Araç Giyidrme (ya da Dış Kaplama)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan racoed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,004

racoed

raco54
Yer
Adapazarı
Sevgili Dostlar,
Yanılmıyorsam araç giydirme deniyor.Bitmek üzere olan camlı kamp aracımın dışını, tamamen yada kısmen kaplatmak istiyorum.İç projem onayda.Ardından plaka çıkartacağım.Yapmak istediğim hangi aşamada gerçekleşmeli?Sorun yaşamamak için neler yapmalıyım?Lütfen bilgi ve önerilerinizi paylaşırmısınız?

Etiketler
Ynt: Araç Giyidrme (ya da Dış Kaplama)

Araç giydirmede için trafikden proje karşılığı izin almalısınız, giydirmeniz firma veya hizmet ismi içeriyorsa reklama girer belediyeye proje karşılığı yıllık ücret ödemeniz gerekir, trafik kontrollerinde giydirme izni sorulur, giydirmeyi zevk için yapmayı düşünüyorsanız, prosedür zevkinizi kaçıracak kadar çok...

Resmi yazıdan alıntıdır,
Araç Giydirme İçin Yasal İzinler
Araç Giydirme işlemini yapmadan önce, baskıyı yaptıracağınız firmadan Aracın Taslak çalışmasını isteyiniz, renkli çıktı alınız. Bağlı olduğunuz belediyeye aracın reklam vergisini yatırınız. Bulunduğunuz bölgedeki Araç Muayene İstasyonuna aracınızı kontrol ettiriniz, bu sırada aynı istasyonda Aracınızın vergi borcu olmadığına dair belgeyi alınız, Renkli çıktıyı yetkililere gösteriniz ve onayınızı alınız, Bu işlemden sonra Aracınızın Reklam Giydirme işlemini Reklamcınızla hallediniz. Bağlı olduğunuz bölgenin Araç işlemlerini yapan karakola gidip gerekli harçları yatırınız, Ruhsatınıza “ Araç Reklam Logoludur” ibaresini eklettiriniz. Artık sizin aracınızda Yasal yoldan Reklam Giydirmeye müsait bir Araçtır.

Sayın Dinçer,
İlginize teşekkür ediyorum.Yazdıklarınızı okudum.Aracımı sadece karavan olarak renkli hale getirmek istiyorum.Sahibinden com'da satılık bir Iveco vardı,üzeri palmiye ağacı ve deniz görüntüsü ile süslenmişti bende benzeri bir kaplama düşündüm,sorum bu yönde.Bu konuda bir yorumunuz varsa ve lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılarımla.Raci Edalı

Sayın raci bey aracınızın resimlerini yayınlamak mümkünmü.

iyi akşamlar.

Ahmet Bey,
İyi akşamlar.Arcım Magirus hatlı minibüs idi öyle satın aldım.İçini boşaltıp banyo,mutfak ve oturma,yatma grubu yaptım.Daha önce sürpriz kalsın diye düşünmüştüm.Sanıyorum önümüzdeki hafta sonuna kadar yürür hale gelecek.Tabii ki resimleri paylaşacağım ancak şu an çekilmiş hiç yok.Görüntü olarak DOLMUŞ olduğu için bunu değiştirmek istiyorum.Saygılar.

raci bey hiç sordunuzmu fiyat aldınızmı giydirme için ben gaziantepte sordum ama net bir fiyat söylemediler arkadaşlarım oldugu için birde arabayı yaptınızmı neler yaptınız kaç lira harcadınız arabanızla ilgili bilgiler verirseniz resim korsanız memenun olurum

Merhaba,
Bende de aşağıdaki aracın bir benzeri var beyaz. Aracın ortasında mavi bir çizgi var. Ruhsatta renk beyaz yazıyor.
Aşağıdaki şekilde alt tarafı mat siyah kaplama yaptırsam ruhsata işletmeme gerek oluyor mu? Aracın yarısının rengi değişirse ruhsata işletilmesi lazım gibi bir şey duymuştum.

kaplama.JPG

Ben aracımı dolmuşluktan çıksın diye biraz şekillendirdim.trafiktede bir sorun yaşamadım.sizede kaplama yerine reklam malzemesi satanlardan (metresi 5 lira idi yanilmıyorsam) yapışkan malzeme alıp istediğinizi yapmanızı öneririm,sorun olursa kendiniz söküp çıkartabilirsiniz ve çokda ekonomik ve pratik olur.kolay gelsin,selamlar.

Evet o da mantıklı ve ekonomik bir seçenek, teşekkürker. Peki bu tarz stickerlar dayanıklı oluyor mu? Karda, çamurda, yıkamada falan yıpranıyor mu? yapışkanı zamanla çıkar mı? Sizin stickerların durumu nedir?

Bide çıkarırken ki yöntem fön makinası ile ısıtmak mı, sonrasında bir şeyler sürmek gerekir mi(tiner,vb.)?

Bendekiler iki yıldır bozulmadı,küçük bir parçayı çocuklar sokmüş olmalı,izi pek belirgin olmadan duruyor.Tahminime göre tiner boyaya zarar verebilir ama gazyağı temizler.

artık bildiğim kadarı ile araçta iki renk yazmayacak, bu yüzden aracın çoğunluktaki renk tonu ana rengi olarak ruhsata yazılıyor, dış giydirme ve stickerlerinizi ısı tabancası veya fön makinasıyla kolayca sökersiniz

slm benimde photoshop ta bir kaç çalışmam var bunlar görüntü olduğu için reklama girermi vergisi olurmu tşk.ler

8888.jpg

Örnekler süper ama trafikte bunları gören ya size yada başka tarafa çarpar eminim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR