alısverise cıkmıs, pazar ın oldugu yerde kitlendik 20 dakikakada gittigim yere 1,5 saatte gittim. ama dogru diyor 15 km 9 km oldu
gezdigimiz yerleri , rota anlamında klasorleyebilyor mu onu henuz deneyemedim, neredeyim den isaretleyip favorilere eklemek gittigin yerlere ad vererek mumkun, surekli enlem boylam, altimetre gibi verileri alabiliyorsun.
ingilizce kullanabilrisin ama zorunlu degil turkce menu var, tamamen turkce oluyor.
urunu kurdugundaki standart halinde senin nerede oldugun bilgisini direk gps den alıyor, acık havada arazide isen cok daha sorunsuz calısıyor. ancak dar sokak araları cok kapalı bir hava yada ev gibi bir yerde isen gps uydusundan senin yerini alamıyor. sinyal zayıf diyor ve uydu sinyali arıyor. menude boost olarak gecen bir sekme ye tıkladım ve normalde kesinlikle sinyal almadıgı evimimde anında 1-2 sn icinde yerimi buldu. bu boost dedigi olay, eger mevcut baz istasyonlarının cekim alanında ise, kısa surede senin yerini bu baz istasyonlarından belirlemesi olayıymıs. sehir icinde boylece kısa surede, yada kapalı havalarda yerini bulman kolaylasıyor. ancak asıl olayı baz istasyonlarının kapsmaa alanı dısında da gps den sinyal alaması zaten. bunuda sen secebildigin icin sorun olmuyor.
Cadde adı girdikten sonra kapı numarasını tanıamdıgı caddeler oldu, mecbur numaraları takip ederek buldum gideceim adresi. bunun dısında eksigini goremdim.
dedigin gps motiın ratingleri iyidi, bende indirdim gecen aylarda. ancak program bir tek antalyada calıstı. anakrada acıyorum, sinyal buluyor bulamıyor verim alamadım. daha cok acık arazi icin gibi. sehir haritası falan yuklu degil sanırm. basladıgın yerden dag tepe yerlede, kac km gittim cıkıs yaptıgım yone nereden donerim gibi bir kullanımı var sanırm.
iphone 3g de bu sekilde birde onceki model gps donanımı olmayan var sanırm, onda baz istasyonlarının olmadıgı yerde gps uydusundan sinyal almaz sanırm.
selamlar.
ugur.