Araba Ile Avrupa Tur Hazırlığı (nisan-mayıs 2017)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kumita45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,692
Merhaba bu yaz biz de Balkan turu düşünüyoruz aracımızla.Geçen yaz yaptığımız Avrupa turundan sonra Balkan ülkelerine gitmeye karar verdik.Almanya ve Hollanda'da gecen yaz daha çok zaman geçirmiştik.Yollarda giderken ve gelirken hiçbir sorunla karşılaşmadık.Bu sene rotayı Kapıkuleden çıkış yaparak Üsküp,Ohrid,Tiran,Budva,Kotor,Dubrovnik,Mostar,Spli.Opatija,Bled,Zagreb'den sonra dönüş yapmayı düşünüyoruz.Yunanistan'a uğrayıp uğramamayı karar veremedik.Uzun yol bizi zorlamaz geçen yaz 12.000 km yol yaptık bu sene sanırım yarısını yaparız.Sizin fikirlerinizi de alırsam belki farklı bir rota çizebiliriz.Aslında sadece Avusturya ve Macaristan tarafına gidip komple bu ülkeleri mi gezsek karar veremedik.Geçen yaz buralar çok hoşumuza gitti ama fazla gezemedik.Balkan ülkelerini de görelim istiyoruz:smiley:Açıkçası kararsısız
@HasanKardil bey merhaba rotanızı inceledim hatta aşağıda fotoğraflarını paylaşacağım gayet güzel ve başarılı bir rota, benim size naçizane tavsiyem kapıkuleden çıkıyor ve aynı kapıdan tekrar giriyorsunuz aynı yolu yani Sofya İstanbul arasını tekrar ediyorsunuz, gerçi gördüğünüze eminim ama yinede farklılık olmasından dolayı rotanızı İpsala'dan başlatıp Selanik'i rotaya ekleyerek devam ederseniz sadece 12 km. yolunuz uzuyor, eğer görmediyseniz Mostar'a kadar gitmişken 130 km. mesafedeki Saraybosna'yı mutlaka görün 1 gün yeterli olur, aynı zamanda Blagaj'da Alperenler tekkesine ve Mostar-Split istikametinde Kraviçe şelalelerine mutlaka gidiniz, ayrıca youtube da bir kanalım var çok amatörüm henüz ama balkanlar ile ilgili biraz video paylaştım ve devam edeceğim (araç kamerasından yol görüntüleri vb) inceleyebilirsiniz belki faydalı olabilir diye söylüyorum, balkanlar mı orta Avrupa mı demişsiniz, gezi planlarımızdaki yazımı görmüşsünüz gerçi ama biz orta avrupayı uçak + araba olarak gezmeyi tercih ettik, yine dönüşümde paylaşımlarda bulunacağım tercih sizin.

11
12
13

Video: https://youtu.be/6XhAbUiZoTA
 
Son düzenleme:

Etiketler
Teşekkür ederim bilgileriniz için fakat ailece balkan turuna pek ısınamadık.Sanırım bu sene Macaristan,Avusturya,Çekoslovakya,Almanya ve oradan Hollanda'ya geçicez.Bildiğimiz yollar sadece Prag tarafına ilk gitmiş olacağız.Kapıkuleden çıkıp Badapeşte ve Viyana'da ikişer gün konaklayıp Pragtan Hamburg tarafına geçip son olarak Hollanda'yı gezmeyi düşünüyoruz.Şimdi otel araştırmalarına başladım;)
 
Son düzenleme:

neden kredi kartı kullanmamaya özen gösterdiniz. Kredi kartı kuruşu kuruşuna daha sağlam değil mi
 

neden kredi kartı kullanmamaya özen gösterdiniz. Kredi kartı kuruşu kuruşuna daha sağlam değil mi


Şu ana kadar gittiğim her ülkede kredi kartı kullanarak alışveriş yapabildim. Master ya da Visa farketmez ikisi de dünyada çok yaygın kartlar. Sadece American Express kartınız varsa o biraz sıkıntı, çünkü onun post cihazı her mağazada olmayabiliyor. O sebeple American Express kartına güvenip yola çıkmayın.

Eğer kredi katınızın ekstresi sadece TL olarak geliyorsa dünyanın neresinden alışveriş yaparsanız yapın harcamanız kartınıza TL olarak yansır. Mesela ABD’ye gittiniz. Aldığınız ürün 100 USD idi. Bunu ekstrenizde TL olarak göreceksiniz. Ama tabi burada döviz çevrimi yapılırken banka hep kendine yontacağı için kurdan zararınız olacak. Bu zarar %1-10 arasında değişebilir ve bankadan bankaya farklılık gösterir.

Eğer kredi kartı ekstrenizi USD olarak alıyorsanız yurtdışı harcamalarınız ekstrenize USD olarak yansır. Mesela ABD’den 100 USD lik bir ürün aldınız, ekstrenizde aynı şekilde 100 USD görürsünüz ve USD hesabınızdan kart ödemenizi de yine bu rakam üzerinden yaparsınız. Gördüğünüz gibi kurdan dolayı hiçbir zararınız olmadı. Eğer İtalya’dan 100 Euroluk bir alışveriş yaparsanız bu harcamayı USD ekstrenizde göreceksiniz. Aynı TL’ye çevrilirken uğradığınız kur farkı zararı burada da geçerlidir. Banka 100 Euroyu, kendine yarayan kurdan USD’ye çevirerek size yansıtacaktır. Burada da zararınız %3 ila %10 arasında gidip, gelebilir. Tamamen çalıştığınız bankaya bağlı.

Diğer bir alternatif de ekstrenizi Euro almak. Zaten bildiğim kadarıyla yabancı para birimi olarak sadece USD ve Euro cinsinden ekstrenizi alabiliyorsunuz. İtalya’da yaptığınız 100 Euroluk harcama ekstrenize aynen 100 Euro olarak yansır. ABD’de yaptığınız 100 USD lik harcama bankanızın belirleyeceği kura göre ekstrenveyaize Euro olarak yansır. Yine kurdan zararınız olur.
Tabi Makedon Dinar’ı olarak yaptığınız alışveriş eğer ekstreniz tl olarak ayarlı ise önce evrensel para birimi olan dolara ardından tl ye çevrilir ve sonuçta iki defa kur farkı zararına uğramış olursunuz.
Son olarak dolar euro olarak ayarladığınız ekstrenizi Türkiye’ye geldiğinizde tl olarak ödeyemezsiniz ayarladığınız para biriminden elinizde bulunması gerekiyor ve o para biriminden ekstirenizi ödemeniz gerekecek, yoksa elinizde uygun paradan tekrardan para bozdururken yine zarar edeceksiniz, ben bunların hiçbiri ile uğraşmamak için İtalya seyahatimde nakit kullandım, Balkan turunda 2016 yılında 200 tl civarı kk kullanımı sonucu zarar etmiştim.



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

süpersiniz, yardımcı olmak için elinizden geleni yaptığınız o kadar belliki, zaman ayırıp ayrıntıılı şekilde açıklamışsınız. Bu sene tekrar mı çıkıcaksınız avrupa turuna
 



süpersiniz, yardımcı olmak için elinizden geleni yaptığınız o kadar belliki, zaman ayırıp ayrıntıılı şekilde açıklamışsınız. Bu sene tekrar mı çıkıcaksınız avrupa turuna

Evet yine bir tur yapacağız rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, şurada bir konu açtım inceleyebilirsiniz.
Mayis 2018 Uçak+araba İle Orta Avrupa Gezİmİz İçİn Hazirlaniyoruz...
https://r.tapatalk.com/shareLink?sh...z-İçİn-Hazirlaniyoruz....117274/&share_type=t


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst