Arabayla Makedonya, Kosova Gezi Rotası İçin Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan javalog Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,989

javalog

Yeni Üye
Merhaba tüm GezenBilir sitesinin degerli gezginlerine,
esim ve 2 cocugumu da yanima alarak kisisel arac ile gelecek hafta 4 gece 5 gün (sure gerekir ise uzatilabilinir) bir

tur planliyorum. Multiple schengen vizemiz var.

1.gün Ipsala, Yunanistan-Kavala-Selanik-Evzoni-Makedonya Gevgelia-Veles - Üsküp Konaklama Üsküpte
2.gün Kosova-Prizren-Pristina - Makedonya Üsküp. Konaklama Üsküpte..
3. gün Matka-Tetova-Mavrovo-Struga-Ohrid Konaklama Ohrid'de
4.gun Ohrid-Resne-Manastir konaklama Manastir'da
5. gün Manastir-Niki Yunanistan-Selanik-Ipsala

1. Bu rota, bu ülkeleri gezmek icin uygun mudur ? Alternatif rota onerilerinizi veya ugranmasi gereken sehirleri

paylasirsaniz memnun olurum.
2. Dördüncü gün Ohrid'den Arnavutluk'a geçecek olsam nereleri gezebilirim ? Geziye Arnavutluk'u ilave ederek 2 gün

uzatmak mümkün olabilir. Ancak Arnavutluk hk.da pek bir bilgim yok.Bilgisi olanlar paylasabilirlerse sevinirim.

Makedonya'ya kadar gitmişken orayi da geziye dahil etmiş oluruz.
3. Otel konusunda önceden booking.com'dan veya baska internet sitesinden otel rez.yaptirmak gerekir mi ? Yoksa orada

son dk.da daha uygun fiyatli iyi otel veya pansiyon bulunabilir mi ? Türk turizm acentelerinden rez.yaptirarak

Uskupte anlasmali daha uygun fiyatli otel bulunabilir mi ?

Sorularim hakkinda vereceginiz yanitlar icin simdiden hepinize cok tesekkur ederim..

Etiketler
Ynt: Arabayla Makedonya, Kosova Gezi Rotası İçin Yardım?

Merhabalar,
konu ile ilgili olarak yaz tatili olduğundan olsa gerek sizlerden maalesef hic geri donus olmadi ama gozumu karartip yola ciktim. :smiley:
Eski Osmanli topraklarinda ailem ile birlikte gecirdigim cok keyifli bir tatil oldu. Konaklama ve gezi planını bir kac degisiklik haric asagi yukari aynen planladigim gibi problemsizce gerceklestirebildim. (Matka ve Mavrovo'ya ugrayamadık)

Oncelikle Makedonya yeterince kesfedilmemis,bitki örtüsü ve sıcak insanı ile gezilebilecek bir ülke.
Kosova, bildiginiz gibi halen barış gücü askerlerinin görev yaptığı ve kısa bir süre önce bağımsızlığına kavuşan küçük bir ülke.
Üsküp, Prizren yolu oldukça virajlı ama bir o kadar da dogal güzelliklerle dolu manzarali bir yol. Prizren ise tarihte bir yolculuk yaptiginizi hissettiren küçük ve sıcak bir yer.
Priştina ise bugün modern bir kente dönüşmüş tamamen.

Geziye kafamda soru isaretleri olan ve zaman darligindan yeterince bilgi toplamadigim icin Arnavutluk'u dahil etmedim. O da baska bir tatile insallah..
Gezi ile ilgili diger detaylari firsat buldugumda siteye gezi notlari olarak ilave etmeye calisagim.
Benzer bir geziyi gerceklestirmek isteyen gezginler ihtiyac duyacakları herhangi bir bilgi konusunda benimle iletişime geçebilirler.

javalog' Alıntı:
Merhabalar,
konu ile ilgili olarak yaz tatili olduğundan olsa gerek sizlerden maalesef hic geri donus olmadi ama gozumu karartip yola ciktim. :smiley:
Eski Osmanli topraklarinda ailem ile birlikte gecirdigim cok keyifli bir tatil oldu. Konaklama ve gezi planını bir kac degisiklik haric asagi yukari aynen planladigim gibi problemsizce gerceklestirebildim. (Matka ve Mavrovo'ya ugrayamadık)

Oncelikle Makedonya yeterince kesfedilmemis,bitki örtüsü ve sıcak insanı ile gezilebilecek bir ülke.
Kosova, bildiginiz gibi halen barış gücü askerlerinin görev yaptığı ve kısa bir süre önce bağımsızlığına kavuşan küçük bir ülke.
Üsküp, Prizren yolu oldukça virajlı ama bir o kadar da dogal güzelliklerle dolu manzarali bir yol. Prizren ise tarihte bir yolculuk yaptiginizi hissettiren küçük ve sıcak bir yer.
Priştina ise bugün modern bir kente dönüşmüş tamamen.

Geziye kafamda soru isaretleri olan ve zaman darligindan yeterince bilgi toplamadigim icin Arnavutluk'u dahil etmedim. O da baska bir tatile insallah..
Gezi ile ilgili diger detaylari firsat buldugumda siteye gezi notlari olarak ilave etmeye calisagim.
Benzer bir geziyi gerceklestirmek isteyen gezginler ihtiyac duyacakları herhangi bir bilgi konusunda benimle iletişime geçebilirler.

Sayın javalog,

Hoşgeldiniz!.. Gezinizin keyifli olması ve güzel geçmesi çok hoş birşey..

Size dönüş olmamasının sanırım en büyük nedeni, yaz dinlencesi nedeniyle olsa gerek. Daha önceleri bu gezi tasarınızı foruma taşıma olanağınız olsaydı, böyle olmazdı inanın. Bir de bu türden gezi taslaklarınızdan, "Karavan Dünyası" bölümünün de bilgilenmesini sağlarsanız iyi olur. o bölümdeki arkadaşların bir bölümü, buradaki yazıları atlıyor olabilirler..

Yurt dışı geziler'de bir başlık açarak yazı ve fotoğrafları bizlerle paylaşırsanız, memnun oluruz.

Cavid Sezen

Gezinizin güzel geçtiğine sevindim. O ülklerin en büyük zenginliği de belki sahip oldukları doğal güzellikleridir.

Arnavutluk gezinize artık Bosna'yı da ekleyebilirsiniz, tek ülke olmasın bari. :smiley:

Merhaba,
dediginiz gibi Bambina hn. , 2.kısma bıraktığım Arnavutluk turuda,
Yunanistan-Arnavutluk-Karadag-Bosna Hersek-Hırvatistan olarak uygulanabilir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR