Araç Muayenesi ve Çıkartmalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,125

Ynt: Araç Muayenesi ve Çıkartmalar

DSCI0010.png
Esra hanım ben zamanında bu arabayla girip, bir seferde çıkmıştım. Aracı incelediğinizde Hürriyet Gazetesinin hafta sonu eki gibi rengarenk olduğunu görürsünüz ;D

camouflage' Alıntı:
Esra hanım ben zamanında bu arabayla girip, bir seferde çıkmıştım. Aracı incelediğinizde Hürriyet Gazetesinin hafta sonu eki gibi rengarenk olduğunu görürsünüz ;D

Öndeki korumalıklamı gırdınız acaba?

ben bursada girdim ön barım la tüv e frontera guzel araçmış orjinal bi araba dedi aldı muaynesini etti ve istanbula döndüm (aracı bursadan almıştım)

pekiiiiiiiiiii uzman sorusu :D
Üçgen sargı nedir? 2 ezcane bilemedi ne olduğunu :smiley:

--------

Zorunlu Ekipmanlar Listesi
• İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet.
o Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 Adet
o Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu), 1 Kutu
o Üçgen sargı, 3 Adet
o Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet
o Flaster (2 cm x 5 m), 1 Adet
o Çengelli İğne, 10 Adet
o Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet
o Esmark bandajı, 1 Adet
o Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 1 Adet
o Yara bandı, 10 Adet
o Alüminyum yanık örtüsü, 1 Adet
o Tıbbı eldiven, 2 Çift
o El feneri, 1 Adet
• Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.
• Yangın Söndürme Cihazı:
o Stepne:
• Yangın tüpü:
o Binek araçlarda 1 adet 1 kg

esra hanım ,hazır kit halinde satılan ilk yardım setini alın , muayene için yeterlidir, birde yangın tüpünün son kullanma tarihi geçmemiş olsun, egsoz muayenesini unutmayın ,bu 3 madde ile sorunsuz geçersiniz aracınızda bir eksik yoksa .üçgen sargıyıda ilk defa duydum valla :D

eftaLYa' Alıntı:
pekiiiiiiiiiii uzman sorusu :D
Üçgen sargı nedir? 2 ezcane bilemedi ne olduğunu :smiley:

--------

çeşitli şekillerde katlanarak bandaj ve sabitlemede kullanılan iki kenarı 1 metre olan dik üçgen şeklindeki kumaş parçası ;D

http://www.acilveilkyardim.com/ilkyardim/ucgensargibezi.JPG

http://sites.google.com/site/ercanyetkiner/ilkyard%C4%B1m8

bu durumda en son kim gitti acaba?
benimde gitmem gerekiyor ama arabada vinç ve çelik tampon var... birde koyu cam filmi.. akıbetimi merak ediyorum ;D ;D

Ben aracımla bir seferde geçtim. İlk yardım çantasının içine sadece baktılar fakat araştırmadılar. (Boş mu diye baktılar sanırsam)

araç ne?
ne zaman geçtiniz?
vinç vs var mı?

biraz soru bombardımanı oldu ama ;D

Arkadaşlar benden önce sırada duran araçları yakinen izledim. Kamyonet, minübüs, binek araç, traktör ve moped.

En çok ilgilendikleri konu,

1- Araç frenleri,
2- El freni,
3- Araçta normalden büyük teker olması. (Aynı büyüklükte çelik cant olursa sorun yok. 14" tekeri olan araca 16" çelik cant olmayacak. 14" çelik cant olursa sorun yok.)
4- Lastiklerin durumu,
5- Lpg tankının tarihi,
6- Araçlarda büyük değişiklik, (Örnek; 14 kişilik münibüste koltukları olacak, sökülmüş olursa olmuyor.)
7- Aracın aşırı çürük ve yıpranık olması.

Bunlar ağır kusur (aklımda kalanlar) bunları yaptırıp tekrar gel diyorlar.

1- Motor seri ve şase numarasına bakmıyorlar "okunmuyor ibaresi" koyup geçiyorlar. Oysaki açıkta ve net okunuyor.
2- Farlar ayarsız ise hafif kusur.
3- Çıkartma, hafif cam filimlerine hafif kusur.
4- Araçta bulunması gereken malzemelere karşıdan bakıyorlar.

Vinç olayını bilmiyorum.

Korkacak bir şey yok anlaşılacağı üzere. Sadece bir kişinin mopedinde sorun çıktı, aslında bütün testleri geçti fakat far kontrolünde farını nekadar güçlü yakarsa yaksın
alet ışığı algılamadı, onlarda mopedi alıp alete güçlü bir lamba (büyük el feneri) tuttular, o zaman alet gördü ve geçirdiler. ;D

cj5 le girdim vince bişey demiyorlar
tepe sis lambalarına bişey demiyorlar
arkadaki ceki demiri şaseye baglıysa bişey demiyolar
33x13,50 15 jant ve lastikle sorunsuz gectim
onemli olan frenler,el freni,farların aydınlatma mesafeleri,silecek calısıyormu su atıp atmadıgına bakıyorlar,kaloriferin calısıp calısmadıgına bakıyorlar.
benim tek sıkıntım koltuktan olmustu. aracta 4 kişilik koltuk vardı ruhsatta 5 kişilik yazıyordu,arkaya 3 kiişilik koltuk takıp gitmiştm.

big_12276924_wmn.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.