Araç ile Almanya'ya gidiş Hakkında...??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muncid Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,893

Muncid

Yeni Üye
Merhabalar,

Kendi aracımla Almanyaya gitmek istiyorum, az çok araştırma yaptım, turing vs. gibi araç üzerinde yapılacak işlemler hakkında bilgim var. Ancak Vize işlemleri konusunda hiçbir bilgi bulamadım. Ben Ankaradan Almanya büyükelçiliğinden alacağım schengen vizesi ile Almanyaya kadar gidebilirmiyim yoksa yolda geçeceğim ülkelerin hepsinden tek tek transit vize mi almam gerekir? Gidip gelen yada bilgisi olan arkadaşlar varsa, bilgi verirseniz sevinirim.

Yunanistan-Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya-Avusturya-Almanya yolunu kullandığımda aldığım schengen vizesi ile seyahat edebilirmiyim?

Etiketler
Ynt: Araç ile Almanya'ya gidiş Hakkında...??

Muncid' Alıntı:
Merhabalar,

Kendi aracımla Almanyaya gitmek istiyorum, az çok araştırma yaptım, turing vs. gibi araç üzerinde yapılacak işlemler hakkında bilgim var. Ancak Vize işlemleri konusunda hiçbir bilgi bulamadım. Ben Ankaradan Almanya büyükelçiliğinden alacağım schengen vizesi ile Almanyaya kadar gidebilirmiyim yoksa yolda geçeceğim ülkelerin hepsinden tek tek transit vize mi almam gerekir? Gidip gelen yada bilgisi olan arkadaşlar varsa, bilgi verirseniz sevinirim.

Yunanistan-Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya-Avusturya-Almanya yolunu kullandığımda aldığım schengen vizesi ile seyahat edebilirmiyim?

Merhaba.aracınıza yeşil sigorta dediğimiz özel bir sigorta yaptıracaksınız,o olmadan gömrük sizi ülkenize almaz,yunanisatana giriş problem olmaz,makedon kendisi için vize uygular
24 saat geçerlidir
giriş ve çıkış yaparsınız,sırbistanda aynı durum için geçerlidir,hırvat bize vize uygulamıyor,geçiş normal pasaport yeterli.sloven ise ab üyesi giriş için vizeniz var zaten sorun olmaz
ben yeriniz de olsam,yunanistan üzeri italya yapardım,gemi ile ATİNA ve İGOUMANİTSA Limanlarında binersiniz,ATİNA ipsala,dan 850 km,İGOMANİTSA 660km dir tercih sizin
ATİNA Üzeri görsel olarak dünyanın en güzel yerlerini görebilirsiniz,İGOUMANİTSA ise dağlıktır ama otobandır korkmanızı gerektiren bir durum olmaz
İTALYA ya geçiş limanları size kalmıştır,bu BİRİNDİSİ - BARİ - ANCONA - RAVENNA - VE VENEZİA dır
Tercihim İGOMANİTSA - ANCONADIR,gemi yolculuğu 8 ila 10 saat arası sürer 6saate giden hızlı gemilerde vardır
indikten sonra istediğiniz gibi ülkelerde geçiş yapabilirsiniz,yanlız otoban için vinnet almayı sakın unutmayın,her ülkenin vinnetini göre gümrüklerde bulabilirsiniz,yani otoban parası
özellikle avusturya bu konuda çok acımasızdır,cezaları ağırdır
iyi yolculuklar dilerim.saygılar

Ynt: Araç ile Almanya'ya gidiş Hakkında...??

Geçen yaz sizin söylediğiniz turun benzerini aracımla ben yaptım. eğer çok girişli shengen vizeniz var ise hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. hatta slovenyaya girdikten sonra bir daha pasaport kontrolü dahi yapılmıyor.yalnız önemli detay shengen vizesini hangi ülkeden alırsan ilk girişi o ülkeye yapmak gerekiyor bu durumda senin yunanistan konsolosluğundan çok girişli bir shengen vizesi alman yeterli olur.dönüşte istersen bulgaristan üzerindende gelebilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,111
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler