Araç İçindeki Denge

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msinany Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,972

Etiketler
Ynt: Araç İçindeki Denge

endüstri' Alıntı:
zamazingo ;D max 40 derece bize uymaz gibi geliyo ama ::smiley:
[/quote

Gene derece ve yüzde olayını biribirine karıştırıyoruz anlaşılan.
40 derece eğimi küçümsemeyin , % 80' e denk gelir.Çok 4x4 ün tırmanayamacağı bir eğimdir.
Aşağıdaki topic'te bu konu ile yeterince bilgi var.

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,5866.0.html]

sayın üstat derece ve eğim olayını karıştırmıyorum 40 derecelik bir iki maceram oldu .ben sizin gibi abiler için demiştim öyle ;D ;D ;D

40 dereceyi aştım(iniş ve çıkış)45 derece için emniyetli yerde denemeler yapmak istiyorum.gerçekten oldukça zor geçişler.(1997 model 5,2 v8 zj 2'' lift kit 30'' at/r )

Eğim sensörü bende araştırdım ..Piyasadakiler cikletten çıkma gibi uydurma..
Temsa yı aradım Pajero için yeni almak istedğimi söyledim..Cherokee de nasıl olmaz diye sanki alaya aldı ..
Sanane kardeşim al ücretini bak işine dedim..Araştırıyım dedi hala dönücek üçkağıtçı temsa yedek parça sorumlusu..

Jeep34' Alıntı:
Eğim sensörü bende araştırdım ..Piyasadakiler cikletten çıkma gibi uydurma..
Temsa yı aradım Pajero için yeni almak istedğimi söyledim..Cherokee de nasıl olmaz diye sanki alaya aldı ..
Sanane kardeşim al ücretini bak işine dedim..Araştırıyım dedi hala dönücek üçkağıtçı temsa yedek parça sorumlusu..

Uğur Bey sonuç çıkarsa bana da bildirir misiniz?

benım nıvadakını acık arttırmada satıım benım pek ısme yaramııo :D yana yattıgı zaman gostergeye bakamıyorum

Merhaba,
Fotoğraftaki alet aynı anda ve konumda her iki yöndeki açıyı nasıl ölçüyor?
Yoksa tırmanma açısını tespit için ekranı şöföre doğru 90 derece döndürmek filan mı gerekiyor?
Bilgisi olan var mı?
[attachment=1]

8439193_776232_7o0m001.jpg

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Fotoğraftaki alet aynı anda ve konumda her iki yöndeki açıyı nasıl ölçüyor?
Yoksa tırmanma açısını tespit için ekranı şöföre doğru 90 derece döndürmek filan mı gerekiyor?
Bilgisi olan var mı?
[attachment=1]

dostum bu resimdeki alet hem yan hem dik acıyı aynı anda gösteriyor yanlız alet gösteriyorda sürücü baka biliyormu oda ayrı bir muamma genelde cok dik bir cıkış esnasında sürcünün adranalin sevyesi cok yüksektir yani türkcesi yusuf yusuf pozizyonundayken egim ölcere bakmak büyük meziyet ister işin espirisi ben bu güne kadar beceremedim benim aractada var hatta yanımdaki co pilot bile cıkış veya iniş esnasında onun bile aklına gelmiyor bakmak yada bakamıyor

Aletin içindeki sıvı yüzeyinin herdaim yere paralel olması prensibiyle çalışıyordur herhalde.
Göstergeler aynı düzlemde fakat ölçüm yaptıkları düzlem birinde X-Z iken diğerinde Y-Z olduğunu düşününce aletin aynı anda ve aynı konumda ölçüm yapabilmesini çözemedim. İçerisinde ayrıca mekanik bir saptırıcı filan vardır belki.

Buda değişik bir örnek, sıcaklık, yükseklik, saat gibi fonksiyonlarıda var.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Digital-Inclinometer-Clinometer-Tilt-Gauge-Clino-Gauge_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2em20Q2el1116QQitemZ170253216293[attachment=1]
[attachment=2]

16c1_1.jpg

2e15_12.jpg

merhabalar
sanırım en kullanışlısı elektronik olanı.adını hatırlayamıyorum ama ralli araçlarında aracın seyir halindeki tüm performansını kaydeden bir cihaz var ,daha sonradan inceleyebiliyorsunuz.burdada buna benzer bir sistem kullanılabilir.en azından araç nerde ne kadar eğimle mücadele etmiş görülebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri