Apple Iphone da GPS, Navigasyon Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,034

usas

Kamp I
merhabalar,

bilgi paylasmak istedim. iphone 3 g ye, apple store da igo gps programını 119 usd ye 1 ay once indirdim. tum avrupa ve turkiye dahil 1,5 gb civarı bir download u var.
kapalı havalarda zayıs sinyal bir kac kez rahatsız etti ama, bunun dısında sehir icinde sinyal bulma hızı, haritadaki arayuzun kisisellesebilmesi ve kullanım kolaylıgı cok cok memnun etti.
daha once asus p535 de destinator 6 kullanmıstım, arada cok fark var, igo bayagı iyimis. garmin yada diger marka gps lere gore bir fark hissedemedim. ozellikle destek al derseniz baz istasyonları kullanıyor ki bu durumda, kapalı yer ev dahil olmak uzere, kapalı hava fark etmiyor ve gps uydu aramadıgı icn 15 sn gibi bir zamanda yeriniz gozukuyor.

kısaca her kurusuna deydi...
selamlar.

Etiketler
Ynt: Apple Iphone da GPS, Navigasyon Uygulaması

Ben de Iphone kullanıyorum, sadece "maps" uygulaması bile iş görüyor.
Haftasonu kaybolmamızı engelledi.
Fakat şehir dışında bu uygulama ne kadar başarılı olur, tartışılır.

Dogru maps uygulmasıda oldukca basarılı, baz istasyonlarından bu veriyi aldıgı icin o an ekrana gelen harita, konumunuzun gosterilmesi, internet uzerinden veri akısı yapıyor. standart bir internet paketiniz yok ise ve cok sık kullanırsanız fatura da artıs olacaktır.

bence maps yetiyorsa , kesinlikle igo almamak lazım. Ama 300, 500 usd lik bir cihaz dusunuluyor ve iphone kullanıcısı yada olmayı dusunuyorsanız igo yu da degerlendirmek lazım. iphone da balık haritası, deniz gps i gibi yan programlarda oldugu dusunulurse, bir cok aleti tek bir cihazda birlestirme sansınız oluyor.

igo da, harita zaten iphone a indrildigi icin baz istasyonundan destek almasını isteseniz bile sadece minimal bir alıs veris oluyor.

igo da cok kucuk trik ler var, mesela adres bulurken, otomatik tamamlaması ve sehir adından sonra cadde adı yazarken sadece olası harfler aktif digerler pasif oluyor, tuslar arasından aradıklarınızı bulmak cok kolaylasıyor.

sonrasında, 3 adet kullanım tipi yapabiliryosnuz, arazi tasıtı, insan , bisiklet olarak sectim. sectiginiz profile gore ekranda arazi tasıtı, insan yada bisiklet grafigi olarak yeriniz gozukuyor. maps de nokta oldugu icin cadde de dururken actıgımda yonumu anlayamamıs, ilerlemek zorunda kalmıstım mesela.

Uğur arkadaşım, bu uygulamadaki edindiğin tecrübeleri aktarmaya devam edebilirsen memnun olurum. 1 Magellen XL, 1 Navturk kullanmama rağmen, kullanım kolaylığı beni memnun ederse bende indireceğim. ben 2-3 $ civarı olan GPS MationX uygulamasını indirmiştim. G.Maps'in 1 adım önünde sadece.

Şehir içi uygulamasında yönlendirme var mı ?

Sapağı kaçırınca yeniden hesaplıyor mu ?

Gezdiğiniz yerleri klasör yapıp daha sonra kullanmak için saklayabiliyormuyuz ?

Madem dahili hafızadan bilgi aktarıyor, kırsalda baz istasyonunun çekmediği yerlerde, uydu bağlantısı ile veri alış-verişine devam edebiliyor mu?

Bu arada menülerde ingilizceye fazla ihtiyaç oluyor mu ? :(

Selamlar.. :smiley:

merhaba ugur

Programı cok cok detaylı henuz inceleyemedim ama kalite bir program oldugu hemen anlasılıyor.

evet sesli yonlendirme var, aynı zamanda 800 m sonra saga don, yada solda kal 400 m sonra sola donus var gibi uyarıları var.
sapagı kacırınca bana gore hızlı sekilde rota hesaplıyor. rota hesaplamasında ekonomik, hızlı, kısa gibi seceneklerin var ve calısıyor. ben ekonomik olarak kullanıyordum, ankarada ivedik e istanbul yolundan goturuyordu, bir gun kısa yı deneyeyim dedim, demetevlerin icine soktu beni arife gunu herkes alısverise cıkmıs, pazar ın oldugu yerde kitlendik 20 dakikakada gittigim yere 1,5 saatte gittim. ama dogru diyor 15 km 9 km oldu :smiley:

gezdigimiz yerleri , rota anlamında klasorleyebilyor mu onu henuz deneyemedim, neredeyim den isaretleyip favorilere eklemek gittigin yerlere ad vererek mumkun, surekli enlem boylam, altimetre gibi verileri alabiliyorsun.

ingilizce kullanabilrisin ama zorunlu degil turkce menu var, tamamen turkce oluyor.

urunu kurdugundaki standart halinde senin nerede oldugun bilgisini direk gps den alıyor, acık havada arazide isen cok daha sorunsuz calısıyor. ancak dar sokak araları cok kapalı bir hava yada ev gibi bir yerde isen gps uydusundan senin yerini alamıyor. sinyal zayıf diyor ve uydu sinyali arıyor. menude boost olarak gecen bir sekme ye tıkladım ve normalde kesinlikle sinyal almadıgı evimimde anında 1-2 sn icinde yerimi buldu. bu boost dedigi olay, eger mevcut baz istasyonlarının cekim alanında ise, kısa surede senin yerini bu baz istasyonlarından belirlemesi olayıymıs. sehir icinde boylece kısa surede, yada kapalı havalarda yerini bulman kolaylasıyor. ancak asıl olayı baz istasyonlarının kapsmaa alanı dısında da gps den sinyal alaması zaten. bunuda sen secebildigin icin sorun olmuyor.

Cadde adı girdikten sonra kapı numarasını tanıamdıgı caddeler oldu, mecbur numaraları takip ederek buldum gideceim adresi. bunun dısında eksigini goremdim.

dedigin gps motiın ratingleri iyidi, bende indirdim gecen aylarda. ancak program bir tek antalyada calıstı. anakrada acıyorum, sinyal buluyor bulamıyor verim alamadım. daha cok acık arazi icin gibi. sehir haritası falan yuklu degil sanırm. basladıgın yerden dag tepe yerlede, kac km gittim cıkıs yaptıgım yone nereden donerim gibi bir kullanımı var sanırm.
iphone 3g de bu sekilde birde onceki model gps donanımı olmayan var sanırm, onda baz istasyonlarının olmadıgı yerde gps uydusundan sinyal almaz sanırm.
selamlar.
ugur.

Teşekkürler Uğur bey. Verdiğiniz bu detaylardan sonra programı indirmeye karar verdim. İndirdikten sonra tekrar bilgi alışverişinde bulunabilirsek sevinirim. 2. nesil gps modüllü Iphone kullanıyorum.

Ben tesekkur ederim, umarim memnun kalirsiniz.
Selamlar
Ugur

İşlem gerçekleşirken hatta kopma oldu. Kredi kartımda ise 119.90 $ çekildiğinin uyarısı bankadan zaten gelmişti.
iTunes'ın Applications bölümünde ise haliyle kısa yol yer almıyor. Her ihtimale karşı Sync yi denedim. Telefonuma igo gelmedi.
Tekrar baştan satın almak istediğim zaman, beni algılar mı, yoksa karttan bir daha mı çeker ? Denediğim zaman sanki işlemi tekrar baştan yapacak ve ödeme alacakmış gibi algıladım.

Sizce ne yapmalıyım ?

Sorumun cevabını turkcell müşteri hizmetlerinden öğrendim.
iTunes indirilen programı 5 kez aynı ID numarasına ücretsiz indirilmesine izin veriyormuş. Tekrar başlattım :smiley:

cevabım geckmis, neyse ki probklem yokmus sevindim.

İphone da benimde tam anlamayamadıgım bir kısım o, bilgisiayarınızda 5 kullanıcı adına kadar izin veriyor. ancak ben sanırm 3 u doldurdum. bu 3 kez indirdim anlamında degil. pc ye verdigim isim dolayısı ile kutuphanenin ismi oluyor, pc yi formatladıgımda isim degismis, mesela once x pc iken, sonra y pc demisim. hatta birinde owner olarak kalmıs. dolayısı ile kutuphane adı degismis. i phone da bu uygulamalar var oldugu icin pc formatından sonra senkronize ettigimde i tunes kutuphaneyede bu uygulamaları kopyalıyor. o sırada bana bir not iletti, 3 hakkınızı kullandınız falan gibi. 5 ayrı pc de kullanıp senkornize ediyorsun gibi bir sey sanırm. yoksa 120 usd verdiniz urunu aldınız aksilik sure geldi tekrar indirmek zorunda kaldınız ve 6. da tekar satın alın demesi bana garip geldi. Aynı ID ile olunca boyle bir sınır var ise dikkat etmek lazım gercekten... cunku insanın 10 sene kullanacagı programlar da var...

selamlar.

Haklısınız. Aynı ID için kısıtlıma mantıksız. Örneğin 2. seferi tam olarak indirdi. Yani %100 indirdi ve tekrar dondu. :( İlk kez karşılaşıyorum bu tür bir problemle. Şimdi 3. yü deniyorum. Vay halimize. :smiley:

malum 1,5 gb civarı bir download u var, dsl baglantınızda bir sorun olabilr mi ornegin sprinter ın takılı oldu yer yada takılı olmaması gibi bir durum var ise, cok kısa gidip gelmeler olabilr, web de gezerken cok fark edilmesede uzun downloadlarda fark ediliyor. birde bence sizin endiseleneceginiz bir nokta yok, 10 kez de donsa hak verir diye dusunuyorum, cunku siz tam olarak indirip, i phone a transfer etmemis oluyorsunuz. benim bu sınırlamadan anladıgım indirilmis bir sekilde sistemin cokmesi ile kaybedilmis programın bastan indirilmesi gibi oldu. tabi yoruma acık, dogrusunu kesinlestirmek lazım. yanlız o kutuphane ismi olayı onemli dedigm gibi 3 kez pc formatladım farklı adlar vermisim, 2 hakkınız kaldı 3 pc de i phone kullanıyorsunuz falan gibi bir uyarı verdi bana. halbuki hepsi aynı pc ...

Daha önceki 2 denememde, IPhone'u modem olarak (bağlantı kablosu ile) kullanmıştım. Şimdi evde ADSL ile deniyorum. Bu arada 3 Gb ta yakın I Phone internet bağlantı hakkım gitti tabiiki :(
3G bilgisayarda tatmin edici hızda :smiley: IPhone da ise pek fark edemedim.

Speed test adinda ucretsiz bir uygulama var apple store da. Ben indirdim net hizini olcuyor.
Edge de 0,22 Mbps civari
3 G de. 0,80 Mbps civari
Adsl de ise 1 Mbps civari hiz ile download ediyorum.
Turkcell diyor ki 7,2 Mbps hizi sunuyoruz test de ettik ancak iPhone 3,6 Mbps ye kadar kullanabiliyor diyor. Benim bulundugum bolgeler icinki Baskent merkezde otuyorum bu veri tamamen yalan. Su an evdeyim mesel 3 g celmiyor.
4 gb lik Aylik paket icin 40 tl olarak satin almistim. Bi cekip bi cekmeyen 3 g ile ugrasamam. Bu 4 gb yi kapattirip 100 mb 9 tl paketine gecicem. iPhone da bir ilginc 10 mb uzeri dowloadlari 3g yada edge den yapmiyor. Kablosuz ag yada benzer ag yani Adsl istiyor. O halde nasil bitirecegim ayda 4 gb yi. Acaba benmi yapamadim.

arkadaşlar öncelikle bilgi paylaşımlarınız ve duyarlılığınız için tsk.ederim. baştan bu yana bahsettiğiniz igo programında yada benzeri bir programda deniz haritası ve gittiğin yeri kaydedip bir dahaki sefere o yeri bulmak için kullanma gibi bi özellik varmı. mesajımı dikkate alırsanız çok sevinirim. nete çok fazla girme imkanım olmuyor mail adresim thelastefe@windowslive.com bilgilendirirseniz sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR