Araç Seçimi Ve Araçlar Hakkında Siz Değerli Üstadlarım Bana Yardım Edermisiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mchtkrksz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,976

mchtkrksz

Yeni Üye
Yer
İstanbul/Esenler
Hepinize merhaba ;
Ben bir araç almak istiyorum hem şehir içi-şehirler arası hemde ufak ufak off road yapmak istiyorum amma bir sıkıntım var araç ve dip not maddi durum
âydır dolaşıyorum siteleri bilgi alıyorum en son beni size yönlendirdiler bütün ustalar burda diye
aklımdakiler şunlar
Lada Niva ( Babamın ve birçok kişinin terciği)
Suzuki Vitara ( yaban tv de İzci programının sunucusu okan İZCİ nin bana önerdiği araba )
Opel Frontera ( şekli en hoşuma giden araç)
ve diğer araçlar bu araçların hepsinin ortalama fiyatları 14.000-15.000 tl civarı taş çatlasa anca param çıkıyo siz değerli ustaların bana önerdiği araçlar varmıdır varsa yakıt tüketimi yedek parça bilgilerini verebilirmisiniz ve üstte seçmiş olduğum araçların yakıt ve yedek parça ve güç bilgilerini alabilirmiyim

SAYGILARR.....!

Ynt: Araç Seçimi Ve Araçlar Hakkında Siz Değerli Üstadlarım Bana Yardım Edermisiniz ?

merhaba
14-15 butcen varsa sorun yok ama taş çatlasa kelimesi tehlikeli. arazi araclari clio symbol gibi degildir yani mazotunu koy git yoktur.
a- bir kere sarfiyatlari fazladir benzinli 4 ceker ve daha agir sonuc clio symbol un en az 2-3 katı sarfiyat
b- ve daha fazle hareketli parca oldugu icin daha cok ariza yapar daha cok masraf cikartir
c- araziye vurmak araci batirmak saplamak tangor tungur yollarda gitmek demek yine fazladan mSraf demektir.
d- alım satımda zarar ve bekleme suresi binek araclara gore cok daha fazladır

sonucta dostum taş çatlasın butcelerle bu ise girilmez. arazi aracin var ise bi kenarda 3-5 milyar paranın olmasi ve alım satımda 3-5 milyar zararın canınız yakmaması lazım. elindeki paranın dibine kadar arac alirsan isletmeye gucun kalmaz sonucta zevk alamazsın

Ynt: Araç Seçimi Ve Araçlar Hakkında Siz Değerli Üstadlarım Bana Yardım Edermisiniz ?

Doğru söylüyor, sonuna kadar haklı. Altına imzamı atarım..
Her araziye giriş, ya hemen ardından yada bir zaman sonra ama mutlaka masraf açar.

Kısaca off road olayını anlatayım:
Çamura girersin şarj dinamosu gider. Hazır değişmişken aküyü de değiştirirsin. Sonra verdiğin paraya acırsın. Bir daha yaşamamak için dinamoyu korumaya çalışırsın. Gider de gider..
Arazide dostlarınla keyifli keyifli dolaşırsın. Bir anlık dalgınlık sivri bir taş yada çamur içerisinde görülemeyen bir dal gelir. Tekerlek yarılır. Olmadık bir parça kopar. Yine masraf. Yine gider de gider..
Dallar kaportayı çizer. Gözüne batar. Ya kaplatmaya çalışırsın yada boyatırsın. Neticede gider de gider..
Tamponun, farın, stopların ve aynaların her zaman kırılma ihtimali vardır. Kırılmasın diye özel tampon yaptırırsın. Hazır tampon olmuşken çeki demiri de olsun dersin. Alta, arkaya, öne koruma istersin. Gider de gider..
Arazide batarsın. Çıkamazsın. Arabayı satmak istersin. Ah bir vincim olsaydı dersin. Gider vinç alırsın. Taktırmak gerekir. Tabla gerekir. Bağlantı gerekir. Gider de gider..
Gezerken, gece olur. Çamurlu farların ışığı yetmez. Tepeye lamba istersin. Sonra verirsin parayı yaptırısın ama ilk gezide bir ağaca asarsın. Gider de gider..
Binek lastik ile olmaz. Hem yola gelsin hem araziye vurayım dersin güzel bir AT lastik seçersin. Hevestir pahalısını güzelini alırsın. İlk çamur fiyasko olur. Bir zaman sonra MT ararsın. (MT ile başlayanlar da ara ara acaba AT alsak mı diye de düşünebilir.) MT lastik büyük gelir, oturmaz. Yükseltme gerekir, tampon kesmek gerekir. Kitiydi, getiydi, takozuydu derken gider de gider..
Hiç bir şey gitmese, her şey yolunda olsa bile, sen artık arabaya harcama alışmışsındır. O zaman da, daha ne yapabilirim diye aranır durursun. ;D (En komik hali de bu oluyor) Deri direksiyon, ısıtmalı deri koltuk. Uzun yol için koltuk arasına kolçak. Ses sistemi. Navigasyon. Araç kamerası. İç döşeme değişiklikleri. vs. liste uzar gider. Hatta gider de gider..
Gezdikçe ve engeller ile karşılaştıkça daha güçlü bir araç istersin. Ulan o kadar masraf yaptık, şimdi de aracı mı değiştireceğiz diye düşünürken. Forumdan Ayna Mahruti diye bir şey duyarsın. Okulda okumaya, çalışmaya üşendiğin fizik dersini hatırlarsın. Deli gibi araştırmaya başlarsın. Dişliler, vektörel kuvvetler. Dişli arasında ki oranlar. Hız düşer kuvvet artar. Formuller, formuller. Usta der hazır açmışken kilit de takalım mı? "Kilit?" diye düşünürsün ve veeee hoooopp yeni baştan eğitim öğretim hayatına dönüş başlar. Difransiyel nasıl çalışır? Kaç tür kilit vardır? Aralarında ki farklılıklar nelerdir? Bizim araca hangisi olur? En iyi marka nedir? Kazıklanmamak için forum üstüne forum okunur. Bir dünya bilgi. Sonunda taktırırsın. Gider de gider..
Arabada hareketli parça çoktur. Bir gün hup kırılır. Bir gün amartisör kaçırır. Frenler çamur dolar ömrü kısa olur. Yılda bir baskı balata ister. Filtreler çabuk dolar. Yağ, çabuk bozulur. Yok dört çekerinde bilmem ne dişlisi varmış. Yok şanzımanın kuyruğunda bilye varmış. Bu modeller, hele hele gazda distribütör yakarmış. Falanlar filanlar. Olan sana olur gider de gider..
Geziler arkadaş ortamı ile olur. Araziye en az üç araç çıkılır. Telsiz gerekir. Ele alınır yetmez. Arabaya takılır. Masraf olur. Anteniydi, yok çeliğiydi, yok fiberiydi. Gider de gider..
Buluşmak gerekir. Yol yapılır. 50-60 km gidersin. Güzelce çamura girersin. 50-60 km gelirsin. Paran yola benzine gider de gider..
Gezersin eğlenirsin. Ateş yakılır, mangal yapılır. Çay ancak ve ancak semaverden içilir. Neticede gider de gider..
Çizme gider, elbise gider, her şey gider..
Daha unuttuklarım var elbette; Baltası, küreği, pompası, makarası, çeşit çeşit halatı, eldiveni, sapanı ve aktarma kablosu gibi..
;D ;D ;D
Farkındayım ki bir hayli yazdım canını sıktım. Ama tüm bunlara rağmen, bu kadar insan bu dertlere katlanıyorsa, düşün alınan keyfi, zevki..
Herkes bu kadar masraf ve gider yapmak zorunda değil elbette ama ben seni tanımıyorum, o yüzden bu işin en uç noktasını bil istedim. Yolun uzun. İlerisi karanlık. Birazcık olsun ışık tutayım dedim..

Doğru söze ne hacet ve emeğe saygı duymaktan başka, bizzat gözümün önünde canlandı hatıralar... bence bütçenizin yarısına aracın alımıyla başlayabilirsiniz. yanlış anlaşılmasın ciddiyim. bugün 4*4 piyasasında birkaç bin liraya da yüzbin liralara da araç bulursunuz ve parça bakım maliyeti de bu fiyata endeksli.

kısaca kendi off road araç maceramdan bahsedeyim; Doğa ve av tutkusu sebebiyle bende bir araç almalıyım diye düşündüm taa geçen senelerde ve çok temiz off road donanımlı Defender buldum 300TDI 1997 herşeyiyle gerçekten temizdi telekomdan alınmış ve usta ellerde hayat bulmuş. beni hiç üzmedi arazide, kendimi çıkamayacağım geçemeyeceğim engel tanımazdım.

Taa ki uzun yola çıktıktan sonra yolun hiç bitmeyeceğini sandım 1500 km tek başıma yol gittim traktörmü desem kamyon mu ... günümüzde traktör-kamyon bile full konforlu olduğunu da öğrenince ve geçen yaz sıcak ve nemli geçen memleketimde klimasız aracın kullanılamayacağını anlayınca ve en önemlisi bu aracı herşeye rağmen günlük hayatta hatta iş hayatında da kullanmaya başlayınca işim dolayısıyla adliyeye elimde evrak çantam ile küpleye zıplaya binip indiğim defenderıma yeter artık dedim ve aslında istemeyerekte olsa vedalaştım.

Şuan yeni projem olan ve gezenbilir sayfasında da paylaştığım büyük keyif alacağıma inandığım aracımı ne yazık ki hala sanayiden çıkartamadım... aracı aldığım fiyatın neredeyse yarısını parça ve işçilik olarak harcadım.. ve bekliyorum...

Ne güzel dedin öyle abi " gider de gider" gitsin de gitsin abi alırm 10 bin liraya araç geri kalanını modifiyeye harcadım kazandıkça arabaya yatırırm yav benim tanıdıgm bi abim var niva kullanıyor banada niva al diyor adam her hafta sonu kayıp piyasada yok bana dediki bu işi yapmaya başlayınca para mara hiç umrunda olmaz hangi insan olursa olsun bir kere gelsin benle hayatını yaşar dedi bende gazsa geldim yapıcam bu işi

Madem yapacaksin bu isi Opel den uzak dur. Ben opel le basladim cok da memnunum Opel le basladigima. Fakat frontera lar huylu arabalardir usta sever, parca secer binici degil surucu ister. Velhasil bir arac alip birde ustune karakterle ugrasma... suzuji en mantiklisi, lada ise eger yakininda anlayan/bilen/kullanan varsa mantikli (bence)

Ne okursa olsun hayirlisi olsun...

lynx255' Alıntı:
Doğru söylüyor, sonuna kadar haklı. Altına imzamı atarım..
Her araziye giriş, ya hemen ardından yada bir zaman sonra ama mutlaka masraf açar.

Sizin "gider" leri okudum da... "bende ne harcamışım yaa" dedim
Çok güzel tespit yapmışsınız. Araziye giren araç her zaman masraf çıkartmaya müsayittir.

gider de gider beni eskilere götürdü 30.00tl ye topladığın defendri 20,000tl ye verdim suzuki jimny aldım çki demiri ruhsata işlenmesi römork derken yine gitti

dturan' Alıntı:
Sizin "gider" leri okudum da... "bende ne harcamışım yaa" dedim
Çok güzel tespit yapmışsınız. Araziye giren araç her zaman masraf çıkartmaya müsayittir.

Derya;

Kardeşim şaka maka arada ufak ufak derken bi 30 luk oldun sen sanırım, bu işin bir sonu varmı ben en çok onu merak ediyorum. Ben artık bişey istemiyorum bunlar bana yeter diyen oldumu hiç?

tafa4196' Alıntı:
Derya;

Kardeşim şaka maka arada ufak ufak derken bi 30 luk oldun sen sanırım, bu işin bir sonu varmı ben en çok onu merak ediyorum. Ben artık bişey istemiyorum bunlar bana yeter diyen oldumu hiç?
Bu işin sonunu görenleri görenlere göre son basamakta paletli dozer alınıyormuş..
;D ;D ;D

lynx255' Alıntı:
Bu işin sonunu görenleri görenlere göre son basamakta paletli dozer alınıyormuş..
;D ;D ;D
uf yine giderde gider dozerin paleti makaraları her sene revizyona girmesi lazım giderde gider.

tafa4196' Alıntı:
Ondan sonrasınıda gören yoktur sanırım. Yoksa var mıdır?!!!
Şu tünel açan aletler, kaç paradır onlar?
;D ;D ;D

tafa4196' Alıntı:
Derya;

Yok be tafa. senelerdir harcıyorum daha bitmedi. daha dün amerikadan yeni sis farlarım geldi düşün artık.
Muayeneden sonra da motor işine giricem inşallah.

dturan' Alıntı:
Yok be tafa. senelerdir harcıyorum daha bitmedi. daha dün amerikadan yeni sis farlarım geldi düşün artık.
Muayeneden sonra da motor işine giricem inşallah.

Hayırlı olsun kardeşim nasıl bir sis farı bu merak ettim.Ne diyeyim Allah hepimize kolaylık versin