Arabadan Dışarıya Müzik Dinletenlerin Derdi Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rechargeable Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,458
Ynt: Arabadan Dışarıya Müzik Dinletenlerin Derdi Nedir ?

bende pek anlam veremem dinledikleri müzigi başakalarınada duyurmaya calışmalarını hani hoşlandıgım türden olsa dinliycemde kafama tokmakla vurur gibi güm güm sesinden başka bir şeyde cıkmıyor bu sorunlu arkadaşların müzik sisteminden ha gecenlerde bende müzigin sesini sonuna kadar actım ankara konya yolu tahmini 140. km sinde falandı dümdüz yol 90 nı gecme adamın canı sıkılıyor actım güzel bir horon havası birde dayanamadık ovanın ortasında güzel bir sık horon bizim uşaklarla rahatladık bindik aracımıza sabit 90 km hızla yolumuza devam ettik

Etiketler

yüksek sesle müzik dinlerken dışarıdan biraz duyulabiir ama bu dışardakileri bile yerinden hoplatacak düzeyde ise içerideki ses desibel olarak zaten rahatsız edici düzeydedir. yani içerdekilerin amacı müzik dinlemek olamaz. müzik dinlemek için normal kulağa rahatsızlık verici boyutun çok ötesinde ses şiddeti zaten tercih edemez kimse.

bu kişiler kendileri de farkında olmadan etrafa birşey anlatmak istiyor sanırım. bu ne olabilir başka fikri olan var mı ?

Şöyle olamazmı?
Herkes sevdiği müziği dinliyor ve bu hoşuna giden müziği başlakarı da duysun hissetsin aynı mutluluğu yaşasın ;D diye.
Yada gençlik kendini kaptırmış hiç bir şeyin farkında değil ::smiley: yavaş yavaş dozunu artırıyor.
Dediğiniz gibi ilgi çekmek gösteriş yapmak için :eek: onun arabası var güzel mi güzel.
Ve benzeri.......

figo' Alıntı:
Şöyle olamazmı?
Herkes sevdiği müziği dinliyor ve bu hoşuna giden müziği başlakarı da duysun hissetsin aynı mutluluğu yaşasın ;D diye.
Yada gençlik kendini kaptırmış hiç bir şeyin farkında değil ::smiley: yavaş yavaş dozunu artırıyor.
Dediğiniz gibi ilgi çekmek gösteriş yapmak için :eek: onun arabası var güzel mi güzel.
Ve benzeri.......

:smiley: sanırım mutluluk paylaşımı biraz fazla iyimser bir yaklaşım :smiley:)))

diğerleri daha doğru gibi .

müziği dinleten arabam var demek istiyo ama dışardan sen de bişiler eksik diye anlaşılıyor sanırım :smiley:... ki ben ce de doğru olan eksik birşeyleri var bunların... ama eksik olan şey ne. onu çözmek lazım :smiley:

ama bunu bir de 5 kişi bi doğana doluşmuş yapanlar var. hani araba varsa trafikte herkes de var. burda cezbedici olan nedir. yani herkes bi doğan içine doluşup,yüksek müzikle etrafı gezmek ister diye mi düşünüyorlar acaba.bu hayran kalınacak bir davranış şeklimidir?

terrano' Alıntı:
:smiley: sanırım mutluluk paylaşımı biraz fazla iyimser bir yaklaşım :smiley:)))

ama bunu bir de 5 kişi bi doğana doluşmuş yapanlar var. hani araba varsa trafikte herkes de var. burda cezbedici olan nedir. yani herkes bi doğan içine doluşup,yüksek müzikle etrafı gezmek ister diye mi düşünüyorlar acaba.bu hayran kalınacak bir davranış şeklimidir?

Valla sen doktorsun ben esnafım. Ya ilgi çekmek ya da sevdiyi müziği paylaşmak zannetmem başka bir cevap olsun.
Konuyu hasta gözü ile görsen ne gelir aklına?

herkesin kendine gore bi tutkusu var bence siz bize "manyak mı lan bunlar?? " diyen yokmu sanıyosunuz...... ??? ??? :smiley:

itiraf etmeliyimki 20 li yaşlarda merakım vardı hatta meraktan öte yapmışlığım da vardı şimdi 30 lu yaşlardayım yapmıyorum yapanada tahammülüm yok
sanırım o yaşlarda yapmam da bu yaşlarda katlanamamam da psikolojik ???

İthamlar biraz ağır olmuş. Geçmiş yazılarıma bakin bakalım bende bir sorun var mi. Yada aranızda tanıyan arkadaşlara sorun bir teslik var mi diye.

Müzik sistemini yaparken başta yol ikiye ayrılır. En önemlisi araçtır. Sedan araçlarda ses dışarı hacbekler de içeri gelir. Sistemin konumlandırması dinlediğiniz müziğe göre değişir. 20 tl ye alacağınız bir tviterla mahalleyi inletebilir. 225 eoruya alacağınız kalite power serisi bir tviterlada notolari dökülüyormuş gibi dinleyebilirsiniz. Sesi ne kadar açarsanız açın asla karışmaz sizi rahatsız etmez.
Ses sistemleri direk maddiyata bağlı.
Sisiz o dışarıya ses dinletiyor dedikleriniz basit ucuz kontrolsüz sistemlerdir. Prof sistemlerde ses ayırıcı ayarlarıyla zaten fazla sesleri toplarsınız.
İlk aracımın geldiği son nokta 40 cm lik iki adet power panc bas 4 adet 6*9 kolondu. Ama baslar kutu içi olduğundan içerdeki ses dişardakinin on katiydi. Yani sesi hem dinleyip hem hissediyordunuz.
İkinci aracım 136 desibel veriyordu ve yarışmada kalitede ödül aldı.
Sonraki araç standart
Ve şimdiki vx 80 de tak baslı bir sistem var. Çocuklar için tv gene kaliteye donuk bir sistem büyük bulumsa olurda bir araya gelirsek usp nizi getirin sevdiğiniz parçayı birde benim araçda ufak ufak gezinirken dinleyelim. Kaliteli bir sesle ormanda istediğiniz parça o zaman ayni fikirde olursanız tekrar konuşalım.
Ama tekrar soyluyorum. Önemli olan araçdan ses çıkarmak değil kaliteli müzik dinlemek..
.

anlamadığım 100 desibel ses zaten dayanması zor ve ağrı yapan bir eşik değer. yani bir jet uçağının yanınızdan kalkarken çıkardığı ses kadar rahatsız edici olması lazım. sistem bu kadarına izin verse de bunu dinlemek baya bir ağrıya neden olur . içerde dinlemek için bu değere kadar ses veren cihazlara gerek yok sanırım. büyük açık alanlarda kullanılan sistemlerin arabaya konmasını anlayamıyorum :smiley:

75 beygirlik bir lc ile geçebileceğiniz yolu 6,9 bir v8 neden geçiyorsunuz demek gibi bir şey bu
Olay imkan olayı zevk olayı
Sizin dediğiniz sinir 90 dsb dir. Ama o gurultudur. Aradaki fark bu kaliteli bir sistemde 100 dsb ustu bile sizi rahatsız etmez. Zaten o ses düzeyine her an çıkmazsınız ki devamlı yüksek sesde müzik dinlemiyorsunuz. Özel durumlarda sadece

Ben müziksiz bir hayat düşünemiyorum. 20 li yaşlardaki gençlerin arabada yüksek sesle müzik dinlemesine pek kızmıyorum, delikanlı onlar, kanları kaynıyor o kadarını hoş görürüm :smiley: (tabii geceyarısından sonra bizim mahallede turlamadıkları sürece :D ), ancak 30 yaş üzeri yapanların gerçekten problemli insanlar olduğunu düşünüyorum.

Dertleri nedir? Dertleri de kişiye göre değişir bence ama özeti bana göre OLGUNLAŞAMAMAK...

kaliteli müzik sistemi hayhay tabiki olmalı hemde en iyisi kaliteli müzik dinlemek güzel bir filmi iyi bir ses düzeninde izlemek tamam ben bazen aracımın dvidisinde cok sevdigim filimleri özellikle seslerini kaliteli dinlemek için aracımda seyrediyorum ve sesin volumünüde acıyorum nedeni evdeki ses düzeninin sesini istedigim sevyede acamadıgımdan aractada sesi volümlü dinlesemde dışarıya cok fazla ses cıkmıyor yani etrafı rahatsız etmiyor özelliklede ben kimseyi rahatsız etmek istemem kimseninde beni rahatsız etmesinden hoşnut olmam bu akşam işten gelirken aracımın radyosunda ufak ufak müzigimi dinleyerek tarafikte evime geliyorum arakamdaki tipo marka aracta sadece benim duydugum güm..güm...güm...güm ve korkunc bir zırıltı buna tahammül etmekmi gerekiyor insanın asabını zorluyor ya sabır cekişyorsun.........,,,,,,,,,...........!!!!!!!! ve aklına gelenleri ekliyorsun peşine :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

ben de tam dursun ustanın dediğini kasdetmiştim. dışarı gelen sesin çoğu bu bas gürültüsü zaten... ama tamamı da gelse ben mecburmuyum kişinin zevkini dinlemeye :smiley: üstelik dışarıya ses vermek hem uygunsuz hem de yasak zaten. ama polisler de bu konuda kayıtsız.

ekiNoks' Alıntı:
Ben müziksiz bir hayat düşünemiyorum. 20 li yaşlardaki gençlerin arabada yüksek sesle müzik dinlemesine pek kızmıyorum, delikanlı onlar, kanları kaynıyor o kadarını hoş görürüm :smiley: (tabii geceyarısından sonra bizim mahallede turlamadıkları sürece :D ), ancak 30 yaş üzeri yapanların gerçekten problemli insanlar olduğunu düşünüyorum.

Dertleri nedir? Dertleri de kişiye göre değişir bence ama özeti bana göre OLGUNLAŞAMAMAK...

aynen. ben de gece camın önünden geçerlerken aklıma geldi ööle açtım konuyu. sizin sokakta ne çalıyodu. burdaki ankaralı bilmemkim var ya. sanırım ondan dı :smiley:)

Bizimkiler genelde arabeskçi :D, taze aşıklar ne yapsınlar ,öyle kendilerini ifade ediyorlar (20 li yaşlardan bahsediyorum).
Bir de şu 40 lı yaş üzeri dolaşanlar var bir iki tane bizim mahallede, onlar da arabeskçi ama yakında onlara bir iyilik düşüneceğim ;D, yolun üzerine domates içinde çiviler koymayı düşünüyorum ;D ;D ;D. Nasıl fikir? :D :D :D :D

ekiNoks' Alıntı:
Bizimkiler genelde arabeskçi :D, taze aşıklar ne yapsınlar ,öyle kendilerini ifade ediyorlar (20 li yaşlardan bahsediyorum).
Bir de şu 40 lı yaş üzeri dolaşanlar var bir iki tane bizim mahallede, onlar da arabeskçi ama yakında onlara bir iyilik düşüneceğim ;D, yolun üzerine domates içinde çiviler koymayı düşünüyorum ;D ;D ;D. Nasıl fikir? :D :D :D :D

domates içi çivi.:smiley:)))) çok yaratıcı gerçekten de :smiley:))) baya güldüm. ama teknik olarak gerçekten yaratıcı bi fikir. ben de sebzelerin üzerinden geçmiyim noolur noolmaz . içinde bişi olabileceği hiç aklıma gelmez di :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR