Arabayla Avrupa Dönüş Yolu / 3

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan k_akkus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 833

k_akkus

Ana Kamp
Mesajlar
61
Tepkime Puanı
98
Yaş
70
Yer
YALOVA
Web
kadirtaskin.blogspot.com.tr
Milano, Garda, Verona, Venedik toplam 300 km. Yol düzgün, trafik var. Yol ücretleri gişelerde ödeniyor.

Otelimiz Venedik’in hemen dışında Marghera ile Mestre Bölgesinin sınırında. Geniş ve tertemiz odalar, otoparkı var. Kahvaltı hariç 2 oda 274.50 € Bu gezideki en pahalı konaklamamız.

Otele yerleşip kısa bir dinlenmeden sonra Venedik’i keşfe çıkıyoruz. Venedik’e arabayla gitmenin park problemi nedeniyle pek akıllıca olmayacağını düşündüğümden ve otelin yakınında otobüs durağı olduğundan, resepsiyona otobüs bileti satıp satmadıklarını soruyorum. Bilet satmıyorlar ama bilet alabileceğim yeri işaretlerle anlatıyorlar. Tarif ettikleri yerde sadece bir veya iki günlük geçerli bilet var, fiyatı 25 ve 35 € Venedik’te tek yön otobüs bileti 1.50 € olduğundan, bu fiyat bana pahalı geliyor, almıyorum. Etrafa baksam da başka bilet alacak yer yok. Durağa gelen otobüs şoförüne soruyoruz. Yok. “Hadi gelin bu sefer de biletsiz olsun” demiyor. Mestre tarafında istasyon var, dönüp o tarafa yürüyoruz. Bingo! 1.50 €’ya biletlerimizi alıp Venedik’e gidiyoruz.

Venedik’te otobüsün (veya trenin) son durağında indiğinizde hemen karşınızda San Marco’ya giden vapurettoların kalktığı iskele var. Vapuretto bileti 9.50 €. Büyük kanal üzerinden 40 dakikada San Marco Meydanına gidiyor. Yol boyunca birçok iskeleye yanaşıyor. Etrafı seyrederek çok keyifli bir yolculuk yapıyorsunuz. Öneririm.


San Marco Meydanı ve etrafında bulunan gezilecek yerlerle ilgili aşağıdaki notlar Venedik Gezilecek Yerler Listesi 2 Günlük Haritalı Rota adlı siteden alınmıştır. Biz de bu bilgilerden yararlanarak gezdik.

San Marco Meydanı

Venedik’in en turistik yerleri arasında olan San Marco Meydanı, şehirdeki en çok turistik yere ev sahipliği yapan yer olmasıyla ilgi görüyor. Burası şehrin kalbinin attığı yer. Bu meydanda, San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Ahlar Köprüsü, Aziz Mark’ın Çan Kulesi gibi Venedik’te kaçırılmaması gereken birçok önemli yapıyı görebilirsiniz. Meydan birbirinden güzel kafeler ve restoranlar ile çevrili. Fakat bu meydanda bulunan restoranların ve kafelerin şehirdeki en pahalı mekanlar olduğunu da unutmayın.


San Marco Bazilikası: Venedik’in en ünlü meydanı San Marco Meydanı iken, Venedik’in en ünlü yapısı da San Marco Bazilikası‘dır. Meydanı görmedeki en büyük nedenlerden biri olan bu bazilika, hem dış hem de iç mimarisiyle dikkat çekiyor. Bu dini yapının içerisindeki zengin dekorlar, heykeller, hazineler ve freskler, Venedik’te görebileceğiniz en güzel sanat eserleri olarak kabul ediliyor. Ön cephedeki süslemelerden, heykellerden ve diğer sanat eserlerinden kubbeli tavanın içerisindeki eşsiz fresklere ve Bizans eserlerine kadar, her şey özenle yapılmış. Tarihi 1094 yılına kadar uzanan bazilika, Ayrıca İtalya’nın en önemli dini yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

Palazzo Ducale (Dükler Sarayı): San Marco Meydanı’nı süsleyen bu görkemli sarayın içerisine de mutlaka göz atın. Dışarıdan gayet zarif ve şık olsa da, iç dekor ve mobilyalar kelimenin tam anlamıyla muhteşem. Sarayın ön cephesinin duvarlarında bir dizi elmas desenle beyaz taştan yapılmış güzel kemerli tasarımlar yer alıyor. Saray içerisinde birbirinden değerli birçok eseri de görebiliyorsunuz. Sarayın San Marco Havzasına bakan kanadı yapıdaki en eski bölümdür. Bu kanat, 1340 yılında yeniden inşa edilmiş. San Marco Meydanı’na bakan kanat ise, 1424 yılında bugünkü halini almış.

Ahlar Köprüsü: Venedik’in en romantik yeri şüphesiz Ahlar Köprüsü. (Dükler sarayının kanala bakan yanından yürü. Oradaki köprünün üzerinden bakınca görürsün.) Venedik’te yargılanan mahkumlar, ilk olarak Doge Sarayı’nın altında bir yeraltı hapishanesinde tutulmuşlardır. Mahkum sayısı arttıkça bu alan, kanalın karşısında bulunan yeni hapishaneye doğru genişletilmiştir. Hemen sonra inşa edilen Ahlar Köprüsü’nün o dönemdeki kullanım amacı, mahkumları doğrudan hücrelerine nakletmek olmuştur. Hapishane hücrelerine veya infaza giden mahkumların son olarak bu köprüden geçtiği ve buradan Venedik’in mükemmel manzarasına son bir bakış attıkları bilinmektedir. (https://www.ytur.net/gezi-rehberi/venedik/ahlar-koprusu.html)

Aziz Mark’ın Çan Kulesi: 98,6 metre yüksekliğiyle Venedik’teki en yüksek bina olma özelliğini koruyan Aziz Mark’ın Çan Kulesi, San Marco Meydanı’nın en güzel ve en eski yapılarından biri. Tarihi 9. yüzyıla kadar uzanan bu kule, aslen gözetleme kulesi olarak kullanılmış. Günümüzde görünen kule ise 1902’de yıkılan yapının yerine inşa edilmiş. Bu kulenin tepesine çıkarak, Venedik’teki hemen her yeri çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Kuleye asansör ile çıkıyorsunuz. Çoğu zaman kalabalık oluyor. Bu yüzden de uzun kuyruklara girmeniz gerekebiliyor.

San Marco Meydanı ve etrafını gezdikten sonra Rialto köprüsüne yürüyoruz.

Venedik’te çoğu yer kalabalık, ancak Rialto Köprüsü kadar dar ve kalabalık bir yer daha yok diyebiliriz. Köprü çok büyük değil. Malum her turist köprünün en güzel yerinde fotoğraf çektirmek istiyor. Hal böyle olunca etraf ana baba günü. San Marco ve San Polo bölgelerini birbirine bağlayan bu köprü, 1524 yılında yıkılına kadar yüzlerce yıl ayakta durmuş. 1524’ten sonra yeniden taş bir köprü olarak yapılmış. Günümüzde gördüğünüz köprü o tarihten günümüze Venedik’in en önemli çekim merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor.”


Köprüyü de fotoğrafladıktan sonra yürüyerek Piazzale Roma’ya dönmeye karar veriyoruz. (Otobüslerin kalktığı meydan) Venedik’in ara sokaklarında kaybolarak kimi zaman “maps.me” uygulamasına bakarak, kimi zaman kalabalığı izleyerek ilerliyoruz. Küçük köprülerin üzerinden geçiyor, kanal boylarından yürüyoruz. Aslında çok zevkli bir yürüyüş oluyor. Ancak tepemizde hızla toplanan yağmur bulutları keyfimizi kaçırıyor. Hızlı hızlı yürüyüp meydana çıkıyoruz. Biletlerimizi alıp 6 nolu otobüsle otele dönüyoruz. Tam kapıdan girerken sağanak başlıyor. Ufak bir çilingir sofrası muhabbetiyle geceyi sonlandırıyoruz.
Ahlar Kprs Small

Ahlar Köprüsü
Byk kanal Small

Büyük Kanal
Kule Small

San Marco Kulesi
Rialto Kp 2 Small

Rialto Köprüsü
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,956
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst